Nyheder • 12/01/2016

Nyt medlem: “Konkurrence er godt – det holder os på tæerne”

Sortebro Kro er nyt medlem af Fynsk Erhverv. Kroen har en meget lang fynsk historie, men er i de senere år blevet kendt som én af landets bedste gourmetrestauranter. “Vi er heldige at ligge på Fyn. De bedste grøntsager overhovedet vokser lige uden for døren,” fortæller John Kofod, ejer af Sortebro Kro. 

John Kofoed købte i 1998 Sortebro Kro, som han i dag driver sammen med sin hustru, Melina. Han har tidligere arbejdet i Californien, Norge, Australien, New Zealand og Frankrig og i Danmark hos Erwin Lautherbachs køkken på Hotel Skovshoved og Restaurant Saison i Hellerup.

Kroen lå oprindeligt lidt nord fra Svendborg, men flyttede senere til Odense, hvor den i dag ligger ved indgangen til Den Fynske Landsby.

I 1998 købte John Kofod kroen, og i 1999 åbnede det nye Sortebro Kro, der i dag er kendt som en gourmetrestaurant, der leverer både mad og service på et meget højt niveau.

– Overgangen til Gourmetrestaurant foregik naturligt. Det er det, jeg kommer fra, og den slags restaurant, jeg kan finde ud af at drive. Vi startede med seks ansatte tilbage i 1999 til at være 24 i dag, så det er gået rigtig godt, fortæller John Kofod.

Fra 50 til 170 restauranter
Konkurrencen er på få år blevet meget større for Sortebro Kro, men det er kun en god ting, mener John Kofod.

– Odense er gået fra at have ca. 50 restauranter i slutningen af halvfemserne til at have omkring 170 i dag. Danskerne har fået en anden kultur omkring det at spise ude end før – vi gør det meget mere. Men vi er oprigtigt talt glade for konkurrencen. Det holder os på tæerne og får os til at udvikle os hele tiden, siger han.

Fyn er fin(e råvarer)
Sortebro Kro har et traditionelt gourmetkøkken, og restauranten bruger så vidt muligt lokale råvarer.

– Det er fantastisk at drive restaurant på Fyn.  Det er meget få steder, man har så gode råvarer i lokalområdet. Fyn har landets bedste grøntsager – sammen med området omkring Roskilde Fjord, fortæller John Kofod, der dog godt kunne tænke sig noget mere omtale af Fyn som kulinarisk rejsemål.

– På initiativ af mig rettede en masse branchefolk og ansvarlige ministre tilbage i 2009 en samlet henvendelse mod Michelin om, at de også burde kigge andre steder end København, når de uddelte stjerner i Danmark. I dag har de så udvidet til Århus, og vi håber, de også kommer til Fyn, for den publicity, som f. eks. Noma har fået, den smitter af på alle hovedstadens restauranter. Det kunne vi godt bruge på Fyn, selvom vi hos Sortebro Kro ikke selv stiler efter en Michelin-stjerne. Vi har både traditionel frokostmenu og anden menu om aftenen, og det passer ikke ind i profilen.

– Når det er sagt, så oplever vi rigtig mange kulinariske turister, som direkte rejser hertil for at spise hos os. Vi havde for ikke så lang tid siden besøg af én af verdens største food-bloggere fra New York, der spiste frokost hos os og tog videre for at spise på Falsled Kro om aftenen. Den slags omtale betyder rigtig meget for Fyn, slutter John Kofod.

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.