Nye partnervirksomheder

Nyheder • 06/01/2022

Virksomheder søges til ph.d.-projekt i organisation og ledelse

Partnervirksomheder i Fynsk Erhverv får nu muligheden for at deltage i nyt ph.d.-projekt, som skal fokusere på at skabe en meningsfuld arbejdsplads og styrke såvel konkurrenceevnen som potentialet for vækst.

Der bliver tale om en målrettet indsats i at udvikle virksomheden ved hjælp af et organisations- og ledelsesværktøj, der har et fokus på at skabe en meningsfuld arbejdsplads, som vil engagere og motivere medarbejdere.

Indhold i og mål for projektet

Projektet handler om at undersøge, hvordan meningsfuldhed i arbejdet kan styrke virksomheders udvikling og konkurrenceevne. Meningsfuldhed i arbejdet er en aktuel tendens i erhvervslivet, og har også været genstand for forskning, hvor fx formål, det kollegiale fællesskab, oplevelse af flow, realisering af personligt potentiale, bidrag, et produktivt fællesskab og værdiskabelse har været i fokus.

Disse områder kan være med til at skabe et meningsfuldt arbejde, men der udestår stadigvæk forskning over dele af det meningsfulde arbejdes potentiale. Projektet vil derfor kvalificere eksisterende forskning på området og udfylde de huller, der er om det meningsfulde arbejde.

Formen for samarbejdet

Ph.d.-projektet vil indgå i et tæt samarbejde med virksomhederne for at undersøge konkrete problemer i dagligdagen og deltage i implementeringen af en løsning på udfordringerne. Der vil også blive afholdt workshops, events og konferencer, så den viden, der bliver skabt i projektet, kan deles med og være til gavn for hele virksomheden.

Ph.d.-projektet har allerede ikke-publiceret praktisk og teoretisk evidens for, hvordan et nyt perspektiv på et meningsfuldt arbejde kan 1) nedbringe fravær og jobskift, 2) styrke kommunikation og sammenhængskraft, og 3) forbedre produktivitet, effektivitet og nytænkning. Denne forskning har ikke noget fortilfælde, og vil blive videreudviklet i løbet af ph.d.-projektet. De virksomheder, der deltager, vil derfor få adgang til ny viden, som deres konkurrenter ikke har.

Tidsplan og vilkår for projektet

Projektet er planlagt til at begynde i september 2022 og vil løbe i tre år, hvor det afsluttes i juni 2025. De deltagende virksomheder vil over tre år modtage konsulentbistand, råd og vejledning fra ph.d.-studerende, Dennis Carlsen, og forskningsleder, professor Jacob Dahl Rendtorff, samt følgegruppen for projektet.

Ph.d.-projektet er en delt samfinansiering mellem Roskilde Universitet og de deltagende virksomheder. Virksomhedernes andel ligger på mellem 900.000 til 1 mio. kr., fordelt over tre år. Ph.d.-projektet er åben over for, at én virksomhed kan stå for hele finansieringen, men der også for, at flere virksomheder deltager og dermed deles om beløbet, fx fire virksomheder med et årligt bidrag hver på ca. 75.000 – 85.000 kr.

Vil du vide mere?

Ph.d.projektet gennemføres af Dennis Carlsen, der er cand.mag. i Anvendt filosofi fra Aalborg Universitet med speciale i organisations- og ledelsesudvikling.

Han kan kontaktes ved spørgsmål om og interesse for projektet her:

Dennis Carlsen
Kancellivej 37
5200 Odense V

Tlf.nr.: 42 36 70 77

E-mail: carlsen.agger@gmail.com

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

God sommer fra Fynsk Erhverv

Vi ønsker hele det fynske erhvervsliv en god sommer. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe dig på Albani Torv 4, 5000 Odense C. I juni, juli og august holder eksportkontoret åbent: Mandag til torsdag fra kl. 10-14 og fredag fra kl. 10-13. Vi står også klar til at hjælpe dig på tlf: 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk og eksport@fynskerhverv.dk

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.