Nyheder • 30/01/2014

GAMLE MURSTEN: Cirkulær økonomi i firkantede sten

Svendborg-virksomheden med det forholdsvis uprætentiøse navn Gamle Mursten har patent på afrensning af mursten, så de kan genbruges til byggeri.  En arbejdsgang, der sparer miljøet for tonsvis af CO2 i forhold til nyproducerede mursten – helt præcis 1 ton CO2 pr. 2.000 gamle mursten.  Fynsk Erhverv har talt med direktør og indehaver Claus Juul Nielsen:


Politik og patina
Både politisk og hos kunderne er den markante miljøgevinst henholdsvis et sweetspot og et selling point, og derfor etablerede Gamle Mursten sidste år endnu en rensningsfabrik i Hedehusene, hvor Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard satte produktionen i gang på åbningsdagen:

– Ja, vi har medvind i forhold til den miljøpolitiske agenda, erkender Claus Juul Nielsen.

Det positive CO2-regnskab er attraktivt i sig selv – særligt når det gælder store byggerier, men hos kunderne handler det også om det æstetiske udtryk – at bevare sjælen i mursten og opnå den eftertragtede visuelle patina, som de gamle mursten giver til selv helt nyt byggeri. Derfor er bl.a. byggeselskabet Olav de Linde og Hindsgavl Slot ikke overraskende at finde i kundeporteføljen.


En til én – sten for sten

I modsætning til andre virksomheder, der lever af genanvendelse, er der hos Gamle Mursten ikke tale om, at man kun udvinder et rest- eller et delprodukt. Der er derimod  tale om direkte genbrug, forklarer Claus Juul Nielsen:

Vores eksistensberettigelse ligger jo i at anvende vores teknologi og tilvejebringe et godt materiale i forholdet én til én. Vi omformer ikke et produkt. Vi renser det, så det kan genbruges én til én.

Og at der er et marked for genbrug af mursten understeges af omsætningen, som sidste år steg med 50 % hos Gamle Mursten.

Tyskland og fremtiden
Om 18 år udløber det nuværende patent på rensningsteknologien hos Gamle Mursten, så i øjeblikket er man i gang med at oprette et nyt patent. Og når Claus Juul Nielsen kigger ud i fremtiden – ser han også ud over landets grænser:

–   Vi har været i kontakt med masser af entreprenører i hele Europa og i USA, men vi er stadig for lille en virksomhed endnu til at kunne løfte markedet. Men vi har rigtig gode kontakter i Tyskland – og det giver muligheder inden for de næste par år.  

Også i 2014 forventer Claus Juul Nielsen således en stigning i omsætningen på 50 %

 

Læs mere på www.gamlemursten.dk

 

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.