Nyheder • 17/02/2015

Videnstung Odense-gazelle opkøbt: “Nu forventer vi vækst”

Virksomheden M3 Research med hovedsæde på Odense Havn er blevet opkøbt af den franske virksomhed Bilendi. Det har med ét slag åbnet syv nye, store europæiske markeder for den unge fynske virksomhed. “Vi var nået en størrelse, hvor vi ikke kunne blive større af os selv,” lyder hovedbegrundelsen for at lade sig opkøbe.

I 2007 stiftede iværksætteren Mik Oddershede virksomheden M3 Research, som laver spørgeskemaundersøgelser. Kort efter startfasen overtog hans hustru, Helle Oddershede, den daglige drift som adm. direktør, hvilket hun har været lige siden. Ægteparret ejede sammen med partner Steen Agerskov firmaet lige indtil nu, hvor det er blevet opkøbt af det franske firma Bilendi.

M3 Research laver spørgeskemaundersøgelser for en lang række virksomheder og har udover hovedsædet på Odense Havn afdelinger i København, Stockholm og Helsinki. Så virksomheden er til stede på fire nordiske markeder og har opbygget en gruppe på over 300.000 paneldeltagere. M3 Research har i dag 30 ansatte.

“Vi er meget glade for at have hovedsæde i Odense. I forhold til både København, Stockholm og Helsinki er det meget nemmere at rekruttere kompetent arbejdskraft her.”

– Med opkøbet af Bilendi får vi adgang til yderligere 2,1 mio. paneldeltagere i syv andre, store europæiske lande plus Marokko – og derudover til en hel masse nyt software og helt nye produkter. Det kommer til at være en stor gevinst for Bilendi, at de nu kan tilbyde tilstedeværelse på fire nye nordiske markeder, og det er jo på samme måde en kæmpe fordel for os at kunne tilbyde vores kunder tilstedeværelse på syv nye europæiske markeder. Det er faktisk noget, mange af vores kunder har efterspurgt, fortæller adm. direktør Helle Oddershede til Fynsk Erhverv og fortsætter:

– Det er hovedårsagen til, vi valgte at lade os opkøbe: Vi var nået en størrelse, hvor vi ikke kunne blive større af os selv. Vi skulle enten ud og opkøbe nogle andre – og vi har faktisk aldrig nogensinde stiftet gæld i vores firma – eller også skulle vi selv opkøbes for at blive større, og vi valgte så det sidste.

Ledelsen i M3 Research er selv meget stolte over, hvor hurtigt virksomheden er vokset, og hvor hurtigt der kom interesse fra udlandet.M3research

– Vi havde måske regnet med at kunne sælge i 2016 eller 2017, men da vi havde tre uafhængige henvendelser på opkøb indenfor en kort periode, valgte vi at starte processen og har så valgt at sige ja til Bilendi, fortæller Helle Oddershede.

I de seneste tre regnskabsår har selskabet modtaget Børsens Gazellepris, og i 2012 vandt M3 Research A/S prisen for hurtigst voksende virksomhed i Region Syddanmark.

Forudser vækst – og bliver på Fyn
M3 Research forudser en vækst på først 15 procent i 2015 og allerede fra 2016 en del mere.

– Det er en meget teknologitung branche, vi opererer i, så der går lige et stykke tid, før effekterne af sammenlægningen for alvor får effekt, men vi bliver helt sikkert ikke færre ansatte i fremtiden, siger Helle Oddershede.

Hun fortæller, at dataindsamling i et land simpelthen kræver fysisk tilstedeværelse, så hun er ikke bekymret for, at Bilendi skulle begynde at lukke nordiske afdelinger.

– Tværtimod. Vi åbner sandsynligvis en afdeling i Norge snart, så vi kan få det sidste store nordiske land dækket. Og vi bliver på Fyn, siger Helle Oddershede.

Der er således heller ingen planer om at ændre på hverken ledelses- eller ansættelsesforhold hos de ansatte ved M3 Research.

Meget glade for Odense
M3 Research ansætter stort set kun akademikere og er således en af de videnstunge vækstvirksomheder, Fyn i høj grad har brug for. Og det har virksomheden aldrig haft nogen problemer med, fortæller Helle Oddershede; tværtimod:

– Vi er meget glade for at have hovedsæde i Odense. I forhold til både København, Stockholm og Helsinki er det meget nemmere at rekruttere kompetent arbejdskraft her, siger hun.

– Vi henter dem direkte ude fra universitetet, og vores nyansatte har typisk mellem nul og fem års erhvervserfaring. Vi laver vores egne systemer, og vi underviser således også selv vores nyansatte, og der har vi rigtig gode erfaringer med at rekruttere fra SDU, slutter Helle Oddershede.

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.