Nyheder • 19/04/2022

Albani fører traditionerne videre med ny teknologi

Med mere end 160 år på bagen og en adresse på en af de mest prominente placeringer i Odense, er Albani et særdeles veletableret brand i fynboernes bevidsthed.

Og ligesom at der er løbet meget vand gennem Odense Å siden cand.pharm. Theodor Schiøtz i 1859 etablerede bryggeriet som en af de første industrivirksomheder i byen, så er der også sket store ændringer på bryggeriet, der i dag er en del af Royal Unibrew-koncernen. De seneste tiltag handler i høj grad om fleksibilitet via automation og indførelse af robotteknologi.

“Selve opskriften på grundproduktet er der ikke pillet så meget ved i de 160 år, virksomheden har eksisteret, men bag facaden er der virkelig sket noget, og ikke mindst i de senere år.

Det er nødvendigt at have blik for de teknologiske muligheder, hvis man skal kunne omstille sig til efterspørgslen hurtigt og samtidig bevare rentabiliteten, sådan som vi kan i dag

fortæller produktionschef for Albani Bryggerierne, Lars Boe Larsen.

Et eksempel på fleksibiliteten ses ved, at klassikeren ‘H.C Andersen’ brygges og ved siden af har husets brygmestre parallelt arbejdet med at udvikle nye Albani-bryg og til mikrobryggeriet Anarkist, som siden sommeren 2017 har budt fynboerne på masser af forskellige øl såvel som gastronomiske oplevelser i bryggeriets gamle bygninger.

Ud over de sæsonbestemte øl har Albani Bryggerierne i de seneste år nemlig satset stort på produktionen af en lang række specialbryg til et voksende ølmarked, og i den forbindelse er topmoderne udstyr særdeles vigtigt for at kunne imødekomme de skiftende trends.

“De helt store produktioner fra Royal Unibrew tappes i Faxe, hvor vi har fuldautomatiske linjer, og her i Odense har vi i 2017 etableret et mikrobryggeri, der også har en høj grad af automation. Det giver plads til selve håndværket og til brygmestrenes kreativitet. I mikrobryggeriet har vi mulighed for særligt hurtig omstilling af mindre serier af specialbryg, hvis efterspørgslen fra markedet kræver det, og det er simpelthen nødvendigt, hvis det skal være en god forretning,” siger Lars Boe Larsen videre.

Albani Bryggeriernes seneste større investering er en ny dåsekolonne, der kan understøtte Albani Bryggeriernes position som Royal Unibrews fleksible danske specialbryggeri. Kolonnen er også designet med henblik på hurtige omstillinger mellem de forskellige formater.

Vi siger typisk, at vores største varenummer er ’omstilling’. Omstilling og omstillingsparathed er en del af vores DNA

fortæller produktionschefen, som selv har været godt beskæftiget med projektet undervejs.

“Uden at jeg kan sige det helt præcist, så vil jeg gætte på, at jeg selv har brugt 15% af min tid på den opgave i projektperioden. Opgraderingerne betyder også, at vi løbende ansætter folk med nye kompetencer, så vores procesudvikling kan matche kravene til vores produktudvikling. Det betyder blandt andet, at vi på Albani har ansat flere yngre ingeniører, maskinmestre og håndværkere og ikke mindst investeret i efteruddannelse af vores dygtige og loyale medarbejdere, så de hele tiden har den viden, som vi har brug for. Det er utrolig spændende,” slutter Lars Boe Larsen.

Er du interesseret i at vide, hvordan det går i de fynske virksomheder indenfor bl.a. professionalisering og digitalisering? Så hent inspiration i Det fynske Vækstbarometer 2021 her.

Dialog om udfordret varedistribution i Odense City

Varedistribution i Odense City har altid været et problem, og kombinationen af stigende godsmængder og byfortætning gør ikke udfordringerne mindre. Distributørerne oplever bl.a. dagligt trængsel og forsinkelser og P-bøder som følge af manglende parkeringsbåse til de store biler.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.