Nyheder • 17/03/2016

Månedens virksomhed: Link Solutions

Link Solutions fra Odense er månedens virksomhed i Fynsk Erhverv. De er valgt, fordi de er en produktionsvirksomhed, der tog en stor chance og startede op midt i finanskrisen, fordi de er i kraftig vækst og planlægger ekspansion i både Asien og Nordamerika, og fordi de er en virksomhed, som aktivt er socialt ansvarlige og går op i medarbejdertrivsel. 

Link Solutions er en fremstillingsvirksomhed, der laver produkter vedr. specialiserede wirer og kabler til industrien – lednings- og kabelmærker i forskellige formater og layout. Seneste Månedens Virksomhed, YOYO Global Freight, har været med til at nominere dem.

– De har startet produktion i Danmark midt i finanskrisen, og de er meget målrettede i deres måde at gøre forretninger på. Og så er det en socialt ansvarlig link solutions2virksomhed, der tager godt hånd om deres ansatte, udtaler Launy Søgaard Kristensen, direktør og partner i YOYO Global Freight.

Link Solutions blev oprettet i 2009 og har rødder i Odense-virksomheden Texit, der startede i 1992 og blev opkøbt af en amerikansk koncern i 2006 – og i 2008 flyttede produktionen til USA.

– I den forbindelse fyrede de 30 mand i Odense inden for ‘operations’. Jeg blev i første omgang i firmaet, og jeg havde ikke nogen forventning om, at jeg skulle ud og være selvstændig – jeg havde aldrig set mig selv som entreprenør og iværksætter, men vi var tre, som ret hurtigt derefter valgte at forsøge springet. Vi havde grundlag for at tage noget forretning i Tyskland, hvilket fungerede som økonomisk sikkerhedsnet, og så satte vi os ellers ned og fik defineret et setup, fortæller Jesper Pedersen, direktør i Link Solutions.

Finansiering midt i finanskrisen
– I slutningen af 2008 gik vi så til bankerne for at høre, om vi kunne få finansieret vores idé – og det var jo mildest talt ikke det bedste tidspunkt at bede om finansiering på, men faktisk viste det sig, at alle de banker, vi talte med, gerne ville låne os penge. Vi var begunstiget af, at der var flere europæiske kunder, som foretrak en forsyningslinje tættere på dem fremfor fra USA, som næsten er så langt væk, man kan komme. Men vi måtte ud og leje lokaler og etablere maskiner, før vi kunne komme i drift i 2009, fortæller Jesper Pedersen og fortsætter:

– Vores produkter er så nicheprægede, at det danske marked er minimalt. Vi leverer til underleverandører til vindmølleindustrien og tavlebyggere, hvor rigtig link solutions3mange er flyttet til Østeuropa. Vi nåede hurtigt til den erkendelse, at vi ikke havde ressourcerne til at gå direkte på kundemarkedet med alle de omkostninger til salg og markedsføring, det medfører, men vi kunne fungere som underleverandør til en række distributører og større virksomheder, som har behov for at tilføje nogle flere produkter til deres egen portefølje. Vi kobler os simpelthen på nogle store spillere som et ekstra ben.

Tålmodighed og gode råd fra banken 
– Det var meget hårdt at skabe et forretningsgrundlag i det første stykke tid, men vi var så heldige, at vi havde en bank, der ikke alene troede på os og gav os et økonomisk grundlag, men også kunne rådgive om vores strategi og forretning – og der fik vi at vide: “giv det lidt tid – det skal nok gå”.

– Det gjorde vi så, og efter to-tre år begyndte der at komme flow, efter vores produkt blev etableret på forskellige markeder, og efter at nogle af vores leverandører valgte at ansætte sælgere til specifikt at sælge vores produkt. Og i 2015 blev vi Gazelle i Børsen, siger Jesper Pedersen.

Produktivitet og det rigtige team
Det er dyrt at producere i Danmark, men det kan sagtens være en en rigtig god forretning.

– Vi laver skræddersyede løsninger til leverandører, og vi holder os til det, vi er gode til. Vi har fra starten prioriteret vores ressourcer på at være produktive og på at lave specialiserede produkter. Vi er skarpe, hurtige og fleksible, og det er det, der gør os konkurrencedygtige på et internationalt marked. Vores overordnede strategi er, at vi gerne vil producere lokalt. Vi har produktion i Europa – i Odense – og vi vil gerne have et produktionsanlæg i USA, der er et kæmpe potentiale herovre. Vi har allerede et mindre produktionsanlæg i Canada i Toronto-området. Vi har i dag også mange kunder i Sydkorea, så vi planlægger desuden et produktionsanlæg i Asien.

“Vores overordnede strategi er, at vi gerne vil producere lokalt.”

– Vi har den fornødne ekspertise i Odense, så vi kunne ikke bare rykke produktionen ud, selv hvis vi havde lyst til det. Det er meget specialiseret arbejde, der handler om både finmotorik og om at have flair for de maskiner, vi arbejder med. De er nødt til at lære det fra bunden, når de bliver ansat, og det tager ca. et halvt år, før en ansat er selvkørende. Derfor kigger vi også mest af alt på folks potentiale, når vi hyrer nogen, og på deres personlige kvalifikationer. Og der er vi yderst tilfredse med den fynske arbejdskraft, fortæller Jesper Pedersen.

Gode arbejdsforhold og gode medarbejdere
Link Solutions er helt afhængige af en stabil og dygtig medarbejderstab, men de har flere gange ansat folk, som har haft forskellige personlige problemer.

– Vi har ofte taget en chance ved at hyre nogen, som har haft problemer af forskellig slags, og vi har indtil videre stort set kun haft gode erfaringer med det. Det har faktisk været meget givende begge veje, siger Jesper Pedersen og slutter:

– Vi vægter vores medarbejdere rigtig højt, for vi er fuldstændig afhængige af dem. Hvis vi mister en operatør, så er vi på den. Så vi går rigtig meget op i at have gode arbejdsforhold og attraktive lønninger og på, at der altid er en god stemning på arbejdspladsen. Måden, vi opnår det på, er i høj grad frihed under ansvar. Vi holder øje med, om arbejdsopgaverne bliver gjort tilfredsstillende, men ikke så meget på hvordan, og vi er meget fleksible med tidspunkter og opmærksomme på, at vores medarbejdere også skal have en hverdag til at hænge sammen. Vi er i høj grad et team med en god tone imellem alle.

 

 

 

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.