Nyheder • 18/08/2020

Corydon: Virksomhederne har brug for transparens

Bjarne Corydon, Børsen - Foto: Steven Achiam

Bjarne Corydon, Børsen – Foto: Steven Achiam

Som Finansminister fra 2011 til 2015 og et nuværende job som direktør og chefredaktør på Dagbladet Børsen kender Bjarne Corydon pulsen i de danske virksomheder, ligesom han har indgående kendskab til arbejdsgangene på Christiansborg. På den måde er han bedre rustet end de fleste til at forstå de mekanismer, coronakrisen har sat i gang.

“Jeg føler mig faktisk meget privilegeret, fordi jeg kan sammenligne noter fra forskellige beslutningsfora. Jeg kender til rumlen bag de lukkede døre i regeringsregi, og jeg ved samtidig, hvad bestyrelserne i virksomhederne har af udfordringer lige nu,” siger Bjarne Corydon, der ser frem til at dele ud af sine erfaringer, når han skal tale ved generalforsamlingen i Fynsk Erhverv den 24. august.

Og Bjarne Corydon ikke er i tvivl om, at den seneste udvikling i coronakrisen giver anledning til dybe panderynker i alle lejre, og at både politikere og virksomhedsejere arbejder hårdt på at finde fremtidssikrede løsninger.

“Den gennemgående stemning er nok, at første bølge blev håndteret godt og effektivt, og at Danmark overordnet set klarede det bedre, end man kunne have frygtet. Men hvor der før sommerferien var en fornemmelse af, at krisen var ved at klinge af, er der nu klare tendenser i retning af, at vi kommer til at leve med følgerne i lang tid,” siger Bjarne Corydon.

“Så nu er vi der igen. Ganske vist med bedre redskaber end sidst, men vi kan ikke gøre det samme en gang til, for det er for dyrt. Nu handler det om, hvordan vi danser uden om den store nedlukning, og der vil blive foretaget en vifte af dansetrin, for der er store forskelle i, hvordan det går i de forskellige kommuner og i de forskellige brancher,” konstaterer Bjarne Corydon.

Virksomhederne efterspørger transparens

Ifølge Børsens chefredaktør betyder de dystre tendenser i endnu højere grad, at virksomhederne efterspørger så klare pejlemærker fra hans tidligere kollegaer på Christiansborg, som det er muligt.

Virksomhederne skal forberede sig på en fremtid, der har mange ubekendte parametre, og derfor efterspørger de transparens i beslutningerne fra politikerne, så det bliver muligt at planlægge de initiativer, der skal til for at sikre deres fremtidige forretninger,

forklarer Bjarne Corydon, som fuldt ud anerkender, at Mette Frederiksen og de øvrige beslutningstagere står over for en vanskelig situation.

“Det skyldes ikke mindst, at der er et stort mismatch mellem de forskellige markeder. Aktiemarkedet fortsætter med at bevæge sig frem, og det samme gør boligmarkedet, så her er der stor optimisme. På den anden side er der realpolitiske tal og en eksportudvikling, som trækker i den modsatte retning. Det giver en lang række udfordringer, som vi særligt kan mærke i den finansielle sektor, hvor de negative renter synes frosset fast. Der bliver virkelig grublet over, hvad vi har med at gøre,” siger Bjarne Corydon.

Tæring efter næring

Ud over de helt aktuelle udfordringer, som nærmest ændrer sig time for time for virksomhederne over hele verden, så understreger Bjarne Corydon også, at der venter diskussioner om, hvad der skal ske på den anden side af corona-krisen, når regningen skal betales.

“Lige nu har vi haft et frikvarter fra alle andre diskussioner. Alt har handlet om corona, og snakken om økonomien er faldet i baggrunden. Der venter en stor corona-regning, som rent teknisk ikke er den ikke den største udfordring, men den kan betyde, at nogle af de andre tiltag ikke længere er finansieret. Og derfor venter der en samtale om, hvad ting faktisk koster,” siger Bjarne Corydon, som tror, at tanken betalingen af den regning giver nervøse trækninger i nogle brancher.

“Der er ikke meget tvivl om, at der for eksempel skal gøres noget på klimaområdet, men det er meget dyrt, og det er ikke sikkert, at der er råd til det nu. Det kunne godt betyde, at nogle af pengene bliver hentet fra grupper i samfundet, som ikke har stemningen med sig. Det tror jeg, at de er meget opmærksomme på i den finansielle sektor,” vurderer Bjarne Corydon.

Bjarne Corydon, Børsen - Foto: Steven Achiam
Bjarne Corydon, Børsen – Foto: Steven Achiam
Nyhed

Søg råd og vejledning i netværket

I foråret etablerede vi et ‘Corona Advisory Board’. Nu er smitten blusset op igen, og vi inviterer derfor endnu engang Fynsk Erhvervs partnervirksomheder til at søge råd og vejledning i vores netværk af fynske ejer- og erhvervsledere. Alle spørgsmål er velkomne.   Vi bringer den viden, de erfaringer og de kontakter i spil, som vores medlemskreds […]

Nyhed
Iris Isabella Engelund

Business Lounge gav deltagere noget med hjem

Ved tirsdagens Business Lounge havde Fynsk Erhverv inviteret Iris Engelund, CEO og grundlægger af Play Your Talent til at tale om talent og talentudvikling.  Arrangementet, der blev afholdt i Tech Town, blev et givtigt tilløbsstykke for deltagerne. Både for de, som deltog fysisk, og for de deltagere, som fulgte med online via livestream. Oplægget handlede […]

Nyhed

Uden bredbåndspuljen forsvinder jobs

Det er et paradoks, at regeringen i sit finanslovsforslag for 2021 har sløjfet bredbåndspuljen samtidig med, at corona-pandemien aktuelt ad flere omgange har vist, at det er nødvendigt for voksne at kunne passe deres arbejde og børn og unge deres studier og skole hjemmefra. Forsyningsselskaber m.fl. har udrullet fibernet på store dele af Fyn, men […]