Nyheder • 04/12/2023

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder?

Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

Fynsk Erhverv er en uafhængig netværks- og interesseorganisation, som repræsenterer mere end 500 fynske virksomheder og 30.000 arbejdspladser, og det fynske erhvervslivs fælles erhvervspolitiske talerør.

Vi søger nye medlemmer til vores bestyrelse, som har kompetencer og erfaringer inden for følgende områder:

Digitalisering og nye teknologier

Du har indsigt i, hvordan digital transformation og ny teknologi kan øge produktivitet, kvalitet og konkurrenceevne i fynske virksomheder. Du har erfaring med eller interesse for at fremme digitalisering og innovation i fynske virksomheder og brancher.

Bæredygtighed

Du har viden om, hvordan fynske virksomheder og samfund kan bidrage til den grønne omstilling og styrke den sociale og økonomiske bæredygtighed. Du har erfaring med eller interesse for at fremme bæredygtighed og ansvarlighed i fynske virksomheder og brancher.

Netværk

Du har et stærkt netværk og gode relationer til fynske virksomheder samt erfaring med eller interesse for at skabe og vedligeholde netværk og samarbejder på tværs af fynske virksomheder/brancher og uddannelsesinstitutioner, offentlige aktører og andre relevante parter, lokalt, nationalt og/eller internationalt.

Internationalt udsyn

Du har et internationalt udsyn og kendskab til globale markeder og muligheder for fynske virksomheder. Du har erfaring med eller interesse for at åbne nye markeder og muligheder for fynske virksomheder, som har ambitioner om at eksportere eller etablere sig i udlandet.

Uddannelse og opkvalificering

Du har viden om, hvordan fynske virksomheder kan udvikle medarbejdernes kompetencer og karrierer. Og du har erfaring med eller interesse for at sikre, at fynske virksomheder har adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Erhvervspolitik

Du har en erhvervspolitisk interesse og forståelse for de politiske beslutninger, som har betydning for fynske virksomheder og brancher og for erhvervsklimaet på Fyn. Du har erfaring med eller interesse for at påvirke de politiske beslutninger, som har betydning for fynske virksomheder og erhvervsklimaet på Fyn.

Ledelse

Du har et moderne ledelsessyn og erfaring med at fremme en ledelseskultur, som er baseret på tillid, dialog, mangfoldighed og medarbejderinddragelse i fynske virksomheder og brancher.

Forretningsudvikling

Du har viden om og erfaring med at skabe værdi for kunder, medarbejdere og samfund gennem innovation, optimering og vækst i erhvervslivet.

Hvis du kan genkende dig selv i nogle af disse områder, og hvis du har lyst til at være en del af en engageret bestyrelse, der arbejder målrettet efter det nye bestyrelsesparadigme, så hører vi gerne fra dig!

Som bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv får du mulighed for at:

  • Sætte dit præg på erhvervsudviklingen på Fyn i fremtiden
  • Udvide dit netværk og møde spændende mennesker og virksomheder
  • Lære nyt og udvikle dine personlige og faglige kompetencer
  • Bidrage til Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personligt og forretningsmæssigt på Fyn
  • Være med til at fremtidssikre Fynsk Erhverv

Vi forventer, at du:

  • Har en positiv og konstruktiv indstilling til bestyrelsesarbejdet
  • Har tid og lyst til at deltage aktivt i bestyrelsens arbejde
  • Har et godt kendskab til det fynske erhvervsliv og dets udfordringer
  • Har et åbent og nysgerrigt sind overfor nye teknologier, trends og muligheder
  • Har et højt ambitionsniveau for Fyn – og Fynsk Erhverv

Hvis du er interesseret i at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv, så send os dit CV og en motiveret interessetilkendegivelse med redegørelse af dine kompetencer , visioner m.fl. senest den senest den 4. januar 2024 til direktør Jytte Reinholdt på jre@fynskerhverv.dk.

Fynsk Erhverv opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at indsende interessetilkendegivelse.

Eventuelle samtaler vil finde sted i uge 5 og 6 i 2024. Bestyrelsen behandler interessetilkendegivelserne på bestyrelsesmøde den 28. februar 2024 og indstiller kandidater til generalforsamlingen, som foretager det endelige valg den 20. marts 2024.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer