Nyheder • 06/10/2023

40 fynske erhvervsledere besejrede Mont Ventoux

Et pilskaldet bjerg under en bagende septembersol levede op til forventningerne, da Fynsk Erhvervs netværksgruppe Business Challenge Cykling i begyndelsen af september besejrede årets ultimative udfordring i Provence.

Det legendariske bjerg, der historisk har lagt asfalt til både triumfer og tragedier, viste sig at være akkurat lige så stejlt, lige så opslidende og lige så uforglemmeligt smukt som deltagerne i det fynske erhvervsnetværk havde fantaseret om undervejs på de mange timers træningsforberedelser hjemme på Fyn.

Det kræver gode ben og jernvilje at slide sig op på toppen af Mont Ventoux. Kim Aage Nielsen Birkerød besidder begge dele og besejrede kæmpen i Provence.

Hver og én i netværksgruppen måtte sande, at det både kræver gode ben, jernvilje og en god håndfuld sukker-gel at holde drev i racercyklen hele vejen fra bunden af bjerget til det legendariske toppunkt i 1908 meters højde. Men hver og en af de 40 netværksmedlemmer på turen klarede også den ondsindede udfordring.

Blandt dem en af debutanterne i det cyklende erhvervsnetværk, administrerende direktør i Guldfeldt Gruppen, Kim Aage Nielsen Birkerød.

Som tidligere triatlet er den 62-årige direktør og major i reserven på ingen måde uvant med at bide tænderne sammen og klare ekstreme udfordringer. Men Mont Ventoux bed fra sig, erkender han efter den veloverståede tur i højder, der adskiller sig markant fra fynske bakker.

“Det var en hård tur. Jeg fik ondt i ryggen og måtte af cyklen to-tre gange på vej op. Men der var kun en vej: fortsæt op. Så jeg klarede bjerget på min stædighed,” forklarer direktøren, der allerede under forårets forberedelser til udfordringen i Provence erfarede, at det kan koste både, blod sved og… en stribe brækkende ribben at sætte sig i sadlen på en racercykel.

Et splitsekunds uopmærksomhed kostede en tur i asfalten og to måneders pause fra cyklen og netværket, mens knogler helede og kroppen blev klar til at genoptage de faste netværksture på to hjul. Uheldet satte ham tilbage i træningen, men rokkede aldrig ved målet om at nå toppen på Mont Ventoux.

Godt 3000 kilometer har Kim Aage Nielsen Birkerød sat ind på træningskontoen siden årsskiftet. I samme periode er der raslet 12 kilo af kampvægten. Og målet er, at der skal smides endnu 12 inden næste års udfordring med Business Challenge. Selv om målet for erhvervsnetværkets udfordring i 2024 endnu ikke er

Det er ikke uvant for Kim Aage Nielsen Birkerød at sætte sig mål og forfølge dem. Den 62-årige fynbo er direktør for entreprenørvirksomheden Guldfeldt Gruppen med 330 ansatte. 

offentliggjort, så er Kim Aage Birkerød Nielsen klar på en ny sæson.

“Der er flere ting, der trækker. Dels er jeg drevet af at sætte mig mål, der udfordrer mig fysisk.”

Men lige så vigtigt er det, at jeg på cykelturene og virksomhedsbesøgene knytter bånd, der også kan blive til arbejdsmæssige relationer. Dem vil jeg gerne bygge videre på, fordi det er inspirerende at være sammen med andre om at forfølge mål.

“Både som privatperson og som direktør for en dynamisk entreprenørvirksomhed,” siger Kim Aage Nielsen Birkerød.

Hvor han og netværket sætter kursen mod næste år, annonceres i løbet af november.

Kick-off til Business Challenge Cykling 2024 finder sted ved Fynsk Erhverv 7. december.

Læs mere og tilmeld dig arrangementet her

 

 

Interview: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

Når Fynsk Erhverv inviterer til topmøde 18. april, skal de fynske virksomhedsledere med fordel smøge ærmerne op, spidse ørerne og tage hul på en ny æra med innovativt samarbejde og videndeling. Det mener innovationsekspert Mads Thimmer.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.