Debat • 25/11/2015

Regeringens vækstplan er godt begyndt, men ….

Regeringens vækstudspil viser fine takter på en lang række områder: Landsbruget får en fremstrakt hånd, og de energitunge virksomheder og gartnerier får lavere PSO og NoX-afgifter. Det er en stor hjælp til de erhverv, som konkurrerer på de internationale markeder. Mobil- og bredbåndsdækning i hele landet  står også på programmet, ligesom  bedre vilkår for familieejede virksomheder og generationsskifter er centrale punkter i planen.  Vi står overfor et boom af generationsskifter de kommende år, og det er afgørende, at næste generation ikke taber momentum, men kan sætte fart på udviklingen fra dag ét.

En liberalisering af bl.a. planloven vil give kommunerne større beføjelser til at udvikle erhverv og turisme i såvel det åbne land som mere kystnært, og det vil helt sikkert skabe øget omsætning og beskæftigelse. Ved lempelserne i planloven er der dog grund til at have en særlig opmærksomhed på detailhandelen, som er udfordret af flere tendenser, herunder e-handelen.  Detailhandelen hører først og fremmest til som vigtige dynamoer i bymidterne, så her skal der trædes varsomt.

Vækstplanen hedder ’Vækst og udvikling i hele Danmark’. Alligevel må vi kigge langt efter midler til at udbygge den infrastruktur, der er afgørende for at få det optimale udbytte af denne og andre vækstpakker. Det tredje motorvejsspor over Fyn mangler stadig at blive gennemført, selvom det er én af de absolut travleste strækninger i provinsen – og den strækning der helt bogstaveligt forbinder Øst- og Vestdanmark.

Samtidig holder regeringen fast i, at det kun skal være pendlere, der får rabat over Storebæltsbroen, selvom Fynsk Erhverv har vist, at med en ændret tilbagebetalingsprofil på tre til fire år, kan der høstes samfundsøkonomiske gevinster i størrelsesordenen knap 30 mia. kr. blot ved at sætte broafgiften ned med 25%  for alle  trafikanter over Storebælt fra i morgen.

Regeringens vækstplan er god begyndt, men kun halvt fuldendt. Der er  potentiale til mere vækst!

Finn Buus Nielsen
Formand, Fynsk Erhverv

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.