Nyheder • 11/01/2023

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

I Odense-virksomheden Viking Software, der som navnet antyder producerer softwareløsninger, er direktør Bo Thorsen ikke i tvivl om, hvor hans og kollegaernes spidskompetencer ligger. Af samme årsag har han heller ikke været i tvivl om husets begrænsninger. Derfor har Viking Software to gange gjort brug af Fynsk Erhvervs Next Talent-løsning til at ansætte ekstra hænder på marketingfronten.

I 2021 ansatte virksomheden Maria Grøn Lisberg gennem Next Talent, og da hun gik på barsel, henvendte Bo Thorsen sig til Fynsk Erhverv igen – og denne gang blev Liah Roholdt Rosenbæk ansat gennem projektet. Begge kvinder er efter prøveperioden blevet fastansat, og direktøren er overbevist om, at det ikke er sidste gang, at Viking Software vil gå den vej.

“Det er ikke den traditionelle måde at ansætte på for os. Vores softwareudviklere har gerne haft kandidatgrader og 5-10 års erfaring. Det er nødvendigt i udviklingen af vores kerneydelse, som er specialdesignede softwareprojekter, der skal løse nogle meget specifikke opgaver for kunderne. Til gengæld har vi fundet ud af, at det passer rigtig godt til os at få hjælp til at besætte de roller, som vi ikke kender selv.

Gennem Next Talent har vi fået sparring til at hyre nogle folk med nogle nye kompetencer, som ligger uden for vores egen ekspertise. Det har været meget værdifuldt, og det er bestemt noget, vi vil gøre igen,

konstaterer Bo Thorsen, som dermed har brugt sine kræfter andetsteds i ansættelsesprocessen.

“Der er to egenskaber, som vi vægter særligt højt hos personalet i vores virksomhed, og det er fagligheden og kemien. Selvfølgelig skal folk have det faglige på plads, og det skal jeg nok hjælpe dem med, men det er mindst lige så vigtigt, at det er rart at være på arbejde, så vi vil kun have hyggelige mennesker,” fortæller Bo Thorsen. Han understreger, at enkelte ansættelsesforhold er ophørt tidligt, når matchet mellem virksomhed og ansat ikke fungerede optimalt.

Husets seneste ansættelse på marketingfronten er Liah Roholdt Rosenbæk, der med en master i international markedsføring havde den del af CV’et på plads, da hun begyndte hos Viking Software i efteråret 2022. Viden om softwareløsninger og produkter har hun fået hen ad vejen med kundeinterviews og samtaler med sine nye kollegaer, og så har hun i øvrigt fået masser af snor at løbe på.

Det har været noget af det fedeste, jeg har prøvet.

Jeg har en bachelor i international virksomhedskommunikation, en cand. negot i marketing og kommunikation,  og så har jeg masser af erfaring med kommunikation og marketing fra tidligere stillinger. Alt det har jeg fået lov til at bruge i Viking Software. Lige nu sidder jeg og laver websitet til et helt nyt selskab, Runiqo. Jeg får lov til at arbejde kreativt og komme med input, hvor vi har gode snakke om, hvad der så skal ske,” fortæller Liah Rosenbæk, der er meget begejstret for miljøet på Petersmindevej, hvor Viking Software – og dermed også Runiqo har til huse.

“Der er virkelig nogle nørdede samtaler ved frokostbordet, og forleden endte vi med en lang snak om nogle meget specielle computerspil. Jeg er også selv nørdet, så jeg føler mig rigtig godt tilpas her,” lyder det videre fra Liah Rosenbæk, som er glad for, at hun gik gennem Fynsk Erhverv, da hun manglede et job:

“I min branche er der virkelig mange om stillingerne, og det er umuligt at få en fod inden for og møde virksomhederne, hvis du ikke har et stærkt netværk. Jeg kan rigtigt godt lide, at Next Talent-projektet understøtter de mindre virksomheder, der har fået behov for nogle roller, som de ikke selv kender eller kan beskrive. Det var i hvert fald godt for mig.”

Om Viking Software og Runiqo

Viking Software blev etableret i 2014 af Bo Thorsen og hans hustru Kristina Thorsen, der også er en del af ledelsen i virksomheden. Produkterne er specialdesignede softwareløsninger, der binder funktioner sammen på plads af platforme. Kundeporteføljen tæller blandt andet internationale giganter som Leica Geosystems, hvor Viking Software har produceret dele af den software, som kører i store entreprenørmaskiner. Det Europæiske Rumagentur, ESA, er også på kundelisten, og her har Viking Softwares ansatte stået bag software, som binder flere af ESAs eksisterende softwareløsninger sammen.

Runiqo er sidste skud på stammen på Petersmindevej. Runiqo er et cloud-baseret softwareprogram, som modtager data fra mange kilder, udtager de relevante dele og sender dem til kunden. Det kan for eksempel være til et website, hvor dronebilleder beriges med relevante data som temperatur, nedbørsmængde, trafikmålinger eller noget helt fjerde.

Viking Software og Runiqo beskæftiger i dag samlet 25 ansatte, som sidder fordelt på kontorer i Odense, Barcelona og som remote ansatte rundt omkring i Europa.

Klimapilot sætter fart på dokumentationen

Med en klimapilot fra Fynsk Erhverv har MSS Professional sat fuld fart på de grønne regnskaber

Klimapiloterne gør en forskel i de fynske virksomheder

En klimapilot er en jobsøgende akademiker, der har særlig interesse og kompetencer indenfor bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling. De deltager i Fynsk Erhvervs Next Talent-program, og de første 15 klimapiloter på Hold I har netop gennemført og bestået faget Bæredygtig forretningsforståelse (5 ects-point) med flotte resultater. Og det høster 15 fynske virksomheder også gevinst […]

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!