Nyheder • 28/01/2015

H.C. Andersen Watches vil sælge ure til hele verden

H.C. Andersen Watches er en nystartet odenseansk virksomhed, der har fået lov til at bruge H.C. Andersens navn, silhuet og originale signatur på deres urserier, som er lavet i høj, schweizisk kvalitet. I første omgang bliver urene sat til salg i danske butikker, men ambitionen er, at de snart skal kunne købes i hele verden. 

Urene på billedet foroven er en del af første, eksklusive serie fra det nye medlem af Fynsk Erhverv, H.C. Andersen Watches. De er produceret i blot 200 eksemplarer hver, men der er stadig nogle på lager.

De kan bestilles på den midlertidige hjemmeside eller via efterspørgsel på H.C. Andersen Watches’ Facebook-side.

1. maj udkommer så den egentlige kollektion fra firmaet, der har hovedsæde på havnen i Odense. Det kommer til at bestå af 10 forskellige damemodeller og 10 forskellige herremodeller (det slørede billede til højre i artiklen giver en idé om, hvordan to af dem kommer til at se ud).

– Vi går endeligt i luften til maj, og vi får forhåbentligt vores endelige hjemmeside op at køre i denne uge, fortæller Henning Glasdam, direktør i H.C. Andersen Watches.

Firmaet er i gang med at få aftaler i stand med urforhandlere rundt omkring i Danmark. Det vil løbende blive annonceret på H.C. Andersen Watches hjemmeside og Facebook-side, hvor det er muligt at købe urene.

H.C. Andersen som brand
H.C. Andersen Watches blev etableret i 2014, efter Henning Glasdam i et stykke tid havde tænkt på, om man ikke kunne bruge den mest berømte dansker nogensinde som brand til en produktserie.

– Det er Odense Bys Museer, som ejer rettighederne til at benytte H.C. Andersens navn, underskrift og silhuet, og det er igennem dem, vi har fået lov til at anvende alle tre ting på vores ure, fortæller Henning Glasdam og fortsætter:

– Idéen fik jeg, da Skagen Ