Nyheder • 01/03/2024

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

Når Fynsk Erhverv inden længe åbner dørene til første møde i det nystiftede ESG-Netværk, er det med fuldt fokus på at gøre bæredygtighedsindsatsen til en berigende oplevelse for deltagerne.

Det fortæller Ditte Engelhardt, der er facilitator i netværket, og dermed sikrer, at netværket hele tiden udvikler sig i den retning, som gruppen har behov for:

Min ambition er, at deltagerne får inspiration, viden og sparring til den bæredygtige omstilling og får gjort arbejdet med bæredygtighed til en værdiskabelse for virksomheden.

“Deltagerne kan trække på hinandens erfaringer, få sparring på de udfordringer som de står over for, og de bliver støttet i navigeringen i den omfattende lovgivning og nye krav, der er på området. Min tilgang til netværksdelen er, at deltagerne sammen finder ind til kernen af omstillingen til en mere bæredygtig forretning. Det er et netværk og ikke et kursus,” slår Ditte Engelhardt fast og tilføjer, at samhørigheden er en væsentlig del af deltagernes udvikling.

”Det er et område, hvor virksomhederne hele tiden skal forholde sig til masser af ny lovgivning fra EU på et tidspunkt, hvor alverdens konflikter også sætter præg på hverdagen. Der er jeg overbevist om, at netværkskonceptet er særdeles effektivt, fordi deltagerne kan sparre med ligesindede, som de måske ikke har i deres egne virksomheder,” konstaterer Ditte Engelhardt, der efter en årrække med baggrund i kommunikation, markedsføring og kulturjournalistik i dag bruger sin uddannelse som Sustainable Business Change Manager og Bæredygtig Agil Projektleder.

Godt begyndt er halvt fuldendt

På netværksmøderne i ESG-Netværket, der finder sted hver anden måned, kombineres interne og eksterne oplæg med cases, workshops og erfaringsudvekslinger for at sikre, at forskellige aspekter og dilemmaer inden for bæredygtighed afdækkes.

På den måde bliver deltagerne løbende klædt på og trygge ved at udvikle, forfine og implementere en bæredygtighedsstrategi i deres respektive virksomheder. Ifølge Ditte Engelhardt er det en særdeles god idé at få vendt den første side i bogen, hvis man som virksomhedsejer  endnu ikke er kommet i gang med at forholde sig til ESG-rapportering.

”Selv hvis man som virksomhed ikke skal rapportere på CSRD(Corporate Sustainability Reporting Directive) vil mange af de mindre virksomheder blive mødt med krav om dokumentation af deres ESG-engagement fra kunder, fra banken eller hvis man skal finde investorer. Der er ingen tvivl om, at dem, der kommer først i gang, får det lettest på sigt,” siger Ditte Engelhardt, der understreger, at der er meget mere end lovlydighed på spil for virksomhederne:

”Der er slet ingen tvivl om, at bæredygtig omstilling også kan skabe stor værdi for mange virksomheder, hvis de udnytter de data, som de indsamler. Så ESG-Netværket handler lige så meget om at skabe grobund for en god forretning, som det gør at navigere sikkert i alle de mange forkortelser som CSRD, ESRS, CSDDD, SBTi og SDG”

_________________________________

Skal din virksomhed være med, så klik på billedet nedenfor, læs mere og bliv kontaktet om dine muligheder!

Klik på billedet for at læse mere og bliv kontaktet

Interview: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

Når Fynsk Erhverv inviterer til topmøde 18. april, skal de fynske virksomhedsledere med fordel smøge ærmerne op, spidse ørerne og tage hul på en ny æra med innovativt samarbejde og videndeling. Det mener innovationsekspert Mads Thimmer.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.