Nyheder • 27/03/2024

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Generalforsamling: Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen – Eva Berner, Lisbeth Chawes, Allan Hansen og Mark Blæsbjerg.

Alle udvalgt på baggrund af motiverede ansøgninger, kompetenceafdækning og samtaler og med sigte på at komplementere og diversificere den siddende bestyrelse – Henrik Neelmeyer, Søren Jan Nielsen, Johnny Albertsen og Martin Danielsen (sidstnævnte fraværende på foto).

Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater – Jesper Refning, Jørn Frandsen, Bodil Ibsen og Peter Eriksen Jensen.

Forud for dette ligger en grundig proces i den afgående bestyrelse, der på konstruktiv vis har været med til at bygge det stærke fundament for den netop valgte bestyrelse.  Vi har bl.a. med afsæt i Det fynske Vækstbarometer og tendenser i de fremtidsscenarier, vi kigger ud i, identificeret, hvilke kompetencer, vi har behov for i bestyrelsen for at være på forkant med udviklingen, så vi bedst muligt kan understøtte udviklingen og væksten i de fynske virksomheder,” siger bestyrelsens formand Henrik Neelmeyer og fortsætter:

”Kort efter nytår lavede vi et ”Open Call”, hvor vi søgte efter nye bestyrelsesmedlemmer.  Her oplevede vi en overvældende interesse for at komme i Fynsk Erhvervs bestyrelse. Rigtig mange henvendte sig for at høre nærmere, og næsten 20 kandidater fremsendte motiveret ansøgning til en af de ledige poster. Efter en kompetenceafdækning og samtale-runde fandt vi de kandidater, der på bedste vis kan supplere os i bestyrelsen for så vidt kompetencer, netværk, ledelsessyn og sidste men ikke mindst med den rigtige kemi,” siger Henrik Neelmeyer.

Vi går nu i gang med en onboardingproces, så vi hurtigst muligt kan få sammenrystet bestyrelsesholdet og tage fat på de mange spændende udfordringer i det fynske erhvervsliv.

Jeg håber, at I som medlemmer i Fynsk Erhverv kommer til at mærke, at bestyrelsen har et stærkt fokus på de fem vækstdrivere i Det fynske Vækstbarometer:

  • Digitalisering
  • Bæredygtighed
  • Internationalisering
  • Professionalisering
  • Adgang til kerneressourcer.

Og jeg forventer også,  at vi med fire nye bestyrelsesmedlemmer kommer til at bidrage med helt nye ideer og tiltag til gavn for hele det fynske erhvervsliv – og jer medlemmer i Fynsk Erhverv især.

En ting er sikkert, vores ambition er at skabe værdi for jer medlemmer i dag såvel som i fremtiden,” slutter Henrik Neelmeyer.

Fynsk Erhverv tilbyder partnervirksomheder hjælp til at etablere eller supplere sin bestyrelse med nye profiler i en faciliteret proces, der fokuserer på virksomhedens strategi og vækstpotentiale.

 

Video: Tietgenprisen 2024

Ejer af H.J. Hansen-koncernen, Jens Hempel-Hansen modtager årets Tietgenpris Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld. Jens Hempel-Hansen er 6. generation i H. […]

Interview: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

Når Fynsk Erhverv inviterer til topmøde 18. april, skal de fynske virksomhedsledere med fordel smøge ærmerne op, spidse ørerne og tage hul på en ny æra med innovativt samarbejde og videndeling. Det mener innovationsekspert Mads Thimmer.

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.