Nyheder • 23/06/2022

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget.

Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad for at gå nye veje, når hun føler, at der er potentiale for forbedringer.

Til sidstnævnte kategori hører engagementet i Fynsk Erhvervs NEXT talent-program, hvor Gitte Zimmermanns virksomhed blev koblet sammen med Thomas Henriksen, der med en cand.mag. i litteraturvidenskab nok også er den eneste af sin slags i kloakmesterbranchen.

“Jeg gik ind i NEXT talent-programmet, fordi vi manglede en person, der kunne overtage en masse af vores administrative opgaver på kontoret,

og der synes jeg, at løsningen med en praktikperiode er rigtig god for begge parter. For os gav det mulighed for at prøve en akademiker af i jobbet, og for Thomas var prøveperioden en mulighed for at prøve kræfter med en helt anden branche, end han havde forestillet sig – og se, om det gav mening for ham,” siger Gitte Zimmermann, der fra begyndelsen bad sin praktikant om at spille med åbne kort.

“Det tager lang tid at blive lært op i alle de opgaver, han skal løse, og den tid og de kræfter vil jeg meget gerne lægge i det, fordi jeg tror på, at det kommer godt tilbage. Selvfølgelig skulle Thomas ikke love mig, at vi bliver pensioneret sammen, men vi blev hurtigt enige om, at vi gerne ville bygge videre på samarbejdet, og derfor blev han også ansat på en fast kontrakt efter endt praktikperiode,” forklarer Gitte Zimmermann.

Undervejs i projektet har hun flere gange hørt kollegaer på byggepladserne og i mange andre brancher tvivle på fremtidspotentialet i en akademiker, der har uddannet sig inden for et helt andet speciale, men den angst deler Gitte Zimmermann ikke:

“Jeg synes ikke, at der er nogen grund til at frygte, at akademikerne er sådan nogle dyre nogen, der bare vil sidde og nørde med tekster og tal.

Min opfattelse er, at de i første omgang gerne vil have et job og nogle gode kollegaer, og så kan der ske meget derfra. Generelt vil jeg sige, at vi ansætter ud fra personlighed, og ud fra hvor servicemindede folk er, og der er jeg helt sikker på, at Thomas passer perfekt ind hos R. Hansen & Søn ApS, fordi han er venlig, imødekommende og god til at formulere sig.”

Klimapilot sætter fart på dokumentationen

Med en klimapilot fra Fynsk Erhverv har MSS Professional sat fuld fart på de grønne regnskaber

Klimapiloterne gør en forskel i de fynske virksomheder

En klimapilot er en jobsøgende akademiker, der har særlig interesse og kompetencer indenfor bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling. De deltager i Fynsk Erhvervs Next Talent-program, og de første 15 klimapiloter på Hold I har netop gennemført og bestået faget Bæredygtig forretningsforståelse (5 ects-point) med flotte resultater. Og det høster 15 fynske virksomheder også gevinst […]

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Gør-det-selv med effektive software-robotter

Hvis din virksomhed martres af gentagne, kedelige og tidsrøvende arbejdsprocesser, der tager tid fra medarbejderne, er der rigtigt godt nyt. Den moderne teknologi gør det nemlig muligt at automatisere rigtig meget, og faktisk er værktøjerne nu blevet så nemme at arbejde med, at de ansatte selv kan sætte systemerne op. Det fortæller Jesper Hansen, der […]

Klimapilot klædte virksomhed bedre på til grøn omstilling

Mathias Høck har bekræftet vognmandsvirksomheden Peder Olsen & Søn i, at nytænkning kan være lønsomt

Det fynske Vækstbarometer 2023

Det fynske Vækstbarometer 2023 er klar. Her er viden og inspiration fra de fynske virksomheder til at realisere yderligere potentiale og skabe en positiv udvikling og vækst i virksomhederne i fremtiden.

Trængte budgetter flytter aben videre til virksomhederne

De kommunale budgetter for 2024 er på agendaen i de fynske kommuner lige nu og traditionen tro er der besparelser og omprioriteringer i sigte. Det giver god mening i mange tilfælde, men det går sjældent stille af sig.

Tempur-direktør anbefaler øget fokus på sikkerhed

Selv om man er ret sikker på, at man har sine sikkerhedsforanstaltninger godt på plads, kan det ikke skade at blive klogere

Mindeord om Preben Nielsen

Æresmedlem i Fynsk Erhverv, Preben Nielsen, er gået bort. Empatisk, nærværende, lyttende og vidende – et skattet medlem i foreningen gennem rigtig mange år.

Gratis værktøjer og ressourcer til at sikre normal drift under kommende kriser

35 fynske virksomheder fik kort før sommerferien fyldt deres værktøjskasse, da de deltog i seminaret “Beyond the Crisis”. Bag overskriften “Beyond the Crisis” gemmer sig et omfattende projekt, som  Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (GTS-Institut) netop har afsluttet.  Projektet har det formål at blive klogere på, hvordan man sikrer fortsat drift under kriser. Vi har […]

Vigtigt at kunne trykprøve ideer i sit netværk

Muligheden for faglig sparring og idéudvikling står øverst på listen når Martin Murrekilde skal fortælle om værdierne i et HR-netværk

Klimaregnskaber sikrer virksomheder et forspring

Den 29. august indleder Udvikling Assens, Totalbankens og Fynsk Erhverv i fællesskab forløbet “GO GREEN – Lav dit første klimaregnskab”