Nye partnere i 2021

Nyheder • 06/01/2022

Formandens nytårshilsen

Godt nytår!

Et nyt år ligger foran os, og med det nye år åbner der sig nye muligheder for de fynske virksomheder.

Dansk økonomi er på rekordtid gået fra minusvækst og masser af tabte arbejdspladser til en absolut højkonjunktur. Aktuelt har vi kurs mod den måske højeste vækst i 15 år. Det gælder også på Fyn, hvor vi i virksomhederne skal høste gevinsterne og turde gribe de nye muligheder, der skaber afsættet for den fremtidige vækst.

I Fynsk Erhverv holder vi øje med de nye vækstmuligheder og følger udviklingen i de fynske virksomheder.  Til marts udgiver vi Det fynske Vækstbarometer, hvor vi igen tager temperaturen i de fynske virksomheder indenfor fem væsentlige vækstindikatorer:

  • Digitalisering og ny teknologi
  • Bæredygtighed
  • Internationalisering
  • Professionalisering
  • Kerneressourcer

Målet er at inspirere til fremtidig vækst gennem fokusering og investering inden for disse områder.

Samtidig afdækker vi de barrierer, virksomhederne oplever, for at rykke på netop disse områder. F.eks. står mange virksomheder og mangler kvalificeret arbejdskraft. Det er en ubetinget vækstbremse, og derfor er det afgørende at fokusere på, hvordan vi kan få løst opgaverne på anden vis, f.eks. gennem digitalisering, automatisering, outsourcing, reorganisering, efter-/videreuddannelse eller måske ved at rekruttere fra andre dele af verden.

Manglen på arbejdskraft er ikke et forbigående problem, demografien taler sit tydelig sprog.

Derfor er det vigtigt som virksomhed at afsøge alle alternative muligheder for at få løst opgaverne inhouse eller hos gode samarbejdspartnere.

Til gengæld kan vi forsikre jer om, at vi italesætter virksomhedernes akutte behov for arbejdskraft ved enhver lejlighed overfor jobcentre, kommuner og andre relevante aktører og kræver det skarpeste fokus på opkvalificering og henvisning af ledige til virksomhederne fra systemernes side af.  Det er nu, at vores ’ret- og pligt’-samfund skal bevise sit værd.

Derudover vil vi i de kommende år udbrede vores attraktive NEXT talent-program, hvor vi tilbyder virksomhederne at håndplukke dygtige unge, veluddannede mennesker til at løse netop de opgaver, som hver enkelt virksomhed har behov for.

Det kan være netop den ekstra ressource og de nye kompetencer, som kan sætte fart i udviklingen, f.eks. ved at få lavet virksomhedens første klimaregnskab, struktureret ledelsesinformationen, styrket salgsindsatsen fysisk og digitalt etc.

Statsministeren gav i sin nytårstale lovning på afbureaukratisering af den offentlige sektor.  Det hilser vi i Fynsk Erhverv naturligvis velkommen.  Det er og var et af vores klare budskaber i valgkampen og ved vores lokale valgmøde i efteråret, at kommunerne skal prioritere tilstrækkelige ressourcer og kompetencer på myndighedsområderne, fordi her har virksomhederne ikke mulighed for at få behandlet deres henvendelser andre steder.

Det handler bl.a. om kortere sagsbehandlingstider, en bedre dialog og en oplevelse af, at myndigheden under hele processen vil gå gennem ild og vand for at imødekomme virksomhedens ønsker og behov, uanset om det handler om udvidelse af virksomheden, miljøforhold, trafikforhold m.fl.

Vi fortsætter den konstruktive dialog i det nye år med politikere og embedsmænd om styrken i at erstatte myndighedskulturen med en servicekultur. Det er her, mange virksomheder ’på egen krop’ oplever, i hvilken udstrækning kommunen reelt er erhvervsvenlig.

2021 blev året, hvor vi i Fynsk Erhverv fik effektueret salget af vores domicil gennem knap 100 år på Albani Torv.  Pr. 1. november 2022 flytter Fynsk Erhverv ’tættere på Fyn’, når vi flytter ind i Cortex Business Park – et til den tid nyopført fællesdomicil tæt på SDU for en række virksomheder, som kommer til at summe af viden, netværk og forretning.  Og vi er begyndt rejsen gennem en målrettet professionalisering og udvidelse af vores mange tilbud til det fynske erhvervsliv. Vores netværkstilbud er i vækst og er i 2021 udvidet med et eksklusivt ’Videnforum’, målrettet topledere i fynske virksomheder. Flere videnfora er på vej, og vort fokus på forretningsudvikling er skærpet.  Vi udvikler også på vores arrangementer, det gælder såvel formen, indholdet som niveauet, så vi kan garantere hver enkelt endnu større udbytte af sin deltagelse og værdi af sit partnerskab.  Og vi udvikler løbende nye tilbud og muligheder, indeholdt i partnerskabet, som understøtter behovet for ny viden, læring, synlighed, forretning m.fl.

