Nye partnervirksomheder

Nyheder • 16/03/2022

Odense Kommune og Fynsk Erhverv fortsætter succesfuldt samarbejde

Odense Kommune har forlænget samarbejdet med Fynsk Erhverv, der skal drive NEXT talent-programmet frem til udgangen af 2023.

I 2021 blev 63 ud af 100 ledige akademikere selvforsørgende, efter at de havde deltaget i NEXT talent-programmet, som Fynsk Erhverv har udviklet og driver for Odense Kommune. Til sammenligning blev 35 ud af 100 personer, der på landsplan havde været i ordinær virksomhedspraktik, selvforsørgende i 2021.

”Det er meget glædeligt, at det er lykkedes for så mange ledige og typisk nyuddannede akademikere at finde et fast job. Det er fedt for de personer, der nu er ude af ledighed, og det er godt for virksomhederne, for akademikere kan være med til at udvikle og åbne nye muligheder for vækst ude i virksomhederne,” siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

Fokus er på virksomhedernes behov – ikke omvendt

Efter at have vundet et udbud fortsætter Fynsk Erhverv i 2022 og 2023 med at knytte bånd mellem ledige, typisk nyuddannede akademikere og primært organisationens 600 medlemsvirksomheder.

”En af projektets styrker er, at virksomhederne har tillid til os. Samtidig har vi vendt det traditionelle set up om, så i stedet for at tage afsæt i den lediges CV og jobønsker, fokuserer vi på virksomhedernes behov.

Så når vi kommer med en kandidat, så er døren åben, og vi har de bedste forudsætninger for sammen at lave et godt match,” siger direktør Jytte Reinholdt fra Fynsk Erhverv, der bl.a. promoverer tilbuddet og kandidaterne overfor sine medlemmer til møder, på hjemmesiden og i nyhedsbreve.

Fik fast job i stedet for praktik under samtale

For den 25-årige kandidat i international virksomhedskommunikation, Katja Lysemose Brandt, gik det hurtigt med at finde et job, efter at hun kom med i Next Talent-programmet.

”Jeg havde sendt 20-30 ansøgninger om måneden hen over sommer og efterår, men var kun blevet kaldt til en enkelt samtale. Selv om vi som nyuddannede akademikere kommer med den nyeste viden, har vi i sagens natur ikke den erfaring, arbejdsgiverne forlanger,” siger Katja Lysemose Brandt, som hurtigt blev kaldt mig til samtale hos Base2Charge, der sælger ladestandere til elbiler.

”Under samtalen var kemien så god, at jeg foreslog dem at tilbyde mig en praktikstilling, hvilket direktøren heldigvis bakkede op om,” siger Katja Lysemose Brandt, der siden november 2021 har været ansat i Base2Charge, hvor direktøren er tilfreds med forløbet.

Fynsk Erhverv vidste, hvad jeg havde brug for, så de kunne hurtigt spotte en ny marketingmanager til mig. Nærmest som når man scouter talenter i sportens verden. Så slap jeg for at bruge tid på den opgave og kunne koncentrere mig om driften,” siger John Nyhøj Kristensen.

Skal vi også hjælpe din virksomhed? 

Kontakt markedschef Tina Kongstad på tk@fynskerhverv.dk eller tlf. 60707083 for at høre mere om NEXT talent og hvilke muligheder, din virksomhed har.

Kontakt os her

Du kan også læse mere om programmet her

Steen Ernland: Tre gode råd til værdiskabelse i ledelser og bestyrelser

Steen Ernland, der blandt meget andet er medforfatter til bogen “Den Aktive Bestyrelse", giver her sit bud på, hvordan den moderne virksomhed skal tænke ledelse og bestyrelse i fremtiden for at tiltrække kapital fra investorer og opnå stærkere finansielle resultater.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

De tre største udfordringer i 2022/23

Er du interesseret i at vide, hvordan en række fynske erhvervsledere har knækket koden til succes i forhold til tre af de største udfordringer i 2022/2023?

Energipriser ændrer forbrugsmønstre – få gode råd

Siden Ruslands invasion af Ukraine er energipriserne steget enormt, og både virksomheder og private forbrugere har fået rekordhøje udgifter til blandt andet gas, el, benzin og diesel. Samtidig har Ruslands invasion understreget, at klimapolitik og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen, og at den grønne omstilling er afgørende for klimaet og uafhængigheden af russisk energi. Hos Energi […]

Kriser er gode for kreativiteten

Selvom de forgangne år har budt på en række udfordringer på verdensplan, så er INGENIØR'NE optimistiske for fremtiden, der står på nye løsninger på nuværende projekter og fyldte ordrebøger. I artiklen giver afdelingschef, Bjarne Linde Jensen, og markedschef, Anders Friis-Wandall Nielsen, gode råd til virksomheder, der går med byggeri i tankerne.

Sommerhilsen fra formanden

Kære fynske erhvervsliv Velkommen tilbage fra sommerferie. Tilbage på jobbet kan vi spørge os selv: Skal vi nu se på skyfri himmel og sol eller mørke skyer i horisonten? Det kan anskues på flere måder. Jeg vælger den positive anskuelse trods en omverden af bekymringer, ikke mindst i medierne. Der forventes trods alt vækst i […]

Styrk din virksomhed med Fynsk Erhvervs arrangementer

Fynsk Erhverv byder det fynske erhvervsliv velkommen tilbage fra ferie. Er du i gang med at planlægge 2. halvår, kan du roligt sætte kryds i kalenderen og komme til spændende arrangementer i løbet af året. Vi har en masse på programmet, som giver dig ny viden, værktøjer og inspiration til at styrke din virksomhed. I […]

Erhvervsnetværk giver værdifuld sparring i hverdagen

Fynske erhvervsledere sparrer og debatterer i fortrolige fora i Fynsk Erhvervs netværksgrupper. Bloomits Claus Lethenborg er ikke i tvivl om, at han er blevet klædt på til at træffe bedre beslutninger for sin virksomhed. Du har netop nu mulighed for at byde ind på en af de ledige pladser i netværksgrupperne pr. 1. august. Vi matcher dig med den gruppe, der vil give dig størst værdi

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.