Nyheder • 06/10/2023

40 fynske erhvervsledere besejrede Mont Ventoux

Et pilskaldet bjerg under en bagende septembersol levede op til forventningerne, da Fynsk Erhvervs netværksgruppe Business Challenge Cykling i begyndelsen af september besejrede årets ultimative udfordring i Provence.

Det legendariske bjerg, der historisk har lagt asfalt til både triumfer og tragedier, viste sig at være akkurat lige så stejlt, lige så opslidende og lige så uforglemmeligt smukt som deltagerne i det fynske erhvervsnetværk havde fantaseret om undervejs på de mange timers træningsforberedelser hjemme på Fyn.

Det kræver gode ben og jernvilje at slide sig op på toppen af Mont Ventoux. Kim Aage Nielsen Birkerød besidder begge dele og besejrede kæmpen i Provence.

Hver og én i netværksgruppen måtte sande, at det både kræver gode ben, jernvilje og en god håndfuld sukker-gel at holde drev i racercyklen hele vejen fra bunden af bjerget til det legendariske toppunkt i 1908 meters højde. Men hver og en af de 40 netværksmedlemmer på turen klarede også den ondsindede udfordring.

Blandt dem en af debutanterne i det cyklende erhvervsnetværk, administrerende direktør i Guldfeldt Gruppen, Kim Aage Nielsen Birkerød.

Som tidligere triatlet er den 62-årige direktør og major i reserven på ingen måde uvant med at bide tænderne sammen og klare ekstreme udfordringer. Men Mont Ventoux bed fra sig, erkender han efter den veloverståede tur i højder, der adskiller sig markant fra fynske bakker.

“Det var en hård tur. Jeg fik ondt i ryggen og måtte af cyklen to-tre gange på vej op. Men der var kun en vej: fortsæt op. Så jeg klarede bjerget på min stædighed,” forklarer direktøren, der allerede under forårets forberedelser til udfordringen i Provence erfarede, at det kan koste både, blod sved og… en stribe brækkende ribben at sætte sig i sadlen på en racercykel.

Et splitsekunds uopmærksomhed kostede en tur i asfalten og to måneders pause fra cyklen og netværket, mens knogler helede og kroppen blev klar til at genoptage de faste netværksture på to hjul. Uheldet satte ham tilbage i træningen, men rokkede aldrig ved målet om at nå toppen på Mont Ventoux.

Godt 3000 kilometer har Kim Aage Nielsen Birkerød sat ind på træningskontoen siden årsskiftet. I samme periode er der raslet 12 kilo af kampvægten. Og målet er, at der skal smides endnu 12 inden næste års udfordring med Business Challenge. Selv om målet for erhvervsnetværkets udfordring i 2024 endnu ikke er

Det er ikke uvant for Kim Aage Nielsen Birkerød at sætte sig mål og forfølge dem. Den 62-årige fynbo er direktør for entreprenørvirksomheden Guldfeldt Gruppen med 330 ansatte. 

offentliggjort, så er Kim Aage Birkerød Nielsen klar på en ny sæson.

“Der er flere ting, der trækker. Dels er jeg drevet af at sætte mig mål, der udfordrer mig fysisk.”

Men lige så vigtigt er det, at jeg på cykelturene og virksomhedsbesøgene knytter bånd, der også kan blive til arbejdsmæssige relationer. Dem vil jeg gerne bygge videre på, fordi det er inspirerende at være sammen med andre om at forfølge mål.

“Både som privatperson og som direktør for en dynamisk entreprenørvirksomhed,” siger Kim Aage Nielsen Birkerød.

Hvor han og netværket sætter kursen mod næste år, annonceres i løbet af november.

Kick-off til Business Challenge Cykling 2024 finder sted ved Fynsk Erhverv 7. december.

Læs mere og tilmeld dig arrangementet her

 

 

Pernille gør comeback med kurs mod Pyrenæerne

Efter et års pause melder Pernille Dahl Wagner, indehaver af pandekageforretningen Gopa.club, klar til Business Challenge og årets udfordring på toppen af Col du Tourmalet i Pyrenæerne. Efter et års pause, står det klart for mig, at det er et utroligt stærkt netværk. Der er noget at hente både på motionen og det forretningsmæssige. “Det gør noget ved […]

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen […]

20 års optimering kræver et nyt navn

I Stentransporten Vissenbjerg har Heine Pedersen i 20 år arbejdet så intenst på at føre faderens livsværk til nye højder, at et navneskifte helt bogstaveligt talt lurer i nær fremtid.

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen […]

Ekspert: Vi er midt i en teknologisk eksplosion

Da internettet for alvor blev introduceret for menigmand i midten af 90’erne var det de færreste, der kunne forestille sig den betydning, som teknologien skulle få for samfundet i løbet af de næste årtier. Men ifølge IT-ekspert Tim Frank Andersen er det intet at regne imod de forandringer, som verden går i møde i de […]

20 års optimering kræver et nyt navn

I Stentransporten Vissenbjerg har Heine Pedersen i 20 år arbejdet så intenst på at føre faderens livsværk til nye højder, at et navneskifte helt bogstaveligt talt lurer i nær fremtid.

Gør din affaldshåndtering til en konkurrencefordel

Når Fynsk Erhverv den 26. oktober afholder Fynsk Miljødag i samarbejde med virksomhederne Marius Pedersen, European Recycling Platform og OKNygaard A/S, kan deltagerne tage masser af konkrete forretningsfordele med hjem fra arrangementet. Det lover miljøkonsulent Ole Strøm der er repræsentant for den odenseanske del af virksomheden Marius Pedersen og er blandt landets førende inden for […]

Har du helt styr på producentansvaret for emballage?

Om mindre end to år skal alle danske virksomheder, der anvender emballage i en eller anden form, leve op til en lang række krav om rapportering, indsamling, sortering og genanvendelse. Er du klar? Kom til Fynsk Miljødag 2023 d. 26. oktober og få viden, løsninger og svar.

Montana: Vi skal være dygtige for at blive i Danmark

I den sydfynske familievirksomhed Montana Furnitures har udviklingen  aldrig gået stærkere, end den gør i dag. Driften bliver løbende automatiseret på alle områder, hvor det er muligt, fokus på bedre bæredygtighed er stadig skarpere og digitaliseringen er rykket højt op på bestyrelsens dagsordenen.

Offentlig velfærd skal understøtte virksomhederne

De politiske planer for det kommende år er ved at tage form. Med statsministerens åbningstale og åbningsdebatten i folketinget i sidste uge er banen kridtet op for 167 nye lovforslag og -ændringer. Og i de fynske kommuner er serviceniveauet nu lagt fast for 2024 i forbindelse med godkendelsen af de kommunale budgetter. Fem generationer på arbejdsmarkedet samtidig og udsigt til en kraftigt faldende arbejdsstyrke stiller nye krav til virksomhederne. Det skal den offentlige velfærd understøtte.

Digitalisering skal gøre dyr og gæster glade i Zoo

Odense Zoo investerer i digitalisering og automatisering for at hæve dyrevelfærden og give gæsterne får bedre oplevelser.

SBS-Friction ruster sig til fremtiden

Den sydfynske bremseklodsproducent SBS-Friction satser benhårdt på bæredygtighed og teknologi