Nyheder • 15/05/2017

Storebæltskomitéen jagter et Danmark i balance, i vækst og i bevægelse

Ved et pressemøde i dag kunne formanden for den nationale Storebæltskomité Jesper E. Møller offentliggøre komiteens medlemmer. Det skete på Nyborg Rådhus, tæt på Storebæltsbroen, som er den direkte årsag til komitéens opståen.

Det er et stærkt hold med formand Jesper E. Møller i spidsen, der nu skal kæmpe for et Danmark i balance, i vækst og i bevægelse.

Afgifter skal reduceres og fjernes på sigt

Fælles for medlemmerne i Storebæltskomitéen er, at de alle er store tilhængere af Storebæltsforbindelsen. Med åbningen af broen i 1998 fik befolkningen såvel som virksomhederne en fleksibilitet og en stor tidsmæssig besparelse, der dagligt styrker sammenhængskraften og samhandlen på tværs af Øst- og Vestdanmark.

De gevinster er forlængst høstet, og nu er tidspunktet kommet, hvor også de betydelige samfundsøkonomiske gevinster ved at fjerne broafgifterne skal realiseres.  Det er det klare mål for komitéens medlemmer.  Og strategien er klar, først skal der gives en politisk garanti for, at der ikke længere hentes økonomi ud af A/S Storebælt til andre formål, og de nuværende broafgifter skal reduceres med 25% for alle trafikanter. Dernæst – når restgælden i Storebæltsbroen er betalt tilbage – er det ambitionen, at strækningen over Storebælt derefter sidestilles med øvrige motorvejsstrækninger i DK.

Sammenhængskraften skal styrkes

Formanden ser frem til at sætte de gode kræfter i komitéen i spil:

– Storebæltsbroen er en succes, og det afspejler sig også i betydelige overskud i selskabet bag broen, A/S Storebælt, år efter år.  Vi mener, at disse overskud bør anvendes til at afdrage på gælden og til at sænke broafgifterne med 25% her og nu.  Det vil styrke sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark, flere vil tage turen over broen, og det vil sætte gang i væksten i hele landet, siger Jesper E. Møller, formand for Storebæltskomitéen, og uddyber:

– Der er massiv opbakning over en bred kam og ikke mindst god energi i komitéen, og jeg glæder mig nu til at komme i arbejdstøjet og komme i dialog med politikerne på Christiansborg.

Ifølge formanden er endnu flere stærke profiler på vej ind i den nationale Storebæltskomité, og de navne offentliggøres snarest.

 

Se her video fra fyens.dk:

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

Journalist Jakob Haugaard Christiansen fra Fyens Stiftstidende interviewer formand Jesper E. Møller og flere af komitémedlemmerne. 

Slaget om Storebælt

Debat: Storebæltsforbindelsen er ubetinget en gevinst. Men broafgiften er en barriere og står i vejen for de samfundsøkonomiske gevinster, som en gratis bro ville bringe med sig over en bred front, erhvervsmæssigt, kulturelt, socialt. Når jeg ser på min egen branche, ser jeg med al tydelighed, hvordan broafgifterne f.eks. er en barriere for både danske, […]

Storebælt skal med i udligningsreformen

Statsminister Mette Frederiksen fik for nylig i Folketingets spørgetime afvist at gøre det gratis at køre over Storebæltsbroen, fordi regeringen har brug for pengene, og der er stadig en forholdsvis stor gæld på broen. Den udmelding er Fynsk Erhverv yderst kritisk overfor, da det vil betyde, at Storebæltsbroen permanent vil fungere som en malkeko, der […]

Tillykke til Storebæltsbroen med de 20 år – og tillykke til Fyn!

Torsdag den. 14. juni er det 20 år siden, Storebæltsbroen åbnede. Fynsk Erhverv takker i den forbindelse ikke mindst det fynske erhvervsliv for god opbakning til indsatsen for lavere brotakster. Sammen har vi banet vejen for øget mobilitet og flere forretningsmuligheder på tværs af landet. Da Storebæltsbroen åbnede i 1998, var det ikke til lutter […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.