Nyheder • 19/04/2022

EG Digital Welfare rykker på nye ideer med NEXT talent

Selv i store, veletablerede virksomheder er der af og til brug for nye kompetencer for at optimere forretningsprocesserne og kunne rykke på nye idéer.

Det gælder også for IT-koncernen EG, hvor direktør Steffen Rugtved har ansvaret for enheden EG Digital Welfare i Odense, og derfor slog han til med det samme, da han hørte om Fynsk Erhvervs NEXT talent-program.

“En del af min tid er traditionelt gået med at holde styr på de aftaler, som vi har med vores kunder, og da vores historie går 20 år tilbage, var det oplagt for mig, at vi kunne frigøre nogle ressourcer og måske identificere nogle nye forretningsområder, hvis vi fik nogle nye øjne til at se på det,” fortæller Steffen Rugtved om projektets første fase.

Med 1.600 ansatte fordelt på mere end 30 kontorer primært i Danmark, Sverige, Norge og Finland mangler IT-koncernen ikke umiddelbart hænder i det daglige, men for Steffen Rugtved var det klart, at den aktuelle udfordring måske skulle tackles på en ny måde.

“Samtidig med, at vi havde en erkendelse af, at her var noget at hente, var det en udfordring for os at lave en præcis jobbeskrivelse, fordi vi jo netop søgte nye kompetencer til at løse en ikke tidligere eksisterende rolle.

Derfor vurderede jeg hurtigt, at NEXT talent, og idéen med en indledende praktikperiode, var den helt rigtige løsning for os,” siger Steffen Rugtved videre.

Match i første forsøg

Efter dialog og behovsafklaring med Fynsk Erhverv blev Steffen Rugtved blandt andre præsenteret for Martin Thomsen, der som cand.polit. med erfaring inden for ejendomsadministration, både på papiret og i virkeligheden, levede op til de tanker, som EG havde.

“Indledningsvist gav det os en tryghed, at vi kunne prøve kandidaten af i en periode. Dels skulle vi selvfølgelig finde ud af, om kemien var der som ved alle andre ansættelser, men det handlede lige så meget om, om opgaverne og jobbet gav mening, når det kom til stykket,” forklarer Steffen Rugtved.  Efter endt praktik kunne Steffen Rugtved sætte flueben ud for alle punkter, og idag er Martin Thomsen fastansat.

Det slutresultat var i sagens natur til glæde for begge parter, og Martin Thomsen understreger, at han var lige så glad for praktikforløbet, som hans nye arbejdsgiver var:

Det har også været en helt ny verden for mig, så praktikforløbet har været en god og tryg indgangsvinkel, hvor jeg har kunnet suge til mig og lære en hel masse. Det betød også, at jeg vidste, hvad jeg gik ind til, da jeg underskrev kontrakten.

Gennem min uddannelse har jeg en akademisk og analytisk tilgang til tingene, og jeg glæder mig til at komme endnu mere i dybden med at indsamle og analysere data, så vi kan optimere processerne hos EG,” fortæller Martin Thomsen om sit nye job.

Om EG Digital Welfare

Virksomheden producerer software inden for selvbetjening, digital sagsbehandling, samt faglig dokumentation og effektmåling. EG Digital Welfare beskæftiger knap 150 medarbejdere.

Kunderne tæller både det offentlige og det private erhvervsliv, og i førstnævnte kategori findes en lang række produkter, som blandt andet betyder, at EG Digitial Welfares software, ifølge Steffen Rugtved, anvendes i alle landets kommuner og regioner.

Da Danmark er meget langt fremme på området for digitalisering i forhold til næsten alle andre lande i verden, er vækstpotentialet for EG også til at få øje på sigt.

Vi er rigtig gode til digitalisering i Danmark, og vores grundlæggende IT-infrastruktur er bedre end alle andre lande, så derfor er der selvfølgelig andre nationer, der skeler til hvordan man gør det her.

I dag har vi kunder i Danmark og i Norge, men vi har bestemt planer om at rykke til udlandet, når de markeder begynder at modnes,” fortæller Steffen Rugtved

Om NEXT talent-programmet

Skal Fynsk Erhverv også hjælpe dig med at finde din næste medarbejder?
Så læs om vores NEXT talent-program og kontakt os allerede i dag.

Om Det fynske Vækstbarometer 2021

Er du interesseret i at vide, hvordan det går med de fynske virksomheder inden for bl.a. digitalisering og kerneressourcer? Så find inspiration i Det fynske Vækstbarometer 2021

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.

Unge ledere skal styrkes i nye netværk hos Fynsk Erhverv

Hos Fynsk Erhverv åbnes dørene nu til et helt særligt Young Pro-netværk, der skal hjælpe unge ledere med at udvikle sig fagligt og personligt i et fortroligt og inspirerende forum. Thomas Olsen, som er udpeget til at facilitere netværket, bringer mere end 20 års erfaring med ledelse og udvikling af nye ledere ind i projektet. […]

BCM Transtech: Fra lokal maskinfabrik til global markedsleder

Broby: Da BCM Transtech besluttede at satse alt på en enkelt niche, ændrede det virksomhedens kurs for altid. Fra at have været en klassisk, lokal maskinfabrik med et bredt fokus på at løse alle nærværende udfordringer, blev fokus i begyndelsen af 2000’erne skarpt rettet mod ét enkelt marked. Den strategi har gjort dem til verdens […]

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]