Nyheder • 14/06/2018

Tillykke til Storebæltsbroen med de 20 år – og tillykke til Fyn!

Torsdag den. 14. juni er det 20 år siden, Storebæltsbroen åbnede. Fynsk Erhverv takker i den forbindelse ikke mindst det fynske erhvervsliv for god opbakning til indsatsen for lavere brotakster. Sammen har vi banet vejen for øget mobilitet og flere forretningsmuligheder på tværs af landet.

Da Storebæltsbroen åbnede i 1998, var det ikke til lutter begejstring, og mange kunne ikke se fornuften i projektet. Vi tager derfor hatten af for den visionære, politiske beslutning om at opføre Storebæltsbroen og glæder os over den positive effekt, broen har på udvikling og vækst ikke mindst på Fyn.

Både samfundet og erhvervslivet har nydt godt af Storebæltsbroen. Biltrafikken over bæltet er femdoblet siden indvielsen, og nu kører ca. 35.000 køretøjer over broen dagligt. Til sammenligning sejlede omkring 7.500 biler med færgerne over Storebælt før broen. Det forventes, at bilist nummer 200 millioner vil krydse broen lørdag den 16. juni.

Med samarbejde har vi skabt flotte og vigtige resultater
2018 markerer imidlertid ikke bare 20-års fødselsdagen for Storebæltsbroen. Det er samtidig året, hvor vi høster frugten af et stærkt, koordineret samarbejde omkring lavere takster på Storebælt.

Således har alle trafikanter over Storebælt siden 1. januar 2018 oplevet 15 pct. lavere brotakster.  Og når udbygningen af den vestfynske motorvej står færdig i 2022 kommer priserne yderligere 10% ned.  Det vil få endnu flere til at krydse Storebæltsbroen og styrke sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark.

Varetransporten bliver nemmere og billigere, incitamentet for pendling over bæltet vil stige, og der vil skabes grobund for skarpere priser, større indtjening og flere investeringer. Det vil kort sagt blive mere attraktivt at handle med og løse opgaver for hinanden mellem Øst- og Vestdanmark, og rækken af samfundsøkonomiske gevinster gør os til et rigere samfund.

Infrastruktur er nøglen til vækst.

Derfor fejrer vi dagen i dag og glæder os over, at vi gennem et stærkt, koordineret samarbejde med virksomheder, politikere, samarbejdspartnere, medier m.fl. har fået sat en vigtig dagsorden på Christiansborg og skabt de første resultater til gavn og glæde for os alle.

Vi skal videre ad den vej, derfor fortsætter indsatsen på Fyn og ikke mindst i regi af den nationale Storebæltskomité.

Nyhed

Ny medieaftale er en gevinst for Fyn

Regeringspartierne og DF har indgået et medieforlig, der sender flere ressourcer til udvikling af de digitale nyhedsmedier og styrkelse af den regionale og lokale nyhedsformidling. Selvom midlerne først fordeles mellem de lokale medier i 2019, giver det os alligevel en...

Nyhed

Flere praktikpladser – bonus eller bøde

Nu kan din virksomhed opnå en bonus, hvis du opretter nye lære- og praktikpladser - og en bøde for ikke at gøre det.  Det er en del af den nye Praktikplads-AUB-ordning, som er trådt i kraft pr. 1. januar 2018....

Nyhed

Tillykke til Pakkelabels.dk med årets Odin Pris – og tillykke til Fyn!

Onsdag den 20. juni blev det fynske iværksættermiljø fejret med et awardshow i Odeon, som bød på underholdning, prisuddeling og frem for alt fortjent hyldest til Fyns mange iværktsættere. Odin Prisen er iværksætternes egen årlige pris på Fyn, og den...