Nye partnervirksomheder

Nyheder • 23/06/2022

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget.

Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad for at gå nye veje, når hun føler, at der er potentiale for forbedringer.

Til sidstnævnte kategori hører engagementet i Fynsk Erhvervs NEXT talent-program, hvor Gitte Zimmermanns virksomhed blev koblet sammen med Thomas Henriksen, der med en cand.mag. i litteraturvidenskab nok også er den eneste af sin slags i kloakmesterbranchen.

“Jeg gik ind i NEXT talent-programmet, fordi vi manglede en person, der kunne overtage en masse af vores administrative opgaver på kontoret,

og der synes jeg, at løsningen med en praktikperiode er rigtig god for begge parter. For os gav det mulighed for at prøve en akademiker af i jobbet, og for Thomas var prøveperioden en mulighed for at prøve kræfter med en helt anden branche, end han havde forestillet sig – og se, om det gav mening for ham,” siger Gitte Zimmermann, der fra begyndelsen bad sin praktikant om at spille med åbne kort.

“Det tager lang tid at blive lært op i alle de opgaver, han skal løse, og den tid og de kræfter vil jeg meget gerne lægge i det, fordi jeg tror på, at det kommer godt tilbage. Selvfølgelig skulle Thomas ikke love mig, at vi bliver pensioneret sammen, men vi blev hurtigt enige om, at vi gerne ville bygge videre på samarbejdet, og derfor blev han også ansat på en fast kontrakt efter endt praktikperiode,” forklarer Gitte Zimmermann.

Undervejs i projektet har hun flere gange hørt kollegaer på byggepladserne og i mange andre brancher tvivle på fremtidspotentialet i en akademiker, der har uddannet sig inden for et helt andet speciale, men den angst deler Gitte Zimmermann ikke:

“Jeg synes ikke, at der er nogen grund til at frygte, at akademikerne er sådan nogle dyre nogen, der bare vil sidde og nørde med tekster og tal.

Min opfattelse er, at de i første omgang gerne vil have et job og nogle gode kollegaer, og så kan der ske meget derfra. Generelt vil jeg sige, at vi ansætter ud fra personlighed, og ud fra hvor servicemindede folk er, og der er jeg helt sikker på, at Thomas passer perfekt ind hos R. Hansen & Søn ApS, fordi han er venlig, imødekommende og god til at formulere sig.”

Psykolog-praksis udvider med nye kompetencer

Siden november 2021 har indehaver af Psykologerne af Torvet, Patricia Hammershøj Binggeli, oplevet vækst og udvikling med bl.a. digitalisering i virksomheden. Der var brug for nye kompetencer, og her blev en kandidat fra Fynsk Erhvervs Next talent-program den perfekte løsning. 

EG Digital Welfare rykker på nye ideer med NEXT talent

Selv i store, veletablerede virksomheder er der af og til brug for nye kompetencer for at optimere forretningsprocesserne og kunne rykke på nye idéer. Det gælder også for IT-koncernen EG, hvor direktør Steffen Rugtved har ansvaret for enheden EG Digital Welfare i Odense, og derfor slog han til med det samme, da han hørte om […]

Odense Kommune og Fynsk Erhverv fortsætter succesfuldt samarbejde

Odense Kommune har forlænget samarbejdet med Fynsk Erhverv, der skal drive NEXT talent-programmet frem til udgangen af 2023. Dermed fortsætter Fynsk Erhverv med at matche virksomheder og ledige akademikere, hvor fokusset er virksomhederne ønsker og behov.

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.