Nyheder • 11/01/2023

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

I Odense-virksomheden Viking Software, der som navnet antyder producerer softwareløsninger, er direktør Bo Thorsen ikke i tvivl om, hvor hans og kollegaernes spidskompetencer ligger. Af samme årsag har han heller ikke været i tvivl om husets begrænsninger. Derfor har Viking Software to gange gjort brug af Fynsk Erhvervs Next Talent-løsning til at ansætte ekstra hænder på marketingfronten.

I 2021 ansatte virksomheden Maria Grøn Lisberg gennem Next Talent, og da hun gik på barsel, henvendte Bo Thorsen sig til Fynsk Erhverv igen – og denne gang blev Liah Roholdt Rosenbæk ansat gennem projektet. Begge kvinder er efter prøveperioden blevet fastansat, og direktøren er overbevist om, at det ikke er sidste gang, at Viking Software vil gå den vej.

“Det er ikke den traditionelle måde at ansætte på for os. Vores softwareudviklere har gerne haft kandidatgrader og 5-10 års erfaring. Det er nødvendigt i udviklingen af vores kerneydelse, som er specialdesignede softwareprojekter, der skal løse nogle meget specifikke opgaver for kunderne. Til gengæld har vi fundet ud af, at det passer rigtig godt til os at få hjælp til at besætte de roller, som vi ikke kender selv.

Gennem Next Talent har vi fået sparring til at hyre nogle folk med nogle nye kompetencer, som ligger uden for vores egen ekspertise. Det har været meget værdifuldt, og det er bestemt noget, vi vil gøre igen,

konstaterer Bo Thorsen, som dermed har brugt sine kræfter andetsteds i ansættelsesprocessen.

“Der er to egenskaber, som vi vægter særligt højt hos personalet i vores virksomhed, og det er fagligheden og kemien. Selvfølgelig skal folk have det faglige på plads, og det skal jeg nok hjælpe dem med, men det er mindst lige så vigtigt, at det er rart at være på arbejde, så vi vil kun have hyggelige mennesker,” fortæller Bo Thorsen. Han understreger, at enkelte ansættelsesforhold er ophørt tidligt, når matchet mellem virksomhed og ansat ikke fungerede optimalt.

Husets seneste ansættelse på marketingfronten er Liah Roholdt Rosenbæk, der med en master i international markedsføring havde den del af CV’et på plads, da hun begyndte hos Viking Software i efteråret 2022. Viden om softwareløsninger og produkter har hun fået hen ad vejen med kundeinterviews og samtaler med sine nye kollegaer, og så har hun i øvrigt fået masser af snor at løbe på.

Det har været noget af det fedeste, jeg har prøvet.

Jeg har en bachelor i international virksomhedskommunikation, en cand. negot i marketing og kommunikation,  og så har jeg masser af erfaring med kommunikation og marketing fra tidligere stillinger. Alt det har jeg fået lov til at bruge i Viking Software. Lige nu sidder jeg og laver websitet til et helt nyt selskab, Runiqo. Jeg får lov til at arbejde kreativt og komme med input, hvor vi har gode snakke om, hvad der så skal ske,” fortæller Liah Rosenbæk, der er meget begejstret for miljøet på Petersmindevej, hvor Viking Software – og dermed også Runiqo har til huse.

“Der er virkelig nogle nørdede samtaler ved frokostbordet, og forleden endte vi med en lang snak om nogle meget specielle computerspil. Jeg er også selv nørdet, så jeg føler mig rigtig godt tilpas her,” lyder det videre fra Liah Rosenbæk, som er glad for, at hun gik gennem Fynsk Erhverv, da hun manglede et job:

“I min branche er der virkelig mange om stillingerne, og det er umuligt at få en fod inden for og møde virksomhederne, hvis du ikke har et stærkt netværk. Jeg kan rigtigt godt lide, at Next Talent-projektet understøtter de mindre virksomheder, der har fået behov for nogle roller, som de ikke selv kender eller kan beskrive. Det var i hvert fald godt for mig.”

Om Viking Software og Runiqo

Viking Software blev etableret i 2014 af Bo Thorsen og hans hustru Kristina Thorsen, der også er en del af ledelsen i virksomheden. Produkterne er specialdesignede softwareløsninger, der binder funktioner sammen på plads af platforme. Kundeporteføljen tæller blandt andet internationale giganter som Leica Geosystems, hvor Viking Software har produceret dele af den software, som kører i store entreprenørmaskiner. Det Europæiske Rumagentur, ESA, er også på kundelisten, og her har Viking Softwares ansatte stået bag software, som binder flere af ESAs eksisterende softwareløsninger sammen.

Runiqo er sidste skud på stammen på Petersmindevej. Runiqo er et cloud-baseret softwareprogram, som modtager data fra mange kilder, udtager de relevante dele og sender dem til kunden. Det kan for eksempel være til et website, hvor dronebilleder beriges med relevante data som temperatur, nedbørsmængde, trafikmålinger eller noget helt fjerde.

Viking Software og Runiqo beskæftiger i dag samlet 25 ansatte, som sidder fordelt på kontorer i Odense, Barcelona og som remote ansatte rundt omkring i Europa.

Klimapilot sætter fart på dokumentationen

Med en klimapilot fra Fynsk Erhverv har MSS Professional sat fuld fart på de grønne regnskaber

Klimapiloterne gør en forskel i de fynske virksomheder

En klimapilot er en jobsøgende akademiker, der har særlig interesse og kompetencer indenfor bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling. De deltager i Fynsk Erhvervs Next Talent-program, og de første 15 klimapiloter på Hold I har netop gennemført og bestået faget Bæredygtig forretningsforståelse (5 ects-point) med flotte resultater. Og det høster 15 fynske virksomheder også gevinst […]

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.