Nyheder • 14/06/2018

Tillykke til Storebæltsbroen med de 20 år – og tillykke til Fyn!

Torsdag den. 14. juni er det 20 år siden, Storebæltsbroen åbnede. Fynsk Erhverv takker i den forbindelse ikke mindst det fynske erhvervsliv for god opbakning til indsatsen for lavere brotakster. Sammen har vi banet vejen for øget mobilitet og flere forretningsmuligheder på tværs af landet.

Da Storebæltsbroen åbnede i 1998, var det ikke til lutter begejstring, og mange kunne ikke se fornuften i projektet. Vi tager derfor hatten af for den visionære, politiske beslutning om at opføre Storebæltsbroen og glæder os over den positive effekt, broen har på udvikling og vækst ikke mindst på Fyn.

Både samfundet og erhvervslivet har nydt godt af Storebæltsbroen. Biltrafikken over bæltet er femdoblet siden indvielsen, og nu kører ca. 35.000 køretøjer over broen dagligt. Til sammenligning sejlede omkring 7.500 biler med færgerne over Storebælt før broen. Det forventes, at bilist nummer 200 millioner vil krydse broen lørdag den 16. juni.

Med samarbejde har vi skabt flotte og vigtige resultater
2018 markerer imidlertid ikke bare 20-års fødselsdagen for Storebæltsbroen. Det er samtidig året, hvor vi høster frugten af et stærkt, koordineret samarbejde omkring lavere takster på Storebælt.

Således har alle trafikanter over Storebælt siden 1. januar 2018 oplevet 15 pct. lavere brotakster.  Og når udbygningen af den vestfynske motorvej står færdig i 2022 kommer priserne yderligere 10% ned.  Det vil få endnu flere til at krydse Storebæltsbroen og styrke sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark.

Varetransporten bliver nemmere og billigere, incitamentet for pendling over bæltet vil stige, og der vil skabes grobund for skarpere priser, større indtjening og flere investeringer. Det vil kort sagt blive mere attraktivt at handle med og løse opgaver for hinanden mellem Øst- og Vestdanmark, og rækken af samfundsøkonomiske gevinster gør os til et rigere samfund.

Infrastruktur er nøglen til vækst.

Derfor fejrer vi dagen i dag og glæder os over, at vi gennem et stærkt, koordineret samarbejde med virksomheder, politikere, samarbejdspartnere, medier m.fl. har fået sat en vigtig dagsorden på Christiansborg og skabt de første resultater til gavn og glæde for os alle.

Vi skal videre ad den vej, derfor fortsætter indsatsen på Fyn og ikke mindst i regi af den nationale Storebæltskomité.

Nyhed

Brian Djernes fra Cane-line vinder Tietgenprisen 2018

Fotograf: Peter Brix, Tietgen Administrerende direktør i fynske Cane-line, Brian Djernes, er vinderen af årets Tietgenpris. Prisen tildeles en fremsynet erhvervsmand/-kvinde, som har gjort sig bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning og har skabt imponerende resultater i erhvervslivet. Brian...

Nyhed

Tag med Fynsk Erhverv til BIG BANG

Vær med den 5. december 2018, når RoboCluster samler repræsentanter fra industri, brancheforeninger og uddannelsesinstitutioner til en gladiatorkamp af faglighed og holdninger, når de stiller spørgsmålet: ”Hvor skal dansk robotinnovation hen?” Fynsk Erhverv er naturligvis til stede for at blive...

Nyhed

Fyn løber tør for arbejdskraft

Fynske virksomheder mangler arbejdskraft på alle niveauer, og en af løsningerne kan være at hente kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Derfor var udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) den 30. oktober inviteret forbi Fynsk Erhverv til en debat med de fynske virksomheder....