Nye partnervirksomheder

Nyheder • 19/04/2022

EG Digital Welfare rykker på nye ideer med NEXT talent

Selv i store, veletablerede virksomheder er der af og til brug for nye kompetencer for at optimere forretningsprocesserne og kunne rykke på nye idéer.

Det gælder også for IT-koncernen EG, hvor direktør Steffen Rugtved har ansvaret for enheden EG Digital Welfare i Odense, og derfor slog han til med det samme, da han hørte om Fynsk Erhvervs NEXT talent-program.

“En del af min tid er traditionelt gået med at holde styr på de aftaler, som vi har med vores kunder, og da vores historie går 20 år tilbage, var det oplagt for mig, at vi kunne frigøre nogle ressourcer og måske identificere nogle nye forretningsområder, hvis vi fik nogle nye øjne til at se på det,” fortæller Steffen Rugtved om projektets første fase.

Med 1.600 ansatte fordelt på mere end 30 kontorer primært i Danmark, Sverige, Norge og Finland mangler IT-koncernen ikke umiddelbart hænder i det daglige, men for Steffen Rugtved var det klart, at den aktuelle udfordring måske skulle tackles på en ny måde.

“Samtidig med, at vi havde en erkendelse af, at her var noget at hente, var det en udfordring for os at lave en præcis jobbeskrivelse, fordi vi jo netop søgte nye kompetencer til at løse en ikke tidligere eksisterende rolle.

Derfor vurderede jeg hurtigt, at NEXT talent, og idéen med en indledende praktikperiode, var den helt rigtige løsning for os,” siger Steffen Rugtved videre.

Match i første forsøg

Efter dialog og behovsafklaring med Fynsk Erhverv blev Steffen Rugtved blandt andre præsenteret for Martin Thomsen, der som cand.polit. med erfaring inden for ejendomsadministration, både på papiret og i virkeligheden, levede op til de tanker, som EG havde.

“Indledningsvist gav det os en tryghed, at vi kunne prøve kandidaten af i en periode. Dels skulle vi selvfølgelig finde ud af, om kemien var der som ved alle andre ansættelser, men det handlede lige så meget om, om opgaverne og jobbet gav mening, når det kom til stykket,” forklarer Steffen Rugtved.  Efter endt praktik kunne Steffen Rugtved sætte flueben ud for alle punkter, og idag er Martin Thomsen fastansat.

Det slutresultat var i sagens natur til glæde for begge parter, og Martin Thomsen understreger, at han var lige så glad for praktikforløbet, som hans nye arbejdsgiver var:

Det har også været en helt ny verden for mig, så praktikforløbet har været en god og tryg indgangsvinkel, hvor jeg har kunnet suge til mig og lære en hel masse. Det betød også, at jeg vidste, hvad jeg gik ind til, da jeg underskrev kontrakten.

Gennem min uddannelse har jeg en akademisk og analytisk tilgang til tingene, og jeg glæder mig til at komme endnu mere i dybden med at indsamle og analysere data, så vi kan optimere processerne hos EG,” fortæller Martin Thomsen om sit nye job.

Om EG Digital Welfare

Virksomheden producerer software inden for selvbetjening, digital sagsbehandling, samt faglig dokumentation og effektmåling. EG Digital Welfare beskæftiger knap 150 medarbejdere.

Kunderne tæller både det offentlige og det private erhvervsliv, og i førstnævnte kategori findes en lang række produkter, som blandt andet betyder, at EG Digitial Welfares software, ifølge Steffen Rugtved, anvendes i alle landets kommuner og regioner.

Da Danmark er meget langt fremme på området for digitalisering i forhold til næsten alle andre lande i verden, er vækstpotentialet for EG også til at få øje på sigt.

Vi er rigtig gode til digitalisering i Danmark, og vores grundlæggende IT-infrastruktur er bedre end alle andre lande, så derfor er der selvfølgelig andre nationer, der skeler til hvordan man gør det her.

I dag har vi kunder i Danmark og i Norge, men vi har bestemt planer om at rykke til udlandet, når de markeder begynder at modnes,” fortæller Steffen Rugtved

Om NEXT talent-programmet

Skal Fynsk Erhverv også hjælpe dig med at finde din næste medarbejder?
Så læs om vores NEXT talent-program og kontakt os allerede i dag.

Om Det fynske Vækstbarometer 2021

Er du interesseret i at vide, hvordan det går med de fynske virksomheder inden for bl.a. digitalisering og kerneressourcer? Så find inspiration i Det fynske Vækstbarometer 2021

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.