Nyheder • 05/07/2021

Et godt netværk flytter virksomheder

Hos IT-virksomheden Sectra, der blandt meget andet udvikler højteknologiske løsninger til diagnosticering i hospitalsindustrien, er sloganet ”knowledge and passion” brugt til at beskrive virksomhedsfilosofien.

Det gælder naturligvis også på direktionsniveau, og blandt andet derfor ser Administrerende direktør Sune Mark Henriksen frem til at komme i gang i Fynsk Erhvervs nyetablerede Videnforum for Virksomhedsledelse.

“Jeg har været med i flere netværk hos Fynsk Erhverv, og jeg er glad for, at der er blevet udviklet et nyt koncept, som lever op til de ønsker, vi har haft. De andre netværk har været gode, men alting har sin tid, hvor det virker, og så er det vigtigt, at man fornyer sig, og det gælder også i netværk,” siger Sune Mark Henriksen, som senest har været med i Direktør-netværket, som var tilegnet ledere af virksomheder med mere end 100 ansatte.

Ifølge Sectra-direktøren fungerer netværk bedst, når deltagernes virksomheder er nogenlunde sammenlignelige, når det kommer til størrelsen og kompleksiteten, men samtidig er forskellighed vigtigt, når det kommer til udviklingspotentialet.

“Jeg sidder i en international virksomhed med mange ansatte, og derfor er det vigtigt for mig, at jeg kan sparre med nogen, der kender til de udfordringer man har det. Og der har jeg sat pris på det fortrolige rum, som vi har haft, for der er ingen tvivl om, at de udfordringer og løsninger, som vi vender, bliver beriget betragteligt, når der sættes en stor palette af hjerner i sving. Det giver noget andet, end når man står hjemme foran spejlet,” konstaterer Sune Mark Henriksen videre.

En del af det nye koncept er muligheden for sparring 365 dage om året, ligesom der også sættes ressourcer af til dagsforløb, og Sune Mark Henriksen understreger, at de ressourser, som han har smidt i sine netværk indtil nu, er kommet flerfold igen.

“Det er utrolig vigtigt for mig, at jeg bruger min tid på noget, der giver mig værdi, hvor jeg udfordrer mig selv. Hvis man ikke er åben over for inspiration, så hænger man i den samme rille, og det er der ikke meget potentiale i. Vi har haft noget, vi kaldte Le Mans-dialoger, hvor vi har sat ekstra tid af, og det har virkelig givet noget. Hvis man kun mødes i et par timer, bliver det hurtigt til en omgang bordet rundt, og det er fint, men det er ikke meget udviklende,” siger Sectra-direktøren videre.

Læs mere om Videnforum her

Netværk giver Egekærlund flere grønne fingre

Den familiedrevne virksomhed Egekærlund A/S har i mere end 70 år serviceret landbrug, kommuner og større virksomheder over hele Fyn. Specialet for den – med egne ord – ualmindelige maskinstation, med 15 ansatte, er drift af boldbaner. Men ikke desto mindre har der været brug for ekstra grønne fingre, netværk og god sparring til at […]

Grønne mobilitetsplaner i Odense udfordrer erhvervslivet

Odense Kommune har et mål om at være klimaneutral i 2030. Derfor har tre eksterne ’ekspertgrupper’ på bestilling udarbejdet hvert sit bud på en grøn mobilitetsplan, der på forskellig vis viser vejen til målet i 2030. Fynsk Erhverv bakker helt op om Odenses klimamål og medvirker gerne til at nå dette mål. Men de tre […]

Få højdepunkterne fra Fynsk ErhvervsTopmøde her

Havde du ikke mulighed for at deltage i Fynsk Erhvervs Topmøde den 29. marts 2023, hvor bæredygtig business og masser af netværk var i fokus, får du nu muligheden for at indhente lidt af det tabte.

Velkommen til nye, stærke kræfter i Fynsk Erhverv

Vi er glade for at byde 2 nye kollegaer med om bord på Team Fynsk Erhverv. Susanne Willers træder ind som markedskonsulent og Kim Grandjean Mathiassen er vores nye koordinator. Vi er meget glade for at kunne byde Susanne Willers og Kim Grandjean Mathiassen velkommen i Fynsk Erhverv. De kommer med spændende baggrunde og en række efterspurgte kompetencer, […]

Klimapiloter klar til at hjælpe fynske virksomheder med klimaregnskab m.v.

Fynsk Erhverv kan nu tilbyde fynske virksomheder en klimapilot gratis i 6 uger. Klimapiloterne har forinden gennemgået et forløb i Fynsk Erhverv, der giver dem relevant indsigt, ny viden og værktøjer til selvstændigt at udarbejde aktuel dokumentation for CO2-aftryk og udarbejde virksomhedens første klimaregnskab. Klimapiloterne er tilknyttet Fynsk Erhvervs NEXT talent-program og bliver undervejs professionelt […]

Psykologisk tryghed skaber en sund arbejdskultur

Ønsker du og dine kollegaer at blive endnu bedre til at udnytte jeres forskellighed - og dermed få det bedste ud af hinanden? Så skulle du komme med til Business Bar i Fynsk Erhverv den 18. april.

Talentspejdere kan skaffe flere hænder

Manglen på arbejdskraft er et af tidens helt store problemer. Det problem har organisationen Talentspejderne en løsning på, hvor du kan bruge din lederskab til at hjælpe unge videre.

Annabeth Aagaard: Bæredygtig business – her er så mange gode forretningsmuligheder

Aarhus-professor med speciale i digital og bæredygtig forretningsudvikling tager et kig i krystalkuglen til Fynsk ErhvervsTopmøde

Bæredygtig omstilling kalder på handlekraft

De danske klimamål er ambitiøse og kræver endnu mere handling, end hvad vi har set til dato, for at vi kan nå at opfylde dem. Det slår Klimarådet fast i den årlige statusrapport, der netop er udkommet. Danmarks klimamål skal sikre, at udledningen af drivhusgasser reduceres med 50 % frem til 2025, 70 % frem […]