Nyheder • 07/04/2024

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Som navnet antyder, har Odense-virksomheden Gardingruppen dagligt fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der ikke desto mindre været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer i hovedkvarteret på Bondovej, hvor administrationschef Jens Friborg Hansen har valgt at gå helt nye veje.

Dels har han gennem Fynsk Erhverv tilknyttet de to NextTalent-kandidater Magnus Voetmann og Christoffer Engberg til at afdække husets behov, dels har Gardingruppen brugt Mathias Ramsgaard fra IT-rådgivningsvirksomheden Zynep for at sikre retningen fra dag et.

Det skulle vise sig at være klogt.

“Som udgangspunkt havde vi en forventning om, at vi ville skifte fra et system til et andet, vi havde fundet, men ret hurtigt fik Magnus og Christoffer afdækket, at der var mange elementer, der ikke understøttede husets hverdag ordentligt. Det ændrede helt præmissen, så nu går vi med en helt anden løsning, og jeg er meget, meget tilfreds med forløbet, for det har sparet os for både tid, penge og ærgrelser,” konstaterer Jens Friborg Hansen, der også selv har fået mange vigtige erfaringer i forløbet.

Ekspertviden og solid forankring

Netop fordi det nye IT-system i stort omfang repræsenterede nyt land for Gardingruppen, havde Jens Friborg Hansen budt Mathias Ramsgaard ind for at få et bud på, hvordan et IT-projekt skulle forankres bedst muligt, og den indledning viste sig hurtigt at give bonus.

“Det er altid værdifuldt at få sparring, og jeg er blevet opmærksom på adskillige ting, som jeg ikke vidste eksisterede, før vi begyndte. Mathias har en ekspertviden på området omkring implementering af digitale løsninger, som har været meget vigtig for os, fordi vi fik en retning og en metode at arbejde ud fra. Helt konkret fik jeg selv den anbefaling, at min rolle var at tage det overordnede ansvar og at lede processen. Men lige så vigtigt var det, at jeg ikke skulle være der, når jeg ikke skulle være der, for der skulle jeg give plads til de oplevelser, som ville komme undervejs,” fortæller Jens Friborg Hansen, som generelt ikke har blandet sig meget, til trods for, at de to NextTalent-kandidater har holdt til på hans kontor i hele forløbet.

“Jeg har selvfølgelig sparret med dem omkring vores forretningsgange og den slags, men ellers har jeg været med som en flue på væggen, og jeg ved, at de ihukom Mathias’ principper, så de kunne holde en lige linje gennem deres zig-zag. Det har helt sikkert gjort en forskel,” konstaterer Jens Friborg Hansen, der suppleres af Mathias Ramsgaard.

“En stor del af opgaven og succesen i den her slags projekter handler om, at lederen har den rigtige tilgang, og at medarbejderne får den opbakning fra organisationen, som der er brug for. Det betyder blandt andet, at de ansatte skal have sat tid af, men det betyder også, at det ikke er alle, der skal være med på det hele. Så lederens opgave er forankringen, at inddrage de stakeholders, der skal til for at afdække potentielle forbedringsmuligheder bedst muligt, og så selvfølgelig at sørge for gennemsigtig kommunikationen, så de ansatte har en fornemmelse og tryghed for, hvordan tingene skrider frem, samt deres roller,” lyder det fra Mathias Ramsgaard, der blandt andet havde erfaring fra talrige store udviklingsprojekter i IT-afdelingen hos Jysk Fynske Medier, før han var med til at stifte virksomheden Zynep i maj 2022.

Ny tilgang åbner nye døre

Med IT-rygsækkene godt fyldt op til projektet blev Gardingruppen arbejdsgange vendt og drejet af Magnus Voetmann og Christoffer Engberg, der med uddannelsesmæssig baggrund som henholdsvis Cand. Negot og Cand. Mag i filosofi og religion var et helt anderledes pust på Bondovej.

“De kommer fra helt forskellige fakulteter og miljøer, og som mennesker er de også forskellige, men ikke desto mindre har de det samme framework, og de fik meget hurtigt et godt samarbejde med en fælles forståelse for projektet, og det har været meget givende. De har også været med på fællesmøderne i huset, og de er helt grundlæggende faldet rigtig godt ind i virksomheden,” siger Jens Friborg Hansen, der er overbevist om, at den akademiske tilgang til opgaverne har fungeret godt for Gardingruppen.

“Ingenting kommer af ingenting, og processen er ikke bedre end det man giver som leder. Men fordi de har været to, har de haft mulighed for at spille bold med hinanden, og fordi de har haft kontor hos mig, har jeg haft dem tæt på uden at have behov for at detailstyre dem. Det har været rigtig godt, og de har ikke haft spor brug for hjælp til at sætte sig selv i spil med værdiskabende initiativer, så den tid, jeg har investeret, er kommet mange gange igen.”

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]