Nyheder • 11/01/2023

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

I Odense-virksomheden Viking Software, der som navnet antyder producerer softwareløsninger, er direktør Bo Thorsen ikke i tvivl om, hvor hans og kollegaernes spidskompetencer ligger. Af samme årsag har han heller ikke været i tvivl om husets begrænsninger. Derfor har Viking Software to gange gjort brug af Fynsk Erhvervs Next Talent-løsning til at ansætte ekstra hænder på marketingfronten.

I 2021 ansatte virksomheden Maria Grøn Lisberg gennem Next Talent, og da hun gik på barsel, henvendte Bo Thorsen sig til Fynsk Erhverv igen – og denne gang blev Liah Roholdt Rosenbæk ansat gennem projektet. Begge kvinder er efter prøveperioden blevet fastansat, og direktøren er overbevist om, at det ikke er sidste gang, at Viking Software vil gå den vej.

 

“Det er ikke den traditionelle måde at ansætte på for os. Vores softwareudviklere har gerne haft kandidatgrader og 5-10 års erfaring. Det er nødvendigt i udviklingen af vores kerneydelse, som er specialdesignede softwareprojekter, der skal løse nogle meget specifikke opgaver for kunderne. Til gengæld har vi fundet ud af, at det passer rigtig godt til os at få hjælp til at besætte de roller, som vi ikke kender selv.

Gennem Next Talent har vi fået sparring til at hyre nogle folk med nogle nye kompetencer, som ligger uden for vores egen ekspertise. Det har været meget værdifuldt, og det er bestemt noget, vi vil gøre igen,

konstaterer Bo Thorsen, som dermed har brugt sine kræfter andetsteds i ansættelsesprocessen.

“Der er to egenskaber, som vi vægter særligt højt hos personalet i vores virksomhed, og det er fagligheden og kemien. Selvfølgelig skal folk have det faglige på plads, og det skal jeg nok hjælpe dem med, men det er mindst lige så vigtigt, at det er rart at være på arbejde, så vi vil kun have hyggelige mennesker,” fortæller Bo Thorsen. Han understreger, at enkelte ansættelsesforhold er ophørt tidligt, når matchet mellem virksomhed og ansat ikke fungerede optimalt.

Husets seneste ansættelse på marketingfronten er Liah Roholdt Rosenbæk, der med en master i international markedsføring havde den del af CV’et på plads, da hun begyndte i Viking Software i efteråret 2022. Viden om softwareløsninger og produkter har hun fået hen ad vejen med kundeinterviews og samtaler med sine nye kollegaer, og så har hun i øvrigt fået masser af snor at løbe på.

Det har været noget af det fedeste, jeg har prøvet.

Jeg har en bachelor i international virksomhedskommunikation, en cand. negot i marketing og kommunikation,  og så har jeg masser af erfaring med kommunikation og marketing fra tidligere stillinger. Alt det har jeg fået lov til at bruge i Viking Software. Lige nu sidder jeg og laver websitet til et helt nyt selskab, Runiqo. Jeg får lov til at arbejde kreativt og komme med input, hvor vi har gode snakke om, hvad der så skal ske,” fortæller Liah Rosenbæk, der er meget begejstret for miljøet på Petersmindevej, hvor Viking Software – og dermed også Runiqo har til huse.

“Der er virkelig nogle nørdede samtaler ved frokostbordet, og forleden endte vi med en lang snak om nogle meget specielle computerspil. Jeg er også selv nørdet, så jeg føler mig rigtig godt tilpas her,” lyder det videre fra Liah Rosenbæk, som er glad for, at hun gik gennem Fynsk Erhverv, da hun manglede et job:

“I min branche er der virkelig mange om stillingerne, og det er umuligt at få en fod inden for og møde virksomhederne, hvis du ikke har et stærkt netværk. Jeg kan rigtigt godt lide, at Next Talent-projektet understøtter de mindre virksomheder, der har fået behov for nogle roller, som de ikke selv kender eller kan beskrive. Det var i hvert fald godt for mig.”

Om Viking Software og Runiqo

Viking Software blev etableret i 2014 af Bo Thorsen og hans hustru Kristina Thorsen, der også er en del af ledelsen i virksomheden. Produkterne er specialdesignede softwareløsninger, der binder funktioner sammen på plads af platforme. Kundeporteføljen tæller blandt andet internationale giganter som Leica Geosystems, hvor Viking Software har produceret dele af den software, som kører i store entreprenørmaskiner. Det Europæiske Rumagentur, ESA, er også på kundelisten, og her har Viking Softwares ansatte stået bag software, som binder flere af ESAs eksisterende softwareløsninger sammen.

Runiqo er sidste skud på stammen på Petersmindevej. Runiqo er et cloud-baseret softwareprogram, som modtager data fra mange kilder, udtager de relevante dele og sender dem til kunden. Det kan for eksempel være til et website, hvor dronebilleder beriges med relevante data som temperatur, nedbørsmængde, trafikmålinger eller noget helt fjerde.

Viking Software og Runiqo beskæftiger i dag samlet 25 ansatte, som sidder fordelt på kontorer i Odense, Barcelona og som remote ansatte rundt omkring i Europa.

Hør Tue Mantoni ved Nytårskuren i Cortex Business Park

Den 27. januar afholder vi nytårskur, hvor vi skal møde Tue Mantoni, der vil udfordrer os på vores vanetænkning, tidens uforudsigelighed, virksomhedernes nye sårbarhed og samfundsansvar. Tue Mantoni er bestyrelsesformand i Vækstfonden og tidligere direktør i Bang & Olufsen og Triumph Mortorcycles. Derudover er han forfatter til bogen ’Samfundskontrakten – En danmarksrejse på jagt efter […]

Nytårshilsen fra formanden 2023

Kære partnervirksomhed – allerførst godt nytår! Så fik vi en ny regering, den første, brede regering i mange år. Der er kommet mere fokus på erhvervslivet og på reformer, men vi ser også områder med plads til forbedringer og en smule bekymring. Vi har i det fynske erhvervsliv behov for langsigtede løsninger, forenklinger og incitamenter. […]

Årets fynske ejerledere fra AM Tooling forventer fortsat succes

Den fynske virksomhed AM Tooling er blevet hyldet som Årets Ejerledere 2022 på Fyn. Takket være målrettede satsninger på specifikke brancher og højteknologisk udvikling har de to ejere på få år femdoblet omsætningen, og planen er at fortsætte i samme stil i de kommende år.

Go Green – License to operate

I vores dialog med virksomheder over hele Fyn oplever vi et udtalt behov for et konkret tilbud, der kan få det første klimaregnskab i hus. Derfor har vi udviklet et netværkskoncept, som vi kalder ’Go Green’.  Her skaber virksomhedsledere i løbet af få møder det første klimaregnskab og får introduktion til bæredygtighedsrapporten

Broby-virksomhed til kamp for global trivsel

Med fokus på sundhed, hygiejne, digitalisering og FNs verdensmål, har Ken Hygiejne godt gang i forretningen, der hele tiden udvider med båder kunder og ansatte. Og særlig inddragelsen af verdensmålene har været en vigtig spiller i vækstrejsen.

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Forsikringsrådgiverens gode råd: Netværk på to hjul styrker dig både professionelt og personligt

For forsikringsrådgiveren i Söderberg & Partners, Henrik Dybdahl Trommer, er der ingen tvivl om, hvilken værdi Fynsk Erhvervs Business Challenge Cykling har gjort for ham - både professionelt og personligt.

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.