Nye partnervirksomheder

Nyheder • 05/07/2021

Et godt netværk flytter virksomheder

Hos IT-virksomheden Sectra, der blandt meget andet udvikler højteknologiske løsninger til diagnosticering i hospitalsindustrien, er sloganet ”knowledge and passion” brugt til at beskrive virksomhedsfilosofien.

Det gælder naturligvis også på direktionsniveau, og blandt andet derfor ser Administrerende direktør Sune Mark Henriksen frem til at komme i gang i Fynsk Erhvervs nyetablerede Videnforum for Virksomhedsledelse.

“Jeg har været med i flere netværk hos Fynsk Erhverv, og jeg er glad for, at der er blevet udviklet et nyt koncept, som lever op til de ønsker, vi har haft. De andre netværk har været gode, men alting har sin tid, hvor det virker, og så er det vigtigt, at man fornyer sig, og det gælder også i netværk,” siger Sune Mark Henriksen, som senest har været med i Direktør-netværket, som var tilegnet ledere af virksomheder med mere end 100 ansatte.

Ifølge Sectra-direktøren fungerer netværk bedst, når deltagernes virksomheder er nogenlunde sammenlignelige, når det kommer til størrelsen og kompleksiteten, men samtidig er forskellighed vigtigt, når det kommer til udviklingspotentialet.

“Jeg sidder i en international virksomhed med mange ansatte, og derfor er det vigtigt for mig, at jeg kan sparre med nogen, der kender til de udfordringer man har det. Og der har jeg sat pris på det fortrolige rum, som vi har haft, for der er ingen tvivl om, at de udfordringer og løsninger, som vi vender, bliver beriget betragteligt, når der sættes en stor palette af hjerner i sving. Det giver noget andet, end når man står hjemme foran spejlet,” konstaterer Sune Mark Henriksen videre.

En del af det nye koncept er muligheden for sparring 365 dage om året, ligesom der også sættes ressourcer af til dagsforløb, og Sune Mark Henriksen understreger, at de ressourser, som han har smidt i sine netværk indtil nu, er kommet flerfold igen.

“Det er utrolig vigtigt for mig, at jeg bruger min tid på noget, der giver mig værdi, hvor jeg udfordrer mig selv. Hvis man ikke er åben over for inspiration, så hænger man i den samme rille, og det er der ikke meget potentiale i. Vi har haft noget, vi kaldte Le Mans-dialoger, hvor vi har sat ekstra tid af, og det har virkelig givet noget. Hvis man kun mødes i et par timer, bliver det hurtigt til en omgang bordet rundt, og det er fint, men det er ikke meget udviklende,” siger Sectra-direktøren videre.

Læs mere om Videnforum her

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.