Nyheder • 12/06/2020

Travle apotekere: Vi har været i en anden verden

Apoteker Yvonne Hummelmose og hendes medarbejdere på de tre apoteker Odense Bellinge Apotek, Tommerup Apotek og Apoteket Dalumcentret blev ikke, som mange andre, ramt af den landsdækkende lockdown i forbindelse med coronakrisen. Faktisk rykkede hverdagstempoet i stedet et gear eller to op på de tre apoteker den 12. marts.

“Det har været en uvirkelig proces for mit personale og mig, hvor arbejde og fritid har været helt forskellige verdener. Vi har været i gang hele tiden, og vi spiste sammen i frokoststuen og gik relativt tæt rundt sammen på apoteket. Men lige så snart vi kom ud, oplevede vi som alle andre en dagligdag, hvor folk gik i store buer udenom hinanden,” siger apotekeren, som har mere end 17 års erfaring fra jobbet.

“Vi har haft en periode, hvor ændringerne til vores daglige procedurer er kommet i en lind strøm. Det har selvfølgelig været en udfordring at give oplysningerne videre internt, så jeg var sikker på, at alle fik dem, men med en kombination af mail, sms, intranet, labels og så videre, har det fungeret, og mit personale har til fulde levet op til deres ansvar,” fortæller hun.

De usynlige helte bliver glemt

Yvonne Hummelmose melder sig meget hurtigt i koret af erhvervsdrivende, som er kunderne taknemmelige for at tilpasse sig situationen og skrue op for hensynsfuldheden. Til gengæld savner hun lidt at mærke støtten til de mange mennesker, som har været på arbejde hver dag i forløbet.

Mit personale har gjort et forbilledligt arbejde. De har holdt fagligheden højt og håndteret de skiftende udfordringer undervejs fantastisk flot. I begyndelsen skulle vi for eksempel forhindre hamstring af medicin, og i det hele taget har de været gode til at tage imod og til at følge de mange ændringer i retningslinjerne fra Lægemiddelstyrelsen.

Yvonne Hummelmose er heller ikke er sen til at sende roser videre:

“Der har været en masse mennesker, som hele tiden har knoklet for at opretholde den nødvendige almindelighed i de seneste måneder. Der er brancher og erhvervsdrivende, som er hårdt ramt fordi de har været lukket ned, men de ansatte i dagligvarehandlen fortjener faktisk lidt mere opmærksomhed for det arbejde, som de har gjort, selvom de garanteret også har været usikre på, hvad der var, der skete,” konstaterer Yvonne Hummelmose.

Billedet: Apoteker Yvonne Hummelmose i samtale med eleven Fatma Kavakli.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen