Nyheder • 27/03/2018

Fynsk Erhverv: Kattegatbro må ikke forringe vækst og infrastruktur på Fyn

Fynsk Erhverv - topmøde

Hold fingrene væk fra Storebæltsbroen, få afgifterne ned og få etableret det tredje motorvejsspor, lyder den klare melding fra Jørgen Dirksen, formand i Fynsk Erhverv til TV 2/Fyn som svar på Fynsk Erhvervs holdning til en Kattegatforbindelse. TV 2/Fyn møder formanden til Fynsk ErhvervsTopmødet på Hotel Svendborg.

– I princippet har Fynsk Erhverv ikke noget imod en Kattegatbro, men vi kan ikke se, hvorfor man skal bruge så mange penge, når man har et så godt infrastrukturapparat som Storebæltsbroen, som man bare kunne videreudvikle på og bringe afgifterne ned på, siger Jørgen Dirksen til TV 2/Fyn.

Se hele interviewet på TV 2/Fyn med Jørgen Dirksen, formand i Fynsk Erhverv, nederst i artiklen.

Kattegatbro skal kunne finansiere sig selv
I Fynsk Erhverv ved vi om nogen, hvad en veludbygget infrastruktur betyder for erhvervslivet og for væksten i samfundet. Derfor er udbygningen af den fynske motorvej og broafgifterne over Storebælt også blandt Fynsk Erhvervs absolutte mærkesager. Så når regeringen og Dansk Folkeparti nu genopliver forslaget om en bro over Kattegat, så vil det både styrke sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark og styrke væksten i samfundet.

Set med fynske øjne er der dog et par forhold, som vi skal være særligt opmærksomme på. For det første er det en klar forudsætning, at en Kattegatbro naturligvis skal kunne finansiere sig selv. De beregninger, der er kommet frem, er foretaget under den forudsætning, at broafgifterne på Storebæltsbroen og Kattegatbroen skal være ens – og på det niveau, som var gældende før årsskiftet, dvs. kr. 240 pr. vej. Den præmis er allerede faldet, da vi som bekendt lykkedes med at få sænket broafgifterne med 15% fra årsskiftet, og prisen falder yderligere med 10% i 2022. Lad det være sagt med det samme. Det er fuldstændig uacceptabelt at holde prisen over Storebælt kunstigt oppe, selv efter at dette broanlæg er tilbagebetalt, for at tvinge trafikken over en ny Kattegatforbindelse. Nok vil det aflaste trængslen på den fynske motorvej, men det vil forhindre, at vi kan høste de samfundsøkonomiske gevinster, der er ved netop at sænke broafgifterne over Storebælt.

For det andet vil denne bro tidligst kunne stå klar i 2030. På dette tidspunkt vil behovet for en tredje Lillebæltsbro være aktuel, fordi langt det meste af trafikken skal til Trekantsområdet eller sydpå. Det behov erstatter en Kattegatforbindelse ikke. Så der er behov for at anlægge en overordnet vurdering af, hvilken af disse to forbindelser – Kattegatbroen eller den 3. Lillebæltsbro – som vil være den bedste infrastrukturinvestering, hvis målet er at dække et trængselsbehov. For uanset hvilken forbindelse der vælges, så skal der følge ny motorvej med på Fyn eller Sjælland og Jylland.

Interview på TV 2/Fyn den 22. marts 2018 med Jørgen Dirksen, formand i Fynsk Erhverv. Indslaget varer 4:03 min, og Jørgen Dirksen interviewes et minut inde i indslaget:

Foto øverst i artikel: Robert Wengler.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.