Nyheder • 07/04/2024

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Som navnet antyder, har Odense-virksomheden Gardingruppen dagligt fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der ikke desto mindre været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer i hovedkvarteret på Bondovej, hvor administrationschef Jens Friborg Hansen har valgt at gå helt nye veje.

Dels har han gennem Fynsk Erhverv tilknyttet de to NextTalent-kandidater Magnus Voetmann og Christoffer Engberg til at afdække husets behov, dels har Gardingruppen brugt Mathias Ramsgaard fra IT-rådgivningsvirksomheden Zynep for at sikre retningen fra dag et.

Det skulle vise sig at være klogt.

“Som udgangspunkt havde vi en forventning om, at vi ville skifte fra et system til et andet, vi havde fundet, men ret hurtigt fik Magnus og Christoffer afdækket, at der var mange elementer, der ikke understøttede husets hverdag ordentligt. Det ændrede helt præmissen, så nu går vi med en helt anden løsning, og jeg er meget, meget tilfreds med forløbet, for det har sparet os for både tid, penge og ærgrelser,” konstaterer Jens Friborg Hansen, der også selv har fået mange vigtige erfaringer i forløbet.

Ekspertviden og solid forankring

Netop fordi det nye IT-system i stort omfang repræsenterede nyt land for Gardingruppen, havde Jens Friborg Hansen budt Mathias Ramsgaard ind for at få et bud på, hvordan et IT-projekt skulle forankres bedst muligt, og den indledning viste sig hurtigt at give bonus.

“Det er altid værdifuldt at få sparring, og jeg er blevet opmærksom på adskillige ting, som jeg ikke vidste eksisterede, før vi begyndte. Mathias har en ekspertviden på området omkring implementering af digitale løsninger, som har været meget vigtig for os, fordi vi fik en retning og en metode at arbejde ud fra. Helt konkret fik jeg selv den anbefaling, at min rolle var at tage det overordnede ansvar og at lede processen. Men lige så vigtigt var det, at jeg ikke skulle være der, når jeg ikke skulle være der, for der skulle jeg give plads til de oplevelser, som ville komme undervejs,” fortæller Jens Friborg Hansen, som generelt ikke har blandet sig meget, til trods for, at de to NextTalent-kandidater har holdt til på hans kontor i hele forløbet.

“Jeg har selvfølgelig sparret med dem omkring vores forretningsgange og den slags, men ellers har jeg været med som en flue på væggen, og jeg ved, at de ihukom Mathias’ principper, så de kunne holde en lige linje gennem deres zig-zag. Det har helt sikkert gjort en forskel,” konstaterer Jens Friborg Hansen, der suppleres af Mathias Ramsgaard.

“En stor del af opgaven og succesen i den her slags projekter handler om, at lederen har den rigtige tilgang, og at medarbejderne får den opbakning fra organisationen, som der er brug for. Det betyder blandt andet, at de ansatte skal have sat tid af, men det betyder også, at det ikke er alle, der skal være med på det hele. Så lederens opgave er forankringen, at inddrage de stakeholders, der skal til for at afdække potentielle forbedringsmuligheder bedst muligt, og så selvfølgelig at sørge for gennemsigtig kommunikationen, så de ansatte har en fornemmelse og tryghed for, hvordan tingene skrider frem, samt deres roller,” lyder det fra Mathias Ramsgaard, der blandt andet havde erfaring fra talrige store udviklingsprojekter i IT-afdelingen hos Jysk Fynske Medier, før han var med til at stifte virksomheden Zynep i maj 2022.

Ny tilgang åbner nye døre

Med IT-rygsækkene godt fyldt op til projektet blev Gardingruppen arbejdsgange vendt og drejet af Magnus Voetmann og Christoffer Engberg, der med uddannelsesmæssig baggrund som henholdsvis Cand. Negot og Cand. Mag i filosofi og religion var et helt anderledes pust på Bondovej.

“De kommer fra helt forskellige fakulteter og miljøer, og som mennesker er de også forskellige, men ikke desto mindre har de det samme framework, og de fik meget hurtigt et godt samarbejde med en fælles forståelse for projektet, og det har været meget givende. De har også været med på fællesmøderne i huset, og de er helt grundlæggende faldet rigtig godt ind i virksomheden,” siger Jens Friborg Hansen, der er overbevist om, at den akademiske tilgang til opgaverne har fungeret godt for Gardingruppen.

“Ingenting kommer af ingenting, og processen er ikke bedre end det man giver som leder. Men fordi de har været to, har de haft mulighed for at spille bold med hinanden, og fordi de har haft kontor hos mig, har jeg haft dem tæt på uden at have behov for at detailstyre dem. Det har været rigtig godt, og de har ikke haft spor brug for hjælp til at sætte sig selv i spil med værdiskabende initiativer, så den tid, jeg har investeret, er kommet mange gange igen.”

E-handelskonference: Brugeren skal i centrum

Ved 2024-udgaven af Den Fynske E-handelskonference, der er arrangeret i samarbejde mellem e-handelsvirksomheden Hesehus og Fynsk Erhverv, var der i tidens ånd masser af AI på programmet, men nok så gennemgående var det, at de teknologiske landvindinger skal ske med fokus på forbrugeren, hvis investeringerne skal give mening.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Gislev Rejser: Fra familievirksomhed til del af stor koncern

Den fynske rejsevirksomhed Gislev Rejser har gennem de senere år været gennem en betydelig transformation. Ifølge administrerende direktør Niels Ravn Eriksen har både det nye ejerskab og flytningen været med til at styrke virksomhedens profil og synlighed, og samtidig har samarbejdet med Aller-koncernen hurtigt vist sig at skabe værdi.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.