Endelig vil vi have fuldt fokus på de nye kommunalbestyrelser og på, at der nu rent faktisk bliver leveret på de mange løfter fra valgkampen, herunder ikke mindst klimadagsordenen i samspil med erhvervslivet.

Og vi vil også udvikle vores erhvervspolitiske interessevaretagelse, så vi kan sikre, at de fynske virksomheder bliver set og hørt på rette tid og sted.

Og så er det i 2022 ti år siden, at vi fejrede Fynsk Erhvervs 150 års jubilæum under sloganet:  Med ryggen mod fortiden og front mod fremtiden.  Det har været en fantastisk rejse til i dag.  Bestyrelsen vil, med respekt for det solide fundament, der er opbygget gennem nu 160 år, have fuldt fokus på, at Fynsk Erhverv også fremover kan varetage sin rolle som katalysator for, at virksomheder og ledelser indgår i et stærkt fællesskab med det formål at realisere potentialet og styrke udvikling og vækst – personligt og forretningsmæssigt. Og som erhvervspolitisk talerør kan sikre de fynske virksomheder indflydelse lokalt og nationalt.

Der er god grund til at tro, at 2022 bliver mulighedernes år. Hent inspiration i Det fynske Vækstbarometer og de fem megatrends ovenfor og grib ud efter vores mange tilbud – det er måske netop det, der løfter dig og din virksomhed videre i det nye år.

Godt Nytår.

Henrik Neelmeyer
Bestyrelsesformand

Virksomheder søges til ph.d.-projekt i organisation og ledelse

Partnervirksomheder i Fynsk Erhverv får nu muligheden for at deltage i nyt ph.d.-projekt, som skal fokusere på at skabe en meningsfuld arbejdsplads og styrke såvel konkurrenceevnen som potentialet for vækst.

Nye ansigter på eksportkontoret

På eksportkontoret ekspederer vi hver dag mange eksportkunder og dokumenter. Vi lægger stor vægt på at yde en høj service og gøre processen nem for vores kunder. Vi ser frem til at ekspedere dine dokumenter!

Fynsk infrastruktur – en del af noget større

Hvert år går virksomheder og samfundet glip af mia. af kroner som følge af trængsel i trafikken. Tal fra Aalborg Universitet viser, at forsinkelsestimerne i 2016 svarede til 77 mio. tabte køretøjstimer.

Tempur-direktør: Netværk giver inspiration og indsigt

Mark Reeh Pedersen er glad for den faglige og personlige sparring, som han får fra ligestillede i andre brancher i sit netværk ved Fynsk Erhverv

Ti markedstrends, som enhver virksomhed bør kigge ind i

Lars Tvede giver - som avatar - sit bud på ti markedstrends, der kommer til at præge den nære fremtid

Hans Christian Munck stolt over Tietgen-prisen

Da Munck-gruppens administrerende direktør Hans Christian Munck gik på scenen for at modtage årets Tietgen-pris, var han stolt på både egne og virksomhedens vegne

Gør som Base2Charge – find din næste medarbejder igennem NextTalent Programmet

I den nyetablerede Tommerup-virksomhed Base2Charge, der udvikler ladestandere til elbiler, var succes i overflod ved at tage pusten fra direktør John Nyhøj Kristensen. En del af den udfordring er nu blevet løst med NextTalent

Lav uddannelsesaftalerne i december, så I sikrer jer de dygtigste elever

Erhvervsskolerne er utroligt glade for samarbejdet med virksomhederne, og at der indgås flere og flere lærepladsaftaler med eleverne. Det er der to grunde til, nemlig at eleverne skal færdiggøre deres uddannelse i virksomhederne, og at vi som samfund dermed sikrer os en tilgang af dygtige faglærte i fremtiden.

Hans Christian Munck modtager Tietgenprisen 2021

“Når vi ser på tidligere prismodtagere – senest Camilla Haustrup Hermansen, Plus Pack – er Tietgenprisen en eftertragtet og prestigefyldt erhvervspris på Fyn. Jeg vil sammenligne prisen med Sportens “Hall of Fame” – men her kan vi tillade os at kalde den Fynsk Erhvervs “Hall of Fame”, sagde Søren Jan Nielsen, bestyrelsesformand i Tietgen og […]