Nyheder • 12/09/2022

Next Talent giver P. Christensen ekstra ressourcer

Med næsten 100 år på bagen, heraf de 87 som forhandler af Mercedes Benz, må virksomheden P. Christensen beskrives som særdeles veletableret. Ikke desto mindre var der plads til fornyelse på hovedkontoret i Odense, da antallet af administrative opgaver kun voksede.

Løsningen blev en Next Talent aftale, hvor den landsdækkende bilforhandler-koncern hurtigt fik en ung kollega på plads på Krumtappen i Odense, hvor koncernen har til huse.

“Vi fik flere og flere opgaver med blandt andet iso-certificeringer og implementering af FN’s verdensmål, så jeg havde behov for ekstra arbejdskraft, og vi trængte også til et frisk pust til det hele med en yngre medarbejder”, siger kvalitetschef Henrik Finn Sanderlund, der hurtigt skred til handling.

Vi havde hørt om Next Talent gennem Fynsk Erhvervs nyhedsbrev, og jeg blev enig med vores økonomichef om, at det skulle vi prøve i stedet for den tunge, klassiske tilgang med stillingsopslag og så videre.

“Sammen skrev vi en slags jobbeskrivelse, hvor vi lavede en liste over de opgaver, som vi ønskede løst, og den sendte vi til Fynsk Erhverv. Ikke længe efter fik vi en liste med egnede kandidater, og efter et par jobsamtaler, besluttede vi os for at ansætte Christian,” siger kvalitetschefen, der ikke havde behov for en praktikperiode til at finde ud af, at Christian Ørum Schacks evner var præcis, hvad de savnede på kontoret.

På den anden side af bordet var der heller ingen tvivl om, at udsigten til et fast job var særdeles tillokkende, og derfor lavede partnerne en kontrakt på samarbejdet med det samme.

“Jeg er uddannet på UCL med speciale som administrationsøkonom, og desuden har jeg en Pba. i Sport Management, men jeg havde ikke meget erfaring, og jeg er ikke specielt dygtig til at sælge mig selv på papiret, så det var megafedt, at jeg kom i kontakt med P. Christensen gennem Fynsk Erhverv,” siger Christian Ørum Schack, der har haft sin arbejdskalender godt fyldt op siden første arbejdsdag i maj.

Jeg sidder som projektkoordinator på vores ISO-certificeringer, og så er det mig, der som intern auditor skal sikre, at processerne overholdes, når certificeringen er på plads.

Lige nu er vi også i gang med at få lavet en affaldssortering, som vi skal have på plads den 1. januar på alle værksteder,” forklarer Christian Ørum Schack om de projekter, der er landet på hans skrivebord.

Den bunke har til gengæld forladt Henrik Finn Sanderlunds bord, og kvalitetschefen er ikke det mindste i tvivl om, at hans nye kontormakker var den helt rigtige satsning:

“Selvfølgelig skulle jeg bruge tid på at sætte ham godt ind i tingene, som man skal med alle nye kollegaer, men Christian har kastet sig ud i det hele med krum hals, han har været god til at stille spørgsmål, og han var meget hurtigt selvkørende. Det vigtigste for os er, at de ansatte har de rette menneskelige kvaliteter, og at de viser interessen, og så skal vi nok selv lægge resten oven i,” konstaterer Henrik Finn Sanderlund, der sagtens kunne forestille sig at benytte samme ansættelsesmåde en anden gang.

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Next Talent-projekt sikrer, at Micro Technics kunder bliver bedre informeret omkring igangværende projekter

Egeskov klar til at gå nye veje

Med flere kåringer som ”Danmarks bedste attraktion” i kategorien for slotte på meritlisten, tvivler få på, at udstillingerne på Egeskov Slot i Kværndrup har masser at byde på for de besøgende. Med ansættelsen af historieuddannede Magnus Keil Eistrup gennem Fynsk Erhvervs NEXT talent-program, er Egeskov nu gået målrettet i gang med at udnytte det fulde potentiale i udstillingerne.

Rutineret netværker beriges af forskelligheden i sin netværksgruppe i Fynsk Erhverv

I mere end 15 år har Dennis Larsen været fast netværksmedlem Fynsk Erhverv, men han er langt fra færdig med at udvikle sig i fællesskab med ligesindede.

Bæredygtighed er en hjørnesten i Damixa

Fynskfødte Damixa nærmer sig hundrede år, men er en topmoderne virksomhed. Og at være topmoderne i 2023 handler i høj grad om fokus på bæredygtighed

Tue Mantoni: Virksomhedens rolle i samfundet er vigtig

Ifølge Tue Mantoni, der er tidligere CEO i Bang & Olufsen og motorcykelgiganten Triumph samt tidligere bestyrelsesformand i Vækstfonden, bør alle erhvervsledere have fokus på, hvilken rolle deres virksomhed kan spille i samfundet i 2023. “Man skal selvfølgelig levere værdi til sine aktionærer, men man skal også tænke på, hvordan man kan appellere og kommunikere […]

Tag en bestyrelsesuddannelse og skab større værdi

Som partnervirksomhed i Fynsk Erhverv har du mulighed for at deltage i Bestyrelsesuddannelsen for SMV-virksomheder ved Aarhus Universitet, endda på favorable vilkår. Igennem de senere år har tæt på 40 fynske erhvervsledere gjort brug af denne partnerfordel, og alle uden undtagelse har gennemført uddannelsen med stor begejstring for både form, indhold og netværket.

Nordeas frivillige arbejde er et “win-win”

I de seneste har tre har de ansatte i banken Nordea haft mulighed for at bruge to arbejdsdage hvert år på at arbejde frivilligt i en god sags tjeneste. En del ansatte i Odense-afdelingen er tilknyttet frivilligcenter Odense - et samarbejde alle parter er godt tilfreds med.

FormueFyn satser på smarte IT-løsninger og godt netværk

Selvom FormueFyn var Danmarks første fondsmælgerselskab, så er moderne teknologi, netværk og nytænkning fortsat en meget vigtig del af hverdagen i forretningen. 

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud […]

Focus Advokater: Gode HR-værktøjer understøtter forretningen

Digitalisering af HR-processen hjælper Focus Advokater til at bruge ressourcerne mere fordelagtigt med HR-ONs systemer.