Nyheder • 10/01/2023

Hør Tue Mantoni ved Nytårskuren i Cortex Business Park

Den 27. januar afholder vi nytårskur, hvor vi skal møde Tue Mantoni, der vil udfordrer os på vores vanetænkning, tidens uforudsigelighed, virksomhedernes nye sårbarhed og samfundsansvar.

Tue Mantoni er bestyrelsesformand i Vækstfonden og tidligere direktør i Bang & Olufsen og Triumph Mortorcycles. Derudover er han forfatter til bogen ’Samfundskontrakten – En danmarksrejse på jagt efter fremtiden’, som du kan læse brudstykker fra her:

Du skal gøre en forskel

– Hvis du har gjort en forskel, tænkt nyt og skabt en succes, som danskere kan være stolt af, så det helt fint. Bare man betaler sin skat og ikke skader miljøet eller fællesskabet. Du skal have gjort dig fortjent til pengene, og du skal stadig vise ydmyghed.

-Man må gerne kritisere Danmark og forholdene her – og konstant kritik er nødvendig for at holde vores samfundsmodel skarp – men man skal selv have noget på spil.

– Det er alt sammen en del af vores samfundskontrakt, som er sådan en diffus størrelse, men som ikke desto mindre er grundlaget for samspillet mellem samfund og erhvervsliv. Så længe den fungerer usagt som en slags usynligt klister og et sæt spilleregler, reagerer vi ikke. Men når en af parterne forsømmer at levere sin del, bliver der ballade. Erhvervslivet skal opføre sig ordentligt, men samfundet skal også give noget til gengæld. Mulighed for arbejdskraft, for eksempel. Det skal uddanne mennesker godt. Den offentlige transport skal fungere, og de ansatte skal ikke spilde timer i kø på overfyldte veje.

– Nogle gange er hurtige beslutninger nødvendige, for eksempel i akutte kriser, men for ofte får vi i erhvervslivet lyst til at vise handlekraft end eftertænksomhed. (…) Hvis et emne er vittigt, kræver det omtanke, plads til at skifte mening. I virksomhedsledelse bliver det ofte set som svagt, men man skal være klar til at vise svaghed. AT tage sit ledelsesteam med ind i et tillidsrum og sige: ”Jeg har ikke løsningen på den her situation. Hvad mener I, at vi skal gøre sammen?”

– Vi har i erhvervslivet brug for tillid. Vi har brug for den, fordi det er den, der gør det muligt for at samarbejde med andre, med samfundet, tiltrække talent, tale med politikerne om fornuftige spilleregler – alt det, der er med til at give os en global fordel.

Fremtiden skabes her

Virksomhedsledere skal tage ansvar for værdien af sikkerhed, tryghed og tillid i samfundet. Coronavirus-krisen har understreget den nødvendighed, men samtidig har den også vist, at både erhvervsliv og politikere kan arbejde sammen om at komme gennem den største krise, vi har set siden Anden Verdenskrig. Det er noget af det, vi skal bygge videre på. Og så skal vi hver især gøre os klart, hvordan vi bidrager til samfundskontrakten.

Kom og hør Tue Mantoni til vores nytårskur den 27. januar. Læs mere og tilmeld dig her.

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud […]

Focus Advokater: Gode HR-værktøjer understøtter forretningen

Digitalisering af HR-processen hjælper Focus Advokater til at bruge ressourcerne mere fordelagtigt med HR-ONs systemer.

Netværk blæste Gitte over fra første møde

Gitte Zimmermann er glad for den fortrolige sparring, hun får sammen med andre ejerledere i Fynsk Erhvervs netværk. Og anbefaler andre at kigge nærmere på tilbuddet.

Nytårshilsen fra formanden 2023

Kære partnervirksomhed – allerførst godt nytår! Så fik vi en ny regering, den første, brede regering i mange år. Der er kommet mere fokus på erhvervslivet og på reformer, men vi ser også områder med plads til forbedringer og en smule bekymring. Vi har i det fynske erhvervsliv behov for langsigtede løsninger, forenklinger og incitamenter. […]

Årets fynske ejerledere fra AM Tooling forventer fortsat succes

Den fynske virksomhed AM Tooling er blevet hyldet som Årets Ejerledere 2022 på Fyn. Takket være målrettede satsninger på specifikke brancher og højteknologisk udvikling har de to ejere på få år femdoblet omsætningen, og planen er at fortsætte i samme stil i de kommende år.

Go Green – License to operate

I vores dialog med virksomheder over hele Fyn oplever vi et udtalt behov for et konkret tilbud, der kan få det første klimaregnskab i hus. Derfor har vi udviklet et netværkskoncept, som vi kalder ’Go Green’.  Her skaber virksomhedsledere i løbet af få møder det første klimaregnskab og får introduktion til bæredygtighedsrapporten

Broby-virksomhed til kamp for global trivsel

Med fokus på sundhed, hygiejne, digitalisering og FNs verdensmål, har Ken Hygiejne godt gang i forretningen, der hele tiden udvider med båder kunder og ansatte. Og særlig inddragelsen af verdensmålene har været en vigtig spiller i vækstrejsen.

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Forsikringsrådgiverens gode råd: Netværk på to hjul styrker dig både professionelt og personligt

For forsikringsrådgiveren i Söderberg & Partners, Henrik Dybdahl Trommer, er der ingen tvivl om, hvilken værdi Fynsk Erhvervs Business Challenge Cykling har gjort for ham - både professionelt og personligt.

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.