Nyheder • 04/12/2023

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder?

Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

Fynsk Erhverv er en uafhængig netværks- og interesseorganisation, som repræsenterer mere end 500 fynske virksomheder og 30.000 arbejdspladser, og det fynske erhvervslivs fælles erhvervspolitiske talerør.

Vi søger nye medlemmer til vores bestyrelse, som har kompetencer og erfaringer inden for følgende områder:

Digitalisering og nye teknologier

Du har indsigt i, hvordan digital transformation og ny teknologi kan øge produktivitet, kvalitet og konkurrenceevne i fynske virksomheder. Du har erfaring med eller interesse for at fremme digitalisering og innovation i fynske virksomheder og brancher.

Bæredygtighed

Du har viden om, hvordan fynske virksomheder og samfund kan bidrage til den grønne omstilling og styrke den sociale og økonomiske bæredygtighed. Du har erfaring med eller interesse for at fremme bæredygtighed og ansvarlighed i fynske virksomheder og brancher.

Netværk

Du har et stærkt netværk og gode relationer til fynske virksomheder samt erfaring med eller interesse for at skabe og vedligeholde netværk og samarbejder på tværs af fynske virksomheder/brancher og uddannelsesinstitutioner, offentlige aktører og andre relevante parter, lokalt, nationalt og/eller internationalt.

Internationalt udsyn

Du har et internationalt udsyn og kendskab til globale markeder og muligheder for fynske virksomheder. Du har erfaring med eller interesse for at åbne nye markeder og muligheder for fynske virksomheder, som har ambitioner om at eksportere eller etablere sig i udlandet.

Uddannelse og opkvalificering

Du har viden om, hvordan fynske virksomheder kan udvikle medarbejdernes kompetencer og karrierer. Og du har erfaring med eller interesse for at sikre, at fynske virksomheder har adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Erhvervspolitik

Du har en erhvervspolitisk interesse og forståelse for de politiske beslutninger, som har betydning for fynske virksomheder og brancher og for erhvervsklimaet på Fyn. Du har erfaring med eller interesse for at påvirke de politiske beslutninger, som har betydning for fynske virksomheder og erhvervsklimaet på Fyn.

Ledelse

Du har et moderne ledelsessyn og erfaring med at fremme en ledelseskultur, som er baseret på tillid, dialog, mangfoldighed og medarbejderinddragelse i fynske virksomheder og brancher.

Forretningsudvikling

Du har viden om og erfaring med at skabe værdi for kunder, medarbejdere og samfund gennem innovation, optimering og vækst i erhvervslivet.

Hvis du kan genkende dig selv i nogle af disse områder, og hvis du har lyst til at være en del af en engageret bestyrelse, der arbejder målrettet efter det nye bestyrelsesparadigme, så hører vi gerne fra dig!

Som bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv får du mulighed for at:

  • Sætte dit præg på erhvervsudviklingen på Fyn i fremtiden
  • Udvide dit netværk og møde spændende mennesker og virksomheder
  • Lære nyt og udvikle dine personlige og faglige kompetencer
  • Bidrage til Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personligt og forretningsmæssigt på Fyn
  • Være med til at fremtidssikre Fynsk Erhverv

Vi forventer, at du:

  • Har en positiv og konstruktiv indstilling til bestyrelsesarbejdet
  • Har tid og lyst til at deltage aktivt i bestyrelsens arbejde
  • Har et godt kendskab til det fynske erhvervsliv og dets udfordringer
  • Har et åbent og nysgerrigt sind overfor nye teknologier, trends og muligheder
  • Har et højt ambitionsniveau for Fyn – og Fynsk Erhverv

Hvis du er interesseret i at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv, så send os dit CV og en motiveret interessetilkendegivelse med redegørelse af dine kompetencer , visioner m.fl. senest den senest den 4. januar 2024 til direktør Jytte Reinholdt på jre@fynskerhverv.dk.

Fynsk Erhverv opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at indsende interessetilkendegivelse.

Eventuelle samtaler vil finde sted i uge 5 og 6 i 2024. Bestyrelsen behandler interessetilkendegivelserne på bestyrelsesmøde den 28. februar 2024 og indstiller kandidater til generalforsamlingen, som foretager det endelige valg den 20. marts 2024.

10 år efter: Gamle Mursten er stadig en god forretning

For præcis 10 år siden kom Svendborg-virksomheden Gamle Mursten i Fynsk Erhvervs positive søgelys, fordi et patent til afrensning og genbrug af gamle mursten efter ti års liv i ubemærkethed havde fået opmærksomhed fra blandt andre daværende Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard, der var med på åbningsdagen af en ny fabrik. I dag viser […]

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå

Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt

Logistikkompagniet: Vi skal forholde os til teknologien

Som ejer af virksomheden Logistikkompagniet er Jan Dewald Hansen nødt til at holde sig opdateret, når det kommer til de muligheder, som de teknologiske fremskridt bringer.