Nyheder • 12/09/2022

Next Talent giver P. Christensen ekstra ressourcer

Med næsten 100 år på bagen, heraf de 87 som forhandler af Mercedes Benz, må virksomheden P. Christensen beskrives som særdeles veletableret. Ikke desto mindre var der plads til fornyelse på hovedkontoret i Odense, da antallet af administrative opgaver kun voksede.

Løsningen blev en Next Talent aftale, hvor den landsdækkende bilforhandler-koncern hurtigt fik en ung kollega på plads på Krumtappen i Odense, hvor koncernen har til huse.

“Vi fik flere og flere opgaver med blandt andet iso-certificeringer og implementering af FN’s verdensmål, så jeg havde behov for ekstra arbejdskraft, og vi trængte også til et frisk pust til det hele med en yngre medarbejder”, siger kvalitetschef Henrik Finn Sanderlund, der hurtigt skred til handling.

Vi havde hørt om Next Talent gennem Fynsk Erhvervs nyhedsbrev, og jeg blev enig med vores økonomichef om, at det skulle vi prøve i stedet for den tunge, klassiske tilgang med stillingsopslag og så videre.

“Sammen skrev vi en slags jobbeskrivelse, hvor vi lavede en liste over de opgaver, som vi ønskede løst, og den sendte vi til Fynsk Erhverv. Ikke længe efter fik vi en liste med egnede kandidater, og efter et par jobsamtaler, besluttede vi os for at ansætte Christian,” siger kvalitetschefen, der ikke havde behov for en praktikperiode til at finde ud af, at Christian Ørum Schacks evner var præcis, hvad de savnede på kontoret.

På den anden side af bordet var der heller ingen tvivl om, at udsigten til et fast job var særdeles tillokkende, og derfor lavede partnerne en kontrakt på samarbejdet med det samme.

“Jeg er uddannet på UCL med speciale som administrationsøkonom, og desuden har jeg en Pba. i Sport Management, men jeg havde ikke meget erfaring, og jeg er ikke specielt dygtig til at sælge mig selv på papiret, så det var megafedt, at jeg kom i kontakt med P. Christensen gennem Fynsk Erhverv,” siger Christian Ørum Schack, der har haft sin arbejdskalender godt fyldt op siden første arbejdsdag i maj.

Jeg sidder som projektkoordinator på vores ISO-certificeringer, og så er det mig, der som intern auditor skal sikre, at processerne overholdes, når certificeringen er på plads.

Lige nu er vi også i gang med at få lavet en affaldssortering, som vi skal have på plads den 1. januar på alle værksteder,” forklarer Christian Ørum Schack om de projekter, der er landet på hans skrivebord.

Den bunke har til gengæld forladt Henrik Finn Sanderlunds bord, og kvalitetschefen er ikke det mindste i tvivl om, at hans nye kontormakker var den helt rigtige satsning:

“Selvfølgelig skulle jeg bruge tid på at sætte ham godt ind i tingene, som man skal med alle nye kollegaer, men Christian har kastet sig ud i det hele med krum hals, han har været god til at stille spørgsmål, og han var meget hurtigt selvkørende. Det vigtigste for os er, at de ansatte har de rette menneskelige kvaliteter, og at de viser interessen, og så skal vi nok selv lægge resten oven i,” konstaterer Henrik Finn Sanderlund, der sagtens kunne forestille sig at benytte samme ansættelsesmåde en anden gang.

Klimapilot sætter fart på dokumentationen

Med en klimapilot fra Fynsk Erhverv har MSS Professional sat fuld fart på de grønne regnskaber

Klimapiloterne gør en forskel i de fynske virksomheder

En klimapilot er en jobsøgende akademiker, der har særlig interesse og kompetencer indenfor bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling. De deltager i Fynsk Erhvervs Next Talent-program, og de første 15 klimapiloter på Hold I har netop gennemført og bestået faget Bæredygtig forretningsforståelse (5 ects-point) med flotte resultater. Og det høster 15 fynske virksomheder også gevinst […]

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt