Nyheder • 10/01/2023

Hør Tue Mantoni ved Nytårskuren i Cortex Business Park

Den 27. januar afholder vi nytårskur, hvor vi skal møde Tue Mantoni, der vil udfordrer os på vores vanetænkning, tidens uforudsigelighed, virksomhedernes nye sårbarhed og samfundsansvar.

Tue Mantoni er bestyrelsesformand i Vækstfonden og tidligere direktør i Bang & Olufsen og Triumph Mortorcycles. Derudover er han forfatter til bogen ’Samfundskontrakten – En danmarksrejse på jagt efter fremtiden’, som du kan læse brudstykker fra her:

Du skal gøre en forskel

– Hvis du har gjort en forskel, tænkt nyt og skabt en succes, som danskere kan være stolt af, så det helt fint. Bare man betaler sin skat og ikke skader miljøet eller fællesskabet. Du skal have gjort dig fortjent til pengene, og du skal stadig vise ydmyghed.

-Man må gerne kritisere Danmark og forholdene her – og konstant kritik er nødvendig for at holde vores samfundsmodel skarp – men man skal selv have noget på spil.

– Det er alt sammen en del af vores samfundskontrakt, som er sådan en diffus størrelse, men som ikke desto mindre er grundlaget for samspillet mellem samfund og erhvervsliv. Så længe den fungerer usagt som en slags usynligt klister og et sæt spilleregler, reagerer vi ikke. Men når en af parterne forsømmer at levere sin del, bliver der ballade. Erhvervslivet skal opføre sig ordentligt, men samfundet skal også give noget til gengæld. Mulighed for arbejdskraft, for eksempel. Det skal uddanne mennesker godt. Den offentlige transport skal fungere, og de ansatte skal ikke spilde timer i kø på overfyldte veje.

– Nogle gange er hurtige beslutninger nødvendige, for eksempel i akutte kriser, men for ofte får vi i erhvervslivet lyst til at vise handlekraft end eftertænksomhed. (…) Hvis et emne er vittigt, kræver det omtanke, plads til at skifte mening. I virksomhedsledelse bliver det ofte set som svagt, men man skal være klar til at vise svaghed. AT tage sit ledelsesteam med ind i et tillidsrum og sige: ”Jeg har ikke løsningen på den her situation. Hvad mener I, at vi skal gøre sammen?”

– Vi har i erhvervslivet brug for tillid. Vi har brug for den, fordi det er den, der gør det muligt for at samarbejde med andre, med samfundet, tiltrække talent, tale med politikerne om fornuftige spilleregler – alt det, der er med til at give os en global fordel.

Fremtiden skabes her

Virksomhedsledere skal tage ansvar for værdien af sikkerhed, tryghed og tillid i samfundet. Coronavirus-krisen har understreget den nødvendighed, men samtidig har den også vist, at både erhvervsliv og politikere kan arbejde sammen om at komme gennem den største krise, vi har set siden Anden Verdenskrig. Det er noget af det, vi skal bygge videre på. Og så skal vi hver især gøre os klart, hvordan vi bidrager til samfundskontrakten.

Kom og hør Tue Mantoni til vores nytårskur den 27. januar. Læs mere og tilmeld dig her.

10 år efter: Gamle Mursten er stadig en god forretning

For præcis 10 år siden kom Svendborg-virksomheden Gamle Mursten i Fynsk Erhvervs positive søgelys, fordi et patent til afrensning og genbrug af gamle mursten efter ti års liv i ubemærkethed havde fået opmærksomhed fra blandt andre daværende Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard, der var med på åbningsdagen af en ny fabrik. I dag viser […]

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå

Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt