Nyheder • 19/08/2014

Legatmodtagere kan være fremtidens folk

Ved den seneste uddeling af legater fra Fynsk Erhverv modtog ni studerende hver 10.000 til at komme ud i verden og gøre sig klogere på erhvervslivet.

Ud over pengene følger et projekt hos en virksomhed, og den kobling skal give både legatmodtageren og virksomheden mulighed for at gå nye veje.

Blandt de, der har grebet muligheden er Dennis Daniel Nielsen, der for et halvt år skifter studierne i International Virksomhedskommunikation på SDU ud med et ophold i Hong Kong, hvor han dels skal gå på Hong Kong Baptist University, dels skal lave feltarbejde for møbelproducenten Erik Jørgensen, for at afsøge mulighederne på markedet i verdens folkerigeste land.

“Det er super fedt for mig, og jeg ser det ikke som en opgave, men et privilegium, at jeg kan komme til at fokusere på noget, der ligger langt uden for mit pensum, og jeg har tænkt mig at gribe det an, som jeg ville gøre, hvis jeg skulle ud og etablere mig som selvstændig konsulent på det felt,” siger Dennis Daniel Nielsen, som er overvældet over den opmærksomhed, han har fået fra Erik Jørgensen i forløbet.

“Den ene af virksomhedens ejere satte tre timer af til mig for at fortælle om produktionen, vise mig rundt på fabrikken og så videre, og jeg har også talt i over to timer med eksportansvarlig Bo Wang på en måde, som jeg tror, at man gør på andre forretningsmøder. Det er rart, at de vil samarbejde om projektet i det hele taget, og det er fedt, at jeg er blevet taget så seriøst hele vejen, selvom jeg jo kun er studerende,” fortæller Dennis Daniel Jensen.

Unge mennesker er fremtidens ansatte

På den anden side af bordet er Bo Wang også godt tilfreds med forløbet indtil videre, og han lægger ikke skjul på, at folk som Dennis Daniel Nielsen kan være med til at bidrage med vigtig viden til virksomheden.

“Vi skal ikke som udgangspunkt have noget ud af den slags projekter, men det er klart, at jeg synes, at han er en god type med en masse drive, og så har vi jo ikke så meget at tabe. For os er det rart at få nogle andre øjne på mulighederne på det asiatiske marked, og i den forbindelse kan hans rapport være et blandt flere input,” siger Bo Wang, der er sikker på, at engagementet fra virksomheden er vigtigt, hvis projekter af denne type skal være værdifulde.

“Hvis man vil have noget ud af det som virksomhed, skal opgaven selvfølgelig tages seriøst. Fordi man er ung kan man sagtens have masser at byde på, og han kan sagtens være interessant for os om tre-fem år, så på den måde er vi også med til at etablere en base for fremtidige rekrutteringer,” konstaterer Bo Wang.

Fynsk Erhverv  er meget begejstret for samarbejdet mellem Dennis Daniel Nielsen og Erik Jørgensen.

”Dette samarbejde er præcis, hvad vi ønsker at understøtte med vores  studielegater,” siger direktør Jytte Reinholdt.

”Herigennem skabes der kontakt mellem studerende og virksomhed, og der bygges bro mellem erhvervslivet og vidensmiljøerne – både på Fyn og ude i den store verden.”

Listen over legatmodtagere og deres kontaktvirksomheder ser ud som følger:

[table id=15 /]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.