Nyheder • 23/06/2022

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget.

Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad for at gå nye veje, når hun føler, at der er potentiale for forbedringer.

Til sidstnævnte kategori hører engagementet i Fynsk Erhvervs NEXT talent-program, hvor Gitte Zimmermanns virksomhed blev koblet sammen med Thomas Henriksen, der med en cand.mag. i litteraturvidenskab nok også er den eneste af sin slags i kloakmesterbranchen.

“Jeg gik ind i NEXT talent-programmet, fordi vi manglede en person, der kunne overtage en masse af vores administrative opgaver på kontoret,

og der synes jeg, at løsningen med en praktikperiode er rigtig god for begge parter. For os gav det mulighed for at prøve en akademiker af i jobbet, og for Thomas var prøveperioden en mulighed for at prøve kræfter med en helt anden branche, end han havde forestillet sig – og se, om det gav mening for ham,” siger Gitte Zimmermann, der fra begyndelsen bad sin praktikant om at spille med åbne kort.

“Det tager lang tid at blive lært op i alle de opgaver, han skal løse, og den tid og de kræfter vil jeg meget gerne lægge i det, fordi jeg tror på, at det kommer godt tilbage. Selvfølgelig skulle Thomas ikke love mig, at vi bliver pensioneret sammen, men vi blev hurtigt enige om, at vi gerne ville bygge videre på samarbejdet, og derfor blev han også ansat på en fast kontrakt efter endt praktikperiode,” forklarer Gitte Zimmermann.

Undervejs i projektet har hun flere gange hørt kollegaer på byggepladserne og i mange andre brancher tvivle på fremtidspotentialet i en akademiker, der har uddannet sig inden for et helt andet speciale, men den angst deler Gitte Zimmermann ikke:

“Jeg synes ikke, at der er nogen grund til at frygte, at akademikerne er sådan nogle dyre nogen, der bare vil sidde og nørde med tekster og tal.

Min opfattelse er, at de i første omgang gerne vil have et job og nogle gode kollegaer, og så kan der ske meget derfra. Generelt vil jeg sige, at vi ansætter ud fra personlighed, og ud fra hvor servicemindede folk er, og der er jeg helt sikker på, at Thomas passer perfekt ind hos R. Hansen & Søn ApS, fordi han er venlig, imødekommende og god til at formulere sig.”

Next Talent: fra føl til project owner hos EG Digital Welfare

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Next Talent-projekt sikrer, at Micro Technics kunder bliver bedre informeret omkring igangværende projekter

Egeskov klar til at gå nye veje

Med flere kåringer som ”Danmarks bedste attraktion” i kategorien for slotte på meritlisten, tvivler få på, at udstillingerne på Egeskov Slot i Kværndrup har masser at byde på for de besøgende. Med ansættelsen af historieuddannede Magnus Keil Eistrup gennem Fynsk Erhvervs NEXT talent-program, er Egeskov nu gået målrettet i gang med at udnytte det fulde potentiale i udstillingerne.

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Next Talent-projekt sikrer, at Micro Technics kunder bliver bedre informeret omkring igangværende projekter

Udfordringerne står i kø, mens vi venter på ny regering

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er i gang. 16 fynske medlemmer af det nye folketing står klar til at tage fat, og der er nok at tage fat på, for udfordringerne står i kø. Der er sendt mange løfter afsted under valgkampen, og nu […]

Kriserne kan gøre dig til en bedre leder

Covid19, krigen i Ukraine og klimakrisen tvinger ledere til at uddelegere og handle hurtigere. Tina Moe gør os klogere til Fynsk ErhvervsTopmøde den 16. november, men kommer allerede her med nogle få, gode råd.

Vi er flyttet til Cortex Business Park

Vi er flyttet fra de historiske lokaler på Albani Torv 4 i Odense centrum til Cortex Business Park, Cortex Park Vest 4, st., Odense M. Du kan fortsat kontakte os på tlf.nr. 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk.

FV22: Virksomhederne efterlyser handling og reformer

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er gået i gang . Under valgkampen har vi adresseret de ønsker og behov, som det fynske erhvervsliv pegede på kort for valgudskrivelsen.  Og vi følger op på de udfordringer, der står i vejen for de fynske virksomheders udvikling […]

FV22: Ryd ud i bureaukratiet

De fynske virksomheder bruger for meget tid på at finde rundt i tunge bureaukratiske systemer og omfattende krav og reguleringer, og det opleves af mange som ’skudt langt over målet’ eller som spild af tid. Det viser en stikprøve kort før, at valget blev udskrevet den 5. oktober. Derfor efterlyser Fynsk Erhverv en målrettet indsats […]

FV22: Digital infrastruktur en forudsætning for vækst

Digitalisering, data og intelligente løsninger udvikler sig hurtigt og spiller en stadig større rolle for virksomhedernes indtjeningsevne og konkurrencekraft. Digitalisering er kort sagt en vækstdriver. Forudsætningen for at kunne profitere af de nyeste digitale teknologier er en mobil- og internetforbindelse i verdensklasse. Derfor er den digitale infrastruktur i dag at betragte som kritisk infrastruktur på […]