Nye partnervirksomheder

Nyheder • 05/07/2021

NEXT talent-projekt gav hurtige resultater

Med Fynsk Erhvervs NEXT talent-program sættes nyuddannede i forbindelse med virksomheder, som har konkrete opgaver og projekter liggende, men mangler tid, ressourcer eller de rette kompetencer til at få løst disse.

Håbet er, at virksomhed og praktikant matcher så godt, at samarbejdet bliver varigt. Og det var netop, hvad der skete, da virksomheden Ken Hygiene Systems og den nyuddannede civilingeniør Martin Christophersen blev sat sammen i foråret.

“Vi manglede en med ingeniørmæssig baggrund, og gennem mit netværk hørte jeg om NEXT talent, hvor vi kom i kontakt med Martin. For os var det en god mulighed for at finde ud af, om der var kemi mellem os, og det må vi sige, at der var. Martin er en dynamisk, ung mand med de rigtige kompetencer, og vi har nu ansat ham i en fast stilling i vores udviklingsafdeling, så NEXT talent har været en super oplevelse for os,” siger administrerende direktør John Veje Olesen fra Ken Hygiene Systems.

Direktørens positive oplevelse deles fuldt ud af den nyansatte ingeniør, som var overvældet over, hvor hurtigt han gik fra at være ledig til at have en kontrakt.

“Det har været en hæsblæsende tur. Jeg gik fra et møde hos Fynsk Erhverv den ene dag til en samtale dagen efter, hvor jeg fik praktikstillingen, og nu er jeg blevet fastansat,” fortæller Martin Christophersen, som ikke er i tvivl om, at han fik værdifuld hjælp til at åbne døre i forløbet:

“Jeg blev færdig i august 2020, og jeg har ikke den store erfaring, eller det store netværk at trække på. Derfor var det rigtig godt for mig at få hjælp til at formidle, hvad det er, jeg kan i forhold til, hvad virksomhederne efterspørger,” siger Martin Christophersen videre.

Læs mere om NEXT talent og om, hvordan din virksomhed også kan blive en del af programmet

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Psykolog-praksis udvider med nye kompetencer

Siden november 2021 har indehaver af Psykologerne af Torvet, Patricia Hammershøj Binggeli, oplevet vækst og udvikling med bl.a. digitalisering i virksomheden. Der var brug for nye kompetencer, og her blev en kandidat fra Fynsk Erhvervs Next talent-program den perfekte løsning. 

EG Digital Welfare rykker på nye ideer med NEXT talent

Selv i store, veletablerede virksomheder er der af og til brug for nye kompetencer for at optimere forretningsprocesserne og kunne rykke på nye idéer. Det gælder også for IT-koncernen EG, hvor direktør Steffen Rugtved har ansvaret for enheden EG Digital Welfare i Odense, og derfor slog han til med det samme, da han hørte om […]

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.