Nyheder • 06/10/2016

Månedens virksomhed: it-mark/Sectra

Vi vil gøre livet bedre for patienterne

Direktør Sune Mark Henriksen kan i dag glæde sig over, at hans økonomiske situation er forbedret, og at han står i spidsen for en særdeles velpolstret international virksomhed, it-mark/Sectra, der er markedsledende på sit område.  Men det, der virkelig betyder noget for den fynske direktør, er at han og hans ansatte er med til at gøre en forskel.

Hovedproduktet PACS On Demand er ifølge virksomhedens website “en komplet løsning til beskrivelse, arkivering og distribution af jeres radiologiske billeder” (røntgenbilleder, red.), der er med til at sikre, at patienter på de danske sygehuset kan få en bedre og hurtigere behandling. Og dét gør en forskel for direktøren:

“Hvis man dedikerer sit liv til at lave noget godt, så bliver resultatet også godt, og det er det, som jeg sådan set har stilet efter hele tiden. Man bliver jo ikke født direktør. Det er noget, som man måske udvikler sig til over en årrække, og det er ikke noget, jeg som sådan skænker mange tanker eller stiler efter,” fortæller Sune Mark Henriksen, der stiftede it-mark i 2001.

Finanskrisen bremsede væksten – men skærpede forretningsplanen

Ifølge Sune Mark Henriksen gør den klare vision det mere spændende at gå på arbejde, fordi de positive historier ikke kun skal aflæses i tal på den interne bundlinje.

“Vi har fra starten dedikeret vores virksomhed til at gøre livet bedre for patienterne, at forbedre verden på den måde, som vi nu kan. Efter min overbevisning gør den tilgang det lettere at holde den røde tråd i arbejdet, når vi har hjertet med i strategien. Det er klart, at der skal være nogle strenge op til hjernen, så det hele giver mening, men under alle omstændigheder, giver det et anderledes drive,” forklarer Sune Mark Henriksen, der i forbindelse med finanskrisen fik en gevaldig sten i skoen.

“Vi har da haft nogle gigantiske udfordringer undervejs. I 2009 mistede virksomheden reelt det ene ben, da det server-salg og drift, som vi i virkeligheden drev resten af udviklingen på grundlag af, forsvandt. Det gjorde, at vi blev nødt til at afskedige halvdelen af mandskabet og spænde livremmen ind. Det var en hård tur, der kostede mange ekstra timers arbejde og sved på panden, mens vi fik arbejdet sindssygt struktureret med forretningsplanen for fremtiden,” siger han.

Ærlighed og åbenhed giver bedre aftaler

Som i sidste måneds virksomhed hos Fynsk Erhverv, Daxiomatic, arbejder it-mark også på meget korte kontrakter, der tillader kunderne at se andre veje, hvis de ønsker det.

“Ud over, at vi gerne vil lave produkter, der betyder noget for patienterne, er det også en del af strukturen, at vi bygger vores samarbejdsaftaler på ærlighed og kvalitet. Næsten alle vores kontrakter kan siges op med en måneds varsel, så de, der bruger vores løsninger, de gør det af lyst,” fortæller direktøren, der kan glæde sig over, at den løsning fungerer til fuld tilfredsstillelse for alle parter:

“Mit mål var, at PACS On Demand® skulle være anerkendt som markedets standard for, hvordan man beskriver og arkiverer røntgenbilleder, så de kan bruges i hele systemet. Det må vi sige lykkedes. Vi havde allerede 85 procent af det danske marked, og det betød, at vi kun kunne vækste, hvis vi gik ud over landets grænser.”

Opkøb giver verdensomspændende muligheder

I maj 2015 fusionerede it-mark med Sectra Danmark, og det betød, at den fynske virksomhed netop fik langt bedre muligheder for at udvide horisonterne.

“Det var en af grundene til, at jeg slog til, da Sectra kom ind i billedet med et opkøbstilbud. De havde de kræfter, der skulle til for, at vi fik mulighed for at forfølge vores drøm for alvor, og på den måde kan vi fortsætte på det oprindelige drive,” siger Sune Mark Henriksen, der fik en personlig kontrakt på, at han skulle drive sin del af forretningen videre i fem år – ud over, at han skal være med til at føre PACS On Demand® ud over grænserne.

“Målet er stadig at lave noget godt, der kan give patienterne bedre betingelser, og nu kan vi så gøre det i Skandinavien og resten af verden. Min aftale med Sectra er, at jeg ud over at være direktør i Danmark også er med i et skandinavisk advisoryboard, og på den måde kan jeg stadig i høj grad sætte mit præg på fremtiden.”

Fakta om it-mark – Sectra:

Fynsk adresse: Blangstedgårdsvej 1, 5220 Odense SØ
Ansatte 14 (650 totalt i Skandinavien)
Start år 2001 – Solgt til Sectra maj 2015

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.