Debat, Ukategoriseret • 07/05/2020

Detailhandelen er afhængig af dig og mig – og staten

Nedlukningen af Danmark gør ondt på de fleste og gavner de få.  Detailhandelen er særlig hårdt ramt, både på grund af kundernes ændrede adfærd og af utilstrækkelige hjælpepakker.

Nok er der rundt omkring på Fyn i kølvandet på corona-krisen opstået online-portaler, der gør det let for fynboerne at handle lokalt.  Men er der noget, der kan gavne de fysiske butikker, så er det at få genskabt forbrugernes tillid til fremtiden og liv i gader og centre.

Lige nu holder vi vejret, indtil statsministeren får præsenteret den bebudede langsigtede genåbningsplan. Den skal i høj grad give borgere og virksomheder en tro på, at der er lys for enden af tunnelen.   Det er afgørende, for at flere vil forbruge mere og på den måde bidrage til omsætning og beskæftigelse i den fynske detailhandel.

En del i detailhandelen har kunnet dække en %-andel af deres omsætningstab i de fysiske butikker ind gennem øget online-salg.  Det er jo positivt og giver forhåbentligt flere mod på at investere tid og ressourcer i at gå ud på disse salgskanaler.  Men det dækker langt fra de omkostninger, der er for mange butikker og restauranter med attraktive beliggenheder på hoved- og gågader.  Dette kombineret med ufleksible krav i hjælpepakkerne for så vidt angår lønkompensation og dækning af faste omkostninger betyder, at detailhandelen er en af de brancher, der er mest udsat og for manges vedkommende truet på eksistens.

Detailhandlen kalder på ’en feberredning’.

Og den skal vi som forbrugere og de ansvarlige politikere på Christiansborg levere.

 

Debatindlæg i Fyens Stiftstidende den 7.5.2020 af Henrik Neelmeyer, formand for Fynsk Erhverv

 

 

 

Rutineret netværker beriges af forskelligheden i sin netværksgruppe i Fynsk Erhverv

I mere end 15 år har Dennis Larsen været fast netværksmedlem Fynsk Erhverv, men han er langt fra færdig med at udvikle sig i fællesskab med ligesindede.

Bæredygtighed er en hjørnesten i Damixa

Fynskfødte Damixa nærmer sig hundrede år, men er en topmoderne virksomhed. Og at være topmoderne i 2023 handler i høj grad om fokus på bæredygtighed

Tue Mantoni: Virksomhedens rolle i samfundet er vigtig

Ifølge Tue Mantoni, der er tidligere CEO i Bang & Olufsen og motorcykelgiganten Triumph samt tidligere bestyrelsesformand i Vækstfonden, bør alle erhvervsledere have fokus på, hvilken rolle deres virksomhed kan spille i samfundet i 2023. “Man skal selvfølgelig levere værdi til sine aktionærer, men man skal også tænke på, hvordan man kan appellere og kommunikere […]

Tag en bestyrelsesuddannelse og skab større værdi

Som partnervirksomhed i Fynsk Erhverv har du mulighed for at deltage i Bestyrelsesuddannelsen for SMV-virksomheder ved Aarhus Universitet, endda på favorable vilkår. Igennem de senere år har tæt på 40 fynske erhvervsledere gjort brug af denne partnerfordel, og alle uden undtagelse har gennemført uddannelsen med stor begejstring for både form, indhold og netværket.

Nordeas frivillige arbejde er et “win-win”

I de seneste har tre har de ansatte i banken Nordea haft mulighed for at bruge to arbejdsdage hvert år på at arbejde frivilligt i en god sags tjeneste. En del ansatte i Odense-afdelingen er tilknyttet frivilligcenter Odense - et samarbejde alle parter er godt tilfreds med.

FormueFyn satser på smarte IT-løsninger og godt netværk

Selvom FormueFyn var Danmarks første fondsmælgerselskab, så er moderne teknologi, netværk og nytænkning fortsat en meget vigtig del af hverdagen i forretningen. 

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud […]

Focus Advokater: Gode HR-værktøjer understøtter forretningen

Digitalisering af HR-processen hjælper Focus Advokater til at bruge ressourcerne mere fordelagtigt med HR-ONs systemer.