Nyheder • 03/01/2018

Lavere brotakster over Storebælt baner vejen for øget mobilitet og vækst

Vi er i Fynsk Erhverv rigtig glade for udsigten til 25% lavere brotakster over de kommende år, fordi det vil lette adgangen til kvalificeret arbejdskraft for de fynske virksomheder og banen vejen for øget samhandel og vækst.

Det er en sag, vi har kæmpet hårdt for de seneste tre år, og en stor tilfredsstillelse, at det med fakta og konkrete virksomhedscases i ryggen fra fynske virksomheder er lykkedes at overbevise regeringen og DF om de betydelige samfundsøkonomiske gevinster, der følger i halen på at nedsætte taksterne.  Det er en gevinst for ikke bare fynske virksomheder og pendlere, men for hele samfundet.

Brotaksterne er allerede fra nytår nedsat med 15% for alle trafikanter, dvs. for pendlere, private borgere og erhvervslivet.  Det kræver blot, at man har installeret en BroBizz i frontruden.

Dialogen fortsætter
De næste 10 procents nedsættelse kommer i løbet af de kommende 3-4 år i takt med, at næste etape på den vestfynske motorvej bliver udbygget med det tredje spor. Fynsk Erhverv har allerede kikkertsigtet rettet mod en yderligere takstnedsættelse, når de 25% er en realitet. Det samme har Storebæltskomiéen, som Fynsk Erhverv tog initiativ til i 2016.

– Vi er ikke i mål, og vi fortsætter derfor dialogen med de politiske partier, fordi der er så stærke argumenter for at gøre Storebæltsbroen helt gratis at passere, når den er betalt tilbage, siger Storebæltskomitéens formand Jesper E. Møller.  Efter statsministerens nytårstale, hvor han klart betonede vigtigheden i at skabe balance – økonomisk som geografisk i et land som Danmark, så forventer jeg fortsat lydhørhed for at få ryddet den vækstbarriere, som brotaksterne fortsat er, om end i mindre omfang nu, og udbygget infrastrukturen, så vi får et Danmark i balance.

Læs også
Jytte Reinholdts leder: Godt begyndt er halvt fuldendt (22. september 2017 – med link til selve trafikaftalen)

Link til fakta og Storebæltskomitéen her

(Foto: Sund & Bælt) 

Nyhed

Tillykke til Pakkelabels.dk med årets Odin Pris – og tillykke til Fyn!

Onsdag den 20. juni blev det fynske iværksættermiljø fejret med et awardshow i Odeon, som bød på underholdning, prisuddeling og frem for alt fortjent hyldest til Fyns mange iværktsættere. Odin Prisen er iværksætternes egen årlige pris på Fyn, og den...

Nyhed

Der er penge at spare på toldreduktion

Eksporterer du til Mexico eller Japan? Der er mange penge at spare på toldreduktion ved EU’s frihandelsaftaler. Men ofte er komplekse regler skyld i, at danske virksomheder går glip af en kvart millard kroner om året i toldreduktion. Det bliver...

Nyhed

Tillykke til Storebæltsbroen med de 20 år – og tillykke til Fyn!

Torsdag den. 14. juni er det 20 år siden, Storebæltsbroen åbnede. Fynsk Erhverv takker i den forbindelse ikke mindst det fynske erhvervsliv for god opbakning til indsatsen for lavere brotakster. Sammen har vi banet vejen for øget mobilitet og flere...