Nye partnervirksomheder

Nyheder • 23/06/2022

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Ansvarlighed er et centralt fokuspunkt for virksomheder for at kunne tiltrække og fastholde kunder, talent, samarbejdspartnere og investorer. Det er derfor vigtigt for virksomheder, at holdning og handling stemmer overens og kan dokumenteres.

Virksomheder skal være klar på lovkrav, men mange virksomheder mangler overblik, tid, viden og ressourcer til at arbejde målrettet med ansvarlighed – både strategisk og i hverdagen.

Vi sætter ansvarlighed på dagsordenen, når vi den 23. august inviterer det fynske erhvervsliv til seminar i Fynsk Erhverv, hvor Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS deler sin viden, indsigt og effektive værktøjer til at få overblik og til at forstå, hvad ansvarlighed betyder for os, og hvordan de gode historier og data kan styrke vores resultater.

STRONG SMALL STEPS med Lise Bendix i spidsen er ny partnervirksomhed i Fynsk Erhverv. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne:

Når du taler om ansvarlighed, hvad dækker det så over?

Ansvarlighed handler helt grundlæggende om at opføre sig ordentlig overfor mennesker, miljø og samfund – og i hele virksomhedens værdikæde. Ansvarlighed er at have en holdning og at handle på både sit positive og negative aftryk på omverdenen. I disse år stiger kravene til virksomheder om ansvarlighed, transparens og dokumentation. For mange virksomheder er det en jungle at finde rundt i de mange (lov-)krav og begreber som bæredygtighed, GDPR, EU taksonomi, compliance m.fl. I den jungle handler det for den enkelte virksomhed om at finde sin egen vej. De skal definere sin egen ansvarlighed efter hvad, der er relevant, giver mening og skaber mest værdi for deres forretning og samtidig er i overensstemmelse med gældende lovkrav.”

Hvorfor er ansvarlighed et vigtigt tema for de fynske virksomheder?

”Ansvarlighed er vigtigt, fordi det styrker virksomheders bidrag til mere handling, transparens og stærkere resultater, deres forretning og konkurrenceevne og deres evne til at tiltrække og fastholde kunder, medarbejdere, talent, samarbejdspartnere og investorer. Ifølge ”Det fynske Vækstbarometer” har mange fynske virksomheder fokus på ansvarlighed, men de mangler tid, værktøjer, ressourcer og viden om gevinsterne.”

Hvad kan STRONG SMALL STEPS hjælpe de fynske virksomheder med?

”STRONG SMALL STEPS kan hjælpe fynske virksomheder med at tage de vigtige, næste små skridt til mere handling og flere resultater. Målet er at styrke, strukturere og synliggøre deres ansvarlighed, fordi det er afgørende for at fremtidssikre virksomheden. Det er vigtigt for virksomhederne, at de arbejder strategisk, systematisk og konkret med netop deres ansvarlighed. Og mange virksomheder er mere på sporet, end de tror. På seminaret hjælper jeg med at finde vej i junglen med viden, overblik og eksempler på værktøjer til mere ansvarlighed i deres virksomhed.”

Har du et godt eksempel på en virksomhed, der har succes med at arbejde med ansvarlighed?

Give Steel, COOP, Middelfart Sparekasse, Demant og Orkla er nogle af mange eksempler. De har skabt stærke resultater med at gøre ansvarlighed til en central del af deres strategi og forretning. De arbejder netop strategisk, systematisk og konkret med ansvarlighed. I STRONG SMALL STEPS’ podcasts fremhæver virksomhederne bl.a., at en klar forudsætning for at skabe flere resultater med ansvarlighed er at have medarbejderne med på rejsen og at løse udfordringerne i partnerskaber og med sin omverden. Det er afgørende for virksomheder i dag, at de også har modet til at være transparente i deres dilemmaer og udfordringer. Det er de 5 virksomheders erfaring, at virksomheders mindset skal ændres fra konkurrence til samarbejde – ellers rykker det ikke nok på den vigtige dagsorden med ansvarlighed.”

________________________________

Bag STRONG SMALL STEPS 

Vores ambition er at hjælpe virksomheder med at styrke, strukturere og synliggøre deres ansvarlighed, fordi vi alle har et fælles ansvar for vores aftryk – og fordi ansvarlighed er et afgørende konkurrenceparametre for virksomheder i dag. Det gør vi bl.a. ved at understøtte virksomhedernes mål og hjælpe dem med at skabe overblik, arbejde systematisk, indsamle data og formidle de gode historier om ansvarlighed både internt og eksternt – analogt og digitalt.

Lise Bendix

 

Lise Bendix, senior CR (Corporate Responsibility) – og kommunikationsrådgiver & journalist med +25 års erfaring i ledelse, ansvarlighed og kommunikation fra bl.a. Københavns Lufthavne, Jøp, Ove og Myrthu – og før det 15 år i TV-branchen. Erfaring i bl.a. CR- og kommunikationsstrategi, medietræning, rapportering og årsrapport.

Erhvervsnetværk giver værdifuld sparring i hverdagen

Fynske erhvervsledere sparrer og debatterer i fortrolige fora i Fynsk Erhvervs netværksgrupper. Bloomits Claus Lethenborg er ikke i tvivl om, at han er blevet klædt på til at træffe bedre beslutninger for sin virksomhed.

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

God sommer fra Fynsk Erhverv

Vi ønsker hele det fynske erhvervsliv en god sommer. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe dig på Albani Torv 4, 5000 Odense C. I juni, juli og august holder eksportkontoret åbent: Mandag til torsdag fra kl. 10-14 og fredag fra kl. 10-13. Vi står også klar til at hjælpe dig på tlf: 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk og eksport@fynskerhverv.dk

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.

Psykolog-praksis udvider med nye kompetencer

Siden november 2021 har indehaver af Psykologerne af Torvet, Patricia Hammershøj Binggeli, oplevet vækst og udvikling med bl.a. digitalisering i virksomheden. Der var brug for nye kompetencer, og her blev en kandidat fra Fynsk Erhvervs Next talent-program den perfekte løsning.