Nye partnere i 2021

Nyheder • 05/07/2021

Et godt netværk flytter virksomheder

Hos IT-virksomheden Sectra, der blandt meget andet udvikler højteknologiske løsninger til diagnosticering i hospitalsindustrien, er sloganet ”knowledge and passion” brugt til at beskrive virksomhedsfilosofien.

Det gælder naturligvis også på direktionsniveau, og blandt andet derfor ser Administrerende direktør Sune Mark Henriksen frem til at komme i gang i Fynsk Erhvervs nyetablerede netværk, Vidensforum.

“Jeg har været med i flere netværk hos Fynsk Erhverv, og jeg er glad for, at der er blevet udviklet et nyt koncept, som lever op til de ønsker, vi har haft. De andre netværk har været gode, men alting har sin tid, hvor det virker, og så er det vigtigt, at man fornyer sig, og det gælder også i netværk,” siger Sune Mark Henriksen, som senest har været med i Direktør-netværket, som var tilegnet ledere af virksomheder med mere end 100 ansatte.

Ifølge Sectra-direktøren fungerer netværk bedst, når deltagernes virksomheder er nogenlunde sammenlignelige, når det kommer til størrelsen, men samtidig er forskellighed vigtigt, når det kommer til udviklingspotentialet.

“Jeg sidder i en international virksomhed med mange ansatte, og derfor er det vigtigt for mig, at jeg kan sparre med nogen, der kender til de udfordringer man har det. Og der har jeg sat pris på det fortrolige rum, som vi har haft, for der er ingen tvivl om, at de udfordringer og løsninger, som vi vender, bliver beriget betragteligt, når der sættes en stor palette af hjerner i sving. Det giver noget andet, end når man står hjemme foran spejlet,” konstaterer Sune Mark Henriksen videre.

En del af det nye koncept er muligheden for sparring 365 dage om året, ligesom der også sættes ressourcer af til dagsforløb, og Sune Mark Henriksen understreger, at de ressourser, som han har smidt i sine netværk indtil nu, er kommet flerfold igen.

“Det er utrolig vigtigt for mig, at jeg bruger min tid på noget, der giver mig værdi, hvor jeg udfordrer mig selv. Hvis man ikke er åben over for inspiration, så hænger man i den samme rille, og det er der ikke meget potentiale i. Vi har haft noget, vi kaldte Le Mans-dialoger, hvor vi har sat ekstra tid af, og det har virkelig givet noget. Hvis man kun mødes i et par timer, bliver det hurtigt til en omgang bordet rundt, og det er fint, men det er ikke meget udviklende,” siger Sectra-direktøren videre.

Læs mere om Videnforum her