Nyheder • 03/01/2018

Lavere brotakster over Storebælt baner vejen for øget mobilitet og vækst

Vi er i Fynsk Erhverv rigtig glade for udsigten til 25% lavere brotakster over de kommende år, fordi det vil lette adgangen til kvalificeret arbejdskraft for de fynske virksomheder og banen vejen for øget samhandel og vækst.

Det er en sag, vi har kæmpet hårdt for de seneste tre år, og en stor tilfredsstillelse, at det med fakta og konkrete virksomhedscases i ryggen fra fynske virksomheder er lykkedes at overbevise regeringen og DF om de betydelige samfundsøkonomiske gevinster, der følger i halen på at nedsætte taksterne.  Det er en gevinst for ikke bare fynske virksomheder og pendlere, men for hele samfundet.

Brotaksterne er allerede fra nytår nedsat med 15% for alle trafikanter, dvs. for pendlere, private borgere og erhvervslivet.  Det kræver blot, at man har installeret en BroBizz i frontruden.

Dialogen fortsætter
De næste 10 procents nedsættelse kommer i løbet af de kommende 3-4 år i takt med, at næste etape på den vestfynske motorvej bliver udbygget med det tredje spor. Fynsk Erhverv har allerede kikkertsigtet rettet mod en yderligere takstnedsættelse, når de 25% er en realitet. Det samme har Storebæltskomiéen, som Fynsk Erhverv tog initiativ til i 2016.

– Vi er ikke i mål, og vi fortsætter derfor dialogen med de politiske partier, fordi der er så stærke argumenter for at gøre Storebæltsbroen helt gratis at passere, når den er betalt tilbage, siger Storebæltskomitéens formand Jesper E. Møller.  Efter statsministerens nytårstale, hvor han klart betonede vigtigheden i at skabe balance – økonomisk som geografisk i et land som Danmark, så forventer jeg fortsat lydhørhed for at få ryddet den vækstbarriere, som brotaksterne fortsat er, om end i mindre omfang nu, og udbygget infrastrukturen, så vi får et Danmark i balance.

Læs også
Jytte Reinholdts leder: Godt begyndt er halvt fuldendt (22. september 2017 – med link til selve trafikaftalen)

Link til fakta og Storebæltskomitéen her

(Foto: Sund & Bælt) 

Nyhed

December-kampagne: Bliv partner i Fynsk Erhverv og få 30% på første års partnerskab

Giv din virksomhed årets bedste julegave og bliv partner i Fynsk Erhverv. I december får du 30% på første års premium partnerskab. Én for alle og alle for én… Det giver styrke at være en del af vores fællesskab. Et...

Nyhed

Fynske erhvervsledere hædret på Fynsk ErhvervsTopmøde

Henrik Neelmeyer, direktør på Egeskov,  og Jonathan Bornemann, partner og direktør i House of Code, blev torsdag aften hædret med priser på Fynsk ErhvervsTopmøde på Tøystrup Gods. Henrik Neelmeyer modtog den prestigefyldte Tietgenprisen 2017, og Jonathan Bornemann den eftertragtede NEXT...

Nyhed

Danmarks Bedste Arbejdspladser: Fynske virksomheder flot i front

Den odenseanske møbelvirksomhed HOWE (billedet øverst) og pengeinstituttet Middelfart Sparekasse opnåede begge fornemme placeringer, da Danmarks Bedste Arbejdspladser tirsdag den 14. november blev offentliggjort ved en prisoverrækkelse i Cirkusbygningen i København. HOWE løb med andenpladsen i kategorien Danmarks Bedste Mindre...