Nyheder • 25/10/2021

Ny SDU Business School skal styrke det regionale erhvervsliv

Jens Ringsmose

Med omkring 5.000 studerende, fordelt på forskellige erhvervsøkonomiske uddannelser på de forskellige campusser under SDU, er det oplagt for enhver, at en stor del af fødekæden til de fynske virksomheder er på plads. Fredag den 17. september blev det understreget, da åbningen af SDU Business School blev fejret.

Projektet har været i støbeskeen i halvandet år. Ifølge Jens Ringsmose, der indtil den 1. november er dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, hvor skolen hører under, skal SDU Business School være med til at sætte både fremtidens studerende og virksomhederne i et endnu højere gear i fremtiden.

”De erhvervsøkonomiske uddannelser på SDU har allerede en meget høj kvalitet, når du ser på både uddannelse og forskningsbasering. Med SDU Business School vil vi bringe den verden i spil på nye måder, som kan være til gavn for erhvervslivet,” siger Jens Ringsmose.

Ifølge dekanen vil en af satsningerne handle om at dyrke de tætte forbindelser mellem studerende og virksomhederne, og gerne så tidligt i uddannelsesforløbet som muligt.

”Vi fastholder et skarpt fokus på at prioritere uddannelserne, og det vil vi gøre på en måde, som gør, at vores dimittender er så attraktive som muligt for det lokale og regionale erhvervsliv. Det betyder blandt andet, at de studerende i større omfang skal ud og møde virksomhederne, for eksempel gennem virksomhedspraktik eller i relevante studiejob, hvor de studerende kan sætte deres nye viden i spil,” siger Jens Ringsmose, som ikke er i tvivl om, at det regionale erhvervsliv lige som de studerende kan få stor gavn af et nært samarbejde.

”Nu styrker vi broerne mellem vores forskning og erhvervslivet endnu mere, og vi har allerede set med robotklyngen, hvad der kan ske af gode ting, når universitetet rækker ud og går i samarbejde med omgivelserne,” fortæller Jens Ringsmose, som ikke er meget i tvivl om, i hvilken retning fremtidens historier kommer til at pege:

Vi har nogle spændende miljøer, som er optaget af forskning i bæredygtig udvikling og bæredygtig forretning, og på, hvordan man kan lave en god forretning ud af det, og det er min opfattelse, at det kunne være et eksempel på et af de områder, hvor vores dimittender vil blive endnu stærkere og mere efterspurgte i fremtiden.

Ifølge Fynsk Erhvervs direktør, Jytte Reinholdt, der var med blandt gæsterne og paneldeltagerne til fejringen af det nye projekt, er tanken om en tættere kobling mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitution helt rigtigt set.

”Vi har i virksomhederne brug for at være helt i front indenfor bl.a. digitalisering og bæredygtighed og for et konstant fokus på at  professionalisere vores virksomheder.  Det vil kræve, at vi i virksomhederne ’stepper up’ og efterspørger de nødvendige kompetencer, og det er helt oplagt, at det kan ske i samarbejde med SDU Business School, der har alle uddannelserne på hylderne.  Derfor ser vi frem til et rigtig godt samarbejde med SDU Business School,” siger Jytte Reinholdt.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.

10 år efter: Gamle Mursten er stadig en god forretning

For præcis 10 år siden kom Svendborg-virksomheden Gamle Mursten i Fynsk Erhvervs positive søgelys, fordi et patent til afrensning og genbrug af gamle mursten efter ti års liv i ubemærkethed havde fået opmærksomhed fra blandt andre daværende Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard, der var med på åbningsdagen af en ny fabrik. I dag viser […]

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå

Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.