Nyheder • 01/03/2024

Tid til at ’tanke op’…

Mange ledere og medarbejdere i de fynske virksomheder er i fuld gang med at opkvalificere sig. Iflg. tal fra Det fynske Vækstbarometer 2023 har 70% af medarbejderne fokus på opkvalificering af de faglige kompetencer, 41% af de digitale kompetencer, 28% af de grønne kompetencer og 15% på andre kompetencer. Tilsvarende tal for ledelsen er 57% på opkvalificering af de faglige kompetencer, 38% af de digitale kompetencer, 41% af de grønne kompetencer og 18% på andre kompetencer. I bestyrelserne har 18% fokus på opkvalificering af de faglige kompetencer.

Ligeledes henter mange af jer løbende ny viden, inspiration og sparring igennem virksomhedens partnerskab i Fynsk Erhverv. Følg med her.

Det giver rigtig god mening i en tid, hvor vi oplever krydspres og modsatrettede dynamikker i vores virksomheder.

Der er opbrud på flere fronter – og med det opstår nye muligheder, som kræver nye kompetencer og færdigheder at omsætte til ny forretning, bl.a. indenfor bæredygtighed, grøn omstilling og kunstig intelligens.

Ny verden – nye vilkår – nye måder

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Hvis vi gør, som vi plejer, får vi med stor sandsynlighed de samme resultater, som vi plejer. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Succesen ligger nemlig i hurtigere at kunne forandre og forny vores virksomheder under disse vilkår.

Forandringer skal mødes med en nysgerrighed og en innovativ tilgang, der fører til nye måder at løse udfordringerne på og udnytter potentialet.

På Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april viser vi vejen til succes, når Mads Thimmer fra Innovation Lab giver os indsigt i, hvordan nogle af verdens p.t. mest succesfulde virksomheder lykkes under de nye vilkår. Lær dem kunsten efter med helt konkrete anvisninger til at komme i gang, mærke forskel og skalere til hele organisationen, der vil opleve at øget produktivitet går hånd i hånd med stærkt forøget arbejdsglæde. Læs mere og tilmeld her.

Bestyrelsesuddannelser med fokus på værdiskabelse

I kraft af vores gode samarbejde med Aarhus Universitet kan Fynsk Erhvervs partnervirksomheder få adgang til deres attraktive bestyrelsesuddannelser på favorable vilkår.  Det drejer sig om

Aktuelt er der åbent for tilmelding til ’Bestyrelsesuddannelse med fokus på grøn omstilling i SMV-virksomheder’. Den ruster ledere og bestyrelsesmedlemmer til at kunne arbejde strategisk med at fremtidssikre virksomheden gennem grøn omstilling. Du får solid viden om de udfordringer, krav og muligheder, som den grønne dagsorden rummer. Og du får adgang til den nyeste viden og konkrete redskaber, som du kan bruge som virksomhedsleder og i dit praktiske bestyrelsesarbejde med bæredygtig forretningsudvikling.  Du tilmelder dig igennem Fynsk Erhverv.

Lad mig citere Tim Frank Andersen, der var aftenens keynote speaker på efterårets Topmøde:

Det har aldrig gået så stærkt, som det gør i dag. Og det vil aldrig gå så langsomt, som det gør i dag!

Med dette afslutningsvis en opfordring til at ’få tanket op’ med nye kompetencer og være godt rustet til at gå en spændende fremtid i møde.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.