Nye partnervirksomheder

Nyheder • 12/09/2022

Next Talent giver P. Christensen ekstra ressourcer

Med næsten 100 år på bagen, heraf de 87 som forhandler af Mercedes Benz, må virksomheden P. Christensen beskrives som særdeles veletableret. Ikke desto mindre var der plads til fornyelse på hovedkontoret i Odense, da antallet af administrative opgaver kun voksede.

Løsningen blev en Next Talent aftale, hvor den landsdækkende bilforhandler-koncern hurtigt fik en ung kollega på plads på Krumtappen i Odense, hvor koncernen har til huse.

“Vi fik flere og flere opgaver med blandt andet iso-certificeringer og implementering af FN’s verdensmål, så jeg havde behov for ekstra arbejdskraft, og vi trængte også til et frisk pust til det hele med en yngre medarbejder”, siger kvalitetschef Henrik Finn Sanderlund, der hurtigt skred til handling.

Vi havde hørt om Next Talent gennem Fynsk Erhvervs nyhedsbrev, og jeg blev enig med vores økonomichef om, at det skulle vi prøve i stedet for den tunge, klassiske tilgang med stillingsopslag og så videre.

“Sammen skrev vi en slags jobbeskrivelse, hvor vi lavede en liste over de opgaver, som vi ønskede løst, og den sendte vi til Fynsk Erhverv. Ikke længe efter fik vi en liste med egnede kandidater, og efter et par jobsamtaler, besluttede vi os for at ansætte Christian,” siger kvalitetschefen, der ikke havde behov for en praktikperiode til at finde ud af, at Christian Ørum Schacks evner var præcis, hvad de savnede på kontoret.

På den anden side af bordet var der heller ingen tvivl om, at udsigten til et fast job var særdeles tillokkende, og derfor lavede partnerne en kontrakt på samarbejdet med det samme.

“Jeg er uddannet på UCL med speciale som administrationsøkonom, og desuden har jeg en Pba. i Sport Management, men jeg havde ikke meget erfaring, og jeg er ikke specielt dygtig til at sælge mig selv på papiret, så det var megafedt, at jeg kom i kontakt med P. Christensen gennem Fynsk Erhverv,” siger Christian Ørum Schack, der har haft sin arbejdskalender godt fyldt op siden første arbejdsdag i maj.

Jeg sidder som projektkoordinator på vores ISO-certificeringer, og så er det mig, der som intern auditor skal sikre, at processerne overholdes, når certificeringen er på plads.

Lige nu er vi også i gang med at få lavet en affaldssortering, som vi skal have på plads den 1. januar på alle værksteder,” forklarer Christian Ørum Schack om de projekter, der er landet på hans skrivebord.

Den bunke har til gengæld forladt Henrik Finn Sanderlunds bord, og kvalitetschefen er ikke det mindste i tvivl om, at hans nye kontormakker var den helt rigtige satsning:

“Selvfølgelig skulle jeg bruge tid på at sætte ham godt ind i tingene, som man skal med alle nye kollegaer, men Christian har kastet sig ud i det hele med krum hals, han har været god til at stille spørgsmål, og han var meget hurtigt selvkørende. Det vigtigste for os er, at de ansatte har de rette menneskelige kvaliteter, og at de viser interessen, og så skal vi nok selv lægge resten oven i,” konstaterer Henrik Finn Sanderlund, der sagtens kunne forestille sig at benytte samme ansættelsesmåde en anden gang.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Psykolog-praksis udvider med nye kompetencer

Siden november 2021 har indehaver af Psykologerne af Torvet, Patricia Hammershøj Binggeli, oplevet vækst og udvikling med bl.a. digitalisering i virksomheden. Der var brug for nye kompetencer, og her blev en kandidat fra Fynsk Erhvervs Next talent-program den perfekte løsning. 

EG Digital Welfare rykker på nye ideer med NEXT talent

Selv i store, veletablerede virksomheder er der af og til brug for nye kompetencer for at optimere forretningsprocesserne og kunne rykke på nye idéer. Det gælder også for IT-koncernen EG, hvor direktør Steffen Rugtved har ansvaret for enheden EG Digital Welfare i Odense, og derfor slog han til med det samme, da han hørte om […]

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

De tre største udfordringer i 2022/23

Er du interesseret i at vide, hvordan en række fynske erhvervsledere har knækket koden til succes i forhold til tre af de største udfordringer i 2022/2023?

Energipriser ændrer forbrugsmønstre – få gode råd

Siden Ruslands invasion af Ukraine er energipriserne steget enormt, og både virksomheder og private forbrugere har fået rekordhøje udgifter til blandt andet gas, el, benzin og diesel. Samtidig har Ruslands invasion understreget, at klimapolitik og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen, og at den grønne omstilling er afgørende for klimaet og uafhængigheden af russisk energi. Hos Energi […]

Kriser er gode for kreativiteten

Selvom de forgangne år har budt på en række udfordringer på verdensplan, så er INGENIØR'NE optimistiske for fremtiden, der står på nye løsninger på nuværende projekter og fyldte ordrebøger. I artiklen giver afdelingschef, Bjarne Linde Jensen, og markedschef, Anders Friis-Wandall Nielsen, gode råd til virksomheder, der går med byggeri i tankerne.

Sommerhilsen fra formanden

Kære fynske erhvervsliv Velkommen tilbage fra sommerferie. Tilbage på jobbet kan vi spørge os selv: Skal vi nu se på skyfri himmel og sol eller mørke skyer i horisonten? Det kan anskues på flere måder. Jeg vælger den positive anskuelse trods en omverden af bekymringer, ikke mindst i medierne. Der forventes trods alt vækst i […]

Styrk din virksomhed med Fynsk Erhvervs arrangementer

Fynsk Erhverv byder det fynske erhvervsliv velkommen tilbage fra ferie. Er du i gang med at planlægge 2. halvår, kan du roligt sætte kryds i kalenderen og komme til spændende arrangementer i løbet af året. Vi har en masse på programmet, som giver dig ny viden, værktøjer og inspiration til at styrke din virksomhed. I […]

Erhvervsnetværk giver værdifuld sparring i hverdagen

Fynske erhvervsledere sparrer og debatterer i fortrolige fora i Fynsk Erhvervs netværksgrupper. Bloomits Claus Lethenborg er ikke i tvivl om, at han er blevet klædt på til at træffe bedre beslutninger for sin virksomhed. Du har netop nu mulighed for at byde ind på en af de ledige pladser i netværksgrupperne pr. 1. august. Vi matcher dig med den gruppe, der vil give dig størst værdi

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]