Ukategoriseret • 27/06/2013

Det fynske iværksættermanifest

På gårsdagens møde i Iværksætterforum Fyn præsenterede Fynsk Erhverv DET FYNSKE IVÆRKSÆTTERMANIFEST
Manifestet er oprindeligt udsprunget af Fynsk Erhvervs Tema-Tænke-Tank, som skabte en ambitiøs vision om Iværksætteri i verdensklasse. 

Iværksætter-dagsordenen kom på plakaten allerede i 2012 under Fynsk Erhvervs NEXT GENERATION-fokusering.  I kølvandet på en række workshops – og siden den store NEXT GENERATION-konference i Middelfart,  besluttede Fynsk Erhvervs bestyrelse sig for at nedsætte en kompetent tænketank, der skulle udtænke en ambitiøs plan for, hvordan vi får skabt rammerne for iværksætteri i verdensklasse på Fyn.

Tænketanken består af en udvalgt kreds af unge iværksættere, etablerede virksomhedsleder og repræsentanter fra vidensmiljøer, som bl.a. har identificeret følgende forudsætninger for succesfuldt iværksætteri:

  • En klar og ambitiøs vision for iværksætteri i Danmark
  •       Et kvalificeret, digitalt overblik over de mange tilbud (offentlige som private)
  •       En tættere og tidligere kontakt til real life (det etablerede erhvervsliv)
  • Stærke inkubationsmiljøer (offentlige som private)
  • Et klippekort med gratis konsultationer hos erhvervsfremmeaktører (offentlige som private)
  • Stimulering af det særlige iværksætter-DNA tidligt i skoleforløbet
  • Bedre rammevilkår for iværksættere

 

Tænketanken har desuden udarbejdet et visuelt iværksætterlandskab, hvor selve broen til det etablerede erhvervsliv – real life – spiller en helt afgørende rolle for succes.

Iværksætterforum Fyn er en fælles forum for alle, der har interesse i eller professionelt arbejder med iværksætteri på Fyn. Og med præsentationen af iværksættermanifestet er Fynsk Erhverv med til at sætte rammerne – og forhåbentlig hæve overlæggeren – for fynsk iværksætteri i verdensklasse.

Fynsk Erhvervs bestyrelse holdt for nylig møde med Annette Vilhelmsen i Erhvervs- og vækstministeriet, og allerede her landede ’Iværksætterlandskabet’, ’Det Fynske Iværksættermanifest’ på erhvervs- og vækstministerens bord, venligt pakket ind i parolen: ’Det fynske iværksættertog har forladt perronen – og vi vil med glæde have resten af Danmark med!’.

 

Gislev Rejser: Fra familievirksomhed til del af stor koncern

Den fynske rejsevirksomhed Gislev Rejser har gennem de senere år været gennem en betydelig transformation. Ifølge administrerende direktør Niels Ravn Eriksen har både det nye ejerskab og flytningen været med til at styrke virksomhedens profil og synlighed, og samtidig har samarbejdet med Aller-koncernen hurtigt vist sig at skabe værdi.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.