Nyheder • 12/06/2020

Travle apotekere: Vi har været i en anden verden

Yvonne-Hummelmose-og-Fatma-Kavakli-980x500

Apoteker Yvonne Hummelmose og hendes medarbejdere på de tre apoteker Odense Bellinge Apotek, Tommerup Apotek og Apoteket Dalumcentret blev ikke, som mange andre, ramt af den landsdækkende lockdown i forbindelse med coronakrisen. Faktisk rykkede hverdagstempoet i stedet et gear eller to op på de tre apoteker den 12. marts.

“Det har været en uvirkelig proces for mit personale og mig, hvor arbejde og fritid har været helt forskellige verdener. Vi har været i gang hele tiden, og vi spiste sammen i frokoststuen og gik relativt tæt rundt sammen på apoteket. Men lige så snart vi kom ud, oplevede vi som alle andre en dagligdag, hvor folk gik i store buer udenom hinanden,” siger apotekeren, som har mere end 17 års erfaring fra jobbet.

“Vi har haft en periode, hvor ændringerne til vores daglige procedurer er kommet i en lind strøm. Det har selvfølgelig været en udfordring at give oplysningerne videre internt, så jeg var sikker på, at alle fik dem, men med en kombination af mail, sms, intranet, labels og så videre, har det fungeret, og mit personale har til fulde levet op til deres ansvar,” fortæller hun.

De usynlige helte bliver glemt

Yvonne Hummelmose melder sig meget hurtigt i koret af erhvervsdrivende, som er kunderne taknemmelige for at tilpasse sig situationen og skrue op for hensynsfuldheden. Til gengæld savner hun lidt at mærke støtten til de mange mennesker, som har været på arbejde hver dag i forløbet.

Mit personale har gjort et forbilledligt arbejde. De har holdt fagligheden højt og håndteret de skiftende udfordringer undervejs fantastisk flot. I begyndelsen skulle vi for eksempel forhindre hamstring af medicin, og i det hele taget har de været gode til at tage imod og til at følge de mange ændringer i retningslinjerne fra Lægemiddelstyrelsen.

Yvonne Hummelmose er heller ikke er sen til at sende roser videre:

“Der har været en masse mennesker, som hele tiden har knoklet for at opretholde den nødvendige almindelighed i de seneste måneder. Der er brancher og erhvervsdrivende, som er hårdt ramt fordi de har været lukket ned, men de ansatte i dagligvarehandlen fortjener faktisk lidt mere opmærksomhed for det arbejde, som de har gjort, selvom de garanteret også har været usikre på, hvad der var, der skete,” konstaterer Yvonne Hummelmose.

Billedet: Apoteker Yvonne Hummelmose i samtale med eleven Fatma Kavakli.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]