Nyheder • 04/12/2023

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Tine Blunk, Bryggros

Med 90 ansatte,  fordelt i ni selskaber, er der mange skuldre til at løfte de gode ideer og den daglige drift i grossistvirksomheden BG Group. Det betyder også, at virksomheden hyppigt takker ja, når der kommer henvendelser fra potentielle praktikanter.

Det fortæller Tine Blunk, der er bæredygtighedskonsulent i virksomheden 0g ansvarlig for  forløbet, da virksomheden i efteråret ansatte Next Talent-kandidaten Trine Guldberg som klimapilot igennem Fynsk Erhverv.

”Vi har jævnligt praktikanter i BG Group inde, og vi får en masse ud af det.

Vi synes, at det er godt at få nyt blod ind, og tit hjælper det, når man får friske øjne til at se på virksomheden.

Det betyder også, at vi sætter den nødvendige tid af til det internt, så vi er 100% klar, når praktikanten møder ind første dag,” siger Tine Blunk, der også er klar til at give opskriften på succes videre:

Trine Guldberg, Byggros
Trine Guldberg – fra Next Talent-kandidat til projektingeniør i Byggros’ Innovation Lab

”Vores erfaringer viser, at det fungerer rigtig godt, når de første par dage er en ren introduktionstur rundt i virksomheden. Næste skridt er, at vi har nogle meget klart definerede opgaver parat, så der er relevant arbejde at tage sig til. Hvis vi ikke har opgaver eller ressourcer til at tage praktikanter ind, så springer vi over,” fortæller Tine Blunk videre.

Ved ansættelsen af Trine Guldberg var praktikantprojektet på forhånd defineret til at handle om bæredygtighed, og partnerskabet blev på flere måder en succes.

”Trine var en kæmpe hjælp for mig, da vi skulle have lavet vores ESG-regnskab. Der var mange data, vi skulle have styr på, og hun kom ind med noget faglig viden som klimapilot. Jeg synes, at vi supplerede hinanden rigtig godt,” fortæller Tine Blunk, som også efter forløbet kan glæde sig over at støde ind i Trine Guldberg på arbejdspladsen.

Efter endt praktikperiode er Trine Guldberg, i kraft af sin uddannelse som bioteknologi- og kemiingeniør, nemlig blevet ansat på fuld tid som projektingeniør i Innovation Lab, hvor hun blandt andet skal teste og analysere grønne tage for BG Byggros, en del af BG Group.

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

IT-ekspert: Der kommer til at ske ting, vi ikke kan forestille os

Den teknologiske udvikling får betydning for alle virksomheder i større eller mindre grad, hurtigere eller langsommere, mener IT-ekspert Tim Frank Andersen

Offentlig velfærd skal understøtte virksomhederne

De politiske planer for det kommende år er ved at tage form. Med statsministerens åbningstale og åbningsdebatten i folketinget i sidste uge er banen kridtet op for 167 nye lovforslag og -ændringer. Og i de fynske kommuner er serviceniveauet nu lagt fast for 2024 i forbindelse med godkendelsen af de kommunale budgetter. Fem generationer på arbejdsmarkedet samtidig og udsigt til en kraftigt faldende arbejdsstyrke stiller nye krav til virksomhederne. Det skal den offentlige velfærd understøtte.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt

Logistikkompagniet: Vi skal forholde os til teknologien

Som ejer af virksomheden Logistikkompagniet er Jan Dewald Hansen nødt til at holde sig opdateret, når det kommer til de muligheder, som de teknologiske fremskridt bringer.