Nyheder • 22/01/2015

Nyt medlem: “Succes kræver struktur og kritisk masse”

Dansk Sprinkler Teknik er nyt medlem af Fynsk Erhverv – og en forholdsvis ny virksomhed med base i Odense, der er i voldsom vækst og forventer dobbelt så mange ansatte om tre år. Derfor vil de i højere grad professionalisere topledelsen og få hjælp til en ny struktur, og derfor har de meldt sig til Fynsk Erhvervs initiativ NEXT LEVEL.

Dansk Sprinkler Teknik blev startet i 2010 af to mænd, som regnede med, at rygraden af firmaet skulle være servicering af sprinkleranlæg. Men hurtigt blev det tydeligt, at det var i selve fremstillingen af anlæggene, de største forretningsmuligheder lå, og i dag står servicering af anlæg kun for omtrent 15 procent af forretningen – resten er produktionsvirksomhed.

Og den går det forrygende med: fra en omsætning på omkring 26 mio. i 2012 til 73 mio. i 2014, og der er ingen forventinger om, at fremgangen stopper foreløbig.

– For de store og tunge erhvervsbyggerier, der sluttede krisen altså i 2013, og vi får vores største ordrer fra store byggerier, så det går godt. Vi leverer ofte sprinkleranlæg til de helt store totalentrepriser, og vi er til stede i Danmark og i Norge og Sverige, og især i Norge forventer vi stor vækst. Vi regner med at have omkring dobbelt så mange ansatte om tre år, fortæller bestyrelsesformand i Dansk Sprinkler Teknik, Ivan Petz.

“Der er masser af stordriftsfordele, som betyder, at det er en stor konkurrencefordel at være i vækst.”

Af samme årsag har firmaet tilsluttet sig Fynsk Erhvervs nye tiltag NEXT LEVEL, hvor virksomheder kan få hjælp og sparring i form af business advisorer eller bestyrelsesmedlemmer.

– Vi vil gerne have professionaliseret øverste led af vores forretning og få strømlinet vores organisationsstruktur, især til fremtiden, hvor vi bliver større. Så vi vil gerne finde nogen til vores bestyrelse, som har erfaring med store, industrielle foretagender. Målet er, at vi får en professionel, arbejdende bestyrelse på omkring fem personer, siger Ivan Petz, der selv tiltrådte bestyrelsen i 2012 som den eneste udefrakommende.

Vækst gør ting nemmere
Dansk Sprinkler Teknik har altså både prøvet at være i stor vækst og forventer også at være det fremover, og det er ikke et scenarie, der skræmmer den fynske virksomhed.

– Rigtig mange ting bliver meget nemmere, når virksomheden bliver større. Vi kan tiltrække bedre arbejdskraft, vi har råd til at indkøbe bedre elementer, og vi kan lave vores produkter billigere. Der er masser af stordriftsfordele, som betyder, at det er en stor konkurrencefordel at være i vækst. Jeg vil sige, at det kræver to ting for at få varig succes i sin virksomhed: struktur og kritisk masse, siger Ivan Petz, og tilføjer:

– Derudover er held og hårdt arbejde også ret vigtigt.

30 brobizzer
Dansk Sprinkler Teknik fik bl.a. øjnene op for Fynsk Erhverv pga. vores kampagne mod broafgifterne på Storebæltsbroen.

– Det meste af vores arbejde foregår på Sjælland, og selvom vi har afdelinger både i Aalborg og i København, så har vi også en 30 brobizzer liggende. Vi har nogle rigtig gode og erfarne serviceringsfolk ansat, og de bor på Fyn, forklarer Ivan Petz.

Dansk Sprinkler Teknik er derfor blandt de mange fynske virksomheder, som hver dag mærker de konsekvenser, broafgiften har på konkurrenceevnen.

Hjemmelavede ingeniører
Når Ivan Petz skal forklare, hvad der har givet Dansk Sprinkler Teknik deres imponerende markedsandele på så kort tid, svarer han, at der er to ting, der ikke er til at komme udenom.

– Udover heldet og det hårde arbejde, så er specialisering og ekspertise entydigt det, der adskiller os på markedet. Vi specialiserer os især i det danske marked og i nærmarkederne, hvor de har tilsvarende lovgivning mht. brandmyndigheder og bygningsreglementer, som vi har herhjemme, forklarer Ivan Petz, og fortsætter:

– Det er især ingeniørarbejde, vi specialiserer os i, og vi har nu to unge ingeniører gående, som løbende bliver uddannede i sprinklerteknik. Det er et nicheområde, og en erfaren sprinkleringeniør er meget dyr at købe ind, så vi satser på at optræne vores egne eksperter. Lidt ligesom i OB.

En tydeligere kommune
Udover broafgifterne er Dansk Sprinkler Teknik godt tilfreds med det fynske erhvervsklima. Dog kunne de godt tænke sig, at Odense Kommune var lidt mere synlige og servicemindede.

– Det er ikke fordi, vi har haft brug for kommunen, men det kunne da være rart, at man kunne få en slags ‘velkomstpakke’ eller noget andet, hvor man ser, hvad kommunen kan hjælpe med – og hvordan. Det hører man i hvert fald om, at de er gode til mange andre steder, siger Ivan Petz, og slutter:

– På samme måde kunne selve kontakten til kommunen også strømlines og gøres nemmere, så man nemt og hurtigt kan finde frem til det eller dem, man har brug for.

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.