Nye partnere i 2021

Nyheder • 29/06/2021

Sommerhilsen fra formanden

Henrik Neelmeyer kronik 2019 et fælles fyn

Sommeren står for døren, og det er ferietid for langt de fleste danskere.

I år er en atypisk sommer, og hverdagen bliver meget forskellig for vore medlemmer i det fynske erhvervsliv.

Nogen får en tiltrængt pause efter ekstrem vækst, mens andre håber på, at gæsterne og kunder kommer,  fordi de holder ferie i Danmark. Den sædvanlige planlægning og forudsigelighed er lidt ude af kraft i disse tider. Det er dog glædeligt, at erhvervslivet generelt oplever vækst, og at vore økonomer spår en økonomisk vækst på 2,9 procent i 2021 stigende til 3,6 procent i 2022, så der er lys forude!

I Fynsk Erhverv gør vi vores bedste for, at alle partnervirksomheder er godt klædt på og klar til den forventede vækst.

De udfordringer, vi aktuelt står med i virksomhederne, kræver ny tænkning og kvalificeret sparring fra ligesindede. Det finder du i Fynsk Erhvervs netværksgrupper, hvor over 200 fynske erhvervsledere udvikler sig selv og deres forretninger, når de i al fortrolighed deler deres viden og erfaringer og ‘åbner døre’ for hinanden. Og det finder du i Fynsk Erhvervs nye netværkstilbud, Videnforum, som vi netop er gået i markedet med. Her har vi skabt netop det frirum, som vi erhvervsledere sjældent finder i hverdagen, til at få tænkt de store, strategiske tanker, få trykprøvet scenarierne og trukket på den nyeste viden.  I Videnforum får du de bedste betingelser for at få udviklet og eksekveret netop de tiltag, der skal fremtidssikre dig og din virksomhed.  Tjek disse muligheder ud på hjemmesiden, et professionelt netværk giver god mening både for dig, for din virksomhed eller nogle af dine medarbejdere.

En af de aktuelle udfordringer er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Vi ser f.eks. tydeligt, at flere brancher skriger på arbejdskraft. Det er især byggeri, transport, industri, men også IT, teknik og elektronikvirksomheder mangler arbejdskraft. Vores råd til jer er: Få nu slået jobbene op og vis omverdenen, at I søger nye medarbejdere og ledere med specifikke kvalifikationer og erfaringer.  Brug f.eks. Den fynske Virksomhedsportal, de sociale medier og de landsdækkende portaler, samtidig med at du spreder budskabet om de ledige stillinger i dit netværk. Vi hører fra virksomheder, der f.eks. ikke slår  ingeniørstillinger op, fordi de er af den opfattelse, at der ikke er nogle på markedet. Det er ganske enkelt den dårligste løsning med den ringeste effekt. Gå i stedet nye veje.

Det kan f.eks. være at ansætte en nyuddannet fra SDU, UCL eller en anden videregående uddannelsesinstitution. Med vores unikke tilbud NEXT talent til de fynske virksomheder kan du få den nyeste viden og skarpe kompetencer ind i din virksomhed og udvikle personen til en nøglemedarbejder i fremtiden. Forløbet et let og ukompliceret, håndholdt i forhold til de opgaver, du definerer, og uden omkostninger på den korte bane. Vil du høre mere om denne rekrutteringsmulighed, så kommer vi gerne forbi din virksomhed.

Over 50 fynske virksomheder har allerede i år ad denne kanal rekrutteret nye, dygtige medarbejdere, som med stor iver og engagement løser specifikke opgaver i virksomhederne.

Væksten er på vej, og en række megatrends baner vejen for nye muligheder for ny forretning. Tag et kig i Det fynske Vækstbarometer og lad os inspirere af hinanden og spille hinanden stærke. Der er potentiale til endnu mere vækst i de fynske virksomheder, og vi vil fortsat tale de fynske virksomheders sag overfor myndigheder og beslutningstagere, så vi kan få skabt endnu bedre rammer for det fynske erhvervsliv.

God sommer til alle – jeg håber, at vores veje mødes efter sommerferien, og husk, I må gerne gå på restaurant, bo på hoteller og besøge attraktioner i ferien, her mangler vi gæster.

 

Henrik Neelmeyer
Formand for Fynsk Erhverv og adm. direktør på Egeskov