Nyheder • 24/06/2024

Formandens sommerhilsen

Snart er det sommerferie eller blot sommertid for nogle.

Uanset hvad du har tænkt dig at lave i sommerferien, så tillader jeg mig blot at komme med et par anbefalinger.

Selv om vores omverden ikke står stille, er det en rigtig god idé at forsøge at koble af. Retten til at være ”off-line” er vigtigt, for vi glemmer at tale om digital forurening.

Digital forurening består af den overflod af unødvendige data, vi dagligt bombarderes med. Ubrugelige notifikationer, irrelevante mails og uendelige statusopdateringer afbryder konstant vores fokus og stjæler vores opmærksomhed.

Uanset om du er virksomhedsejer eller ansat, kan det at holde rigtigt fri være nøglen til succes og skabe energien til at træffe de rigtige beslutninger i fremtiden, både for dig selv og virksomheden.

Prøv et eksperiment i sommerferien ( jeg har selv prøvet med succes):

Sæt mobilen på lydløs, indtal på din telefonsvarer, at du holder ferie og fortæl, hvornår du er tilbage.

Du vil blive overrasket over, hvor få der lægger besked eller ringer igen i din ferieperiode. Det giver tid til at lade op, være sammen med de nærmeste – og pludselig dukker nye ideer op, fordi du har fået tid til at reflektere.

I Fynsk Erhverv holder vi på skift en sommerpause og kommer stærkt tilbage med mange arrangementer og et styrket fokus på megatrendsene i Det fynske Vækstbarometer.  Glæd jer f.eks. til et nyt inspirationskatalog med 6 spændende, fynske virksomheder, der har knækket koden til succes.  De deler ud af deres viden og erfaringer og viser os alle, hvordan vi kan skabe vækst, og hvor vi skal sætte ind.

Vil du have et overblik over vore mange arrangementer og netværks muligheder, så klik dig ind på vores arrangementskalender.

Modsat de tidligere sommerhilsner, hvor visse erhverv har haft store udfordringer, vil jeg generelt glæde mig over, at vi kan gå sommeren i møde med en god, national økonomi i erhvervslivet, gode ordreindgange og generelt optimisme.

Det slår også igennem i det fynske, jfr. den seneste temperaturmåling i Det fynske Erhvervspanel, vi har gennemført.

Den viser, at 60% af de fynske virksomheder forventer uændret omsætning i løbet af de næste 5 måneder, mens 40% forventer stigende omsætning. Disse forventninger stiger i løbet de kommende 1½ og 3 år til hhv. 20% (uændret) og 60% (stigende) og 40% (uændret) og 60%  (stigende).  Jeg ved, at flere af jer bokser med stigende omkostninger og mangel på kvalificeret arbejdskraft. Men jeg ved også, at mange finder inspiration og innovative løsninger til at klare den videre vej frem, blandt andet ved at dele viden og erfaringer og sparre med andre, fynske erhvervsledere i en netværksgruppe, et videnforum eller deltage i enkeltstående seminarer m.fl. i Fynsk Erhverv.

Vi lytter til jer partnervirksomheder, identificerer forbedringspotentialer, tager dialogerne med politikerne og skaber rammerne for vidensdeling og inspiration med det formål at realisere potentialerne personligt og forretningsmæssigt i det fynske erhvervsliv.

Nu er det tid til reflektion – vi ses efter sommer ferien!

Rigtig god sommer!

Henrik Neelmeyer

VELUX strategiske fokus på psykologisk tryghed handler om af høste værdien af øget diversitet og forbedret kreativitet

Med omkring 2.500 ansatte i Danmark, 11.500 medarbejdere globalt samt solide regnskaber med positive resultater år efter år, er vinduesproducenten VELUX en af landets helt store virksomheder. Men selvom tingene har gået godt i lang tid, er der altid plads til forbedring, hvilket bliver understreget af Senior Director HR, Jon Holst-Christensen, der i 2024 har […]

E-handelskonference: Brugeren skal i centrum

Ved 2024-udgaven af Den Fynske E-handelskonference, der er arrangeret i samarbejde mellem e-handelsvirksomheden Hesehus og Fynsk Erhverv, var der i tidens ånd masser af AI på programmet, men nok så gennemgående var det, at de teknologiske landvindinger skal ske med fokus på forbrugeren, hvis investeringerne skal give mening.

Gislev Rejser: Fra familievirksomhed til del af stor koncern

Den fynske rejsevirksomhed Gislev Rejser har gennem de senere år været gennem en betydelig transformation. Ifølge administrerende direktør Niels Ravn Eriksen har både det nye ejerskab og flytningen været med til at styrke virksomhedens profil og synlighed, og samtidig har samarbejdet med Aller-koncernen hurtigt vist sig at skabe værdi.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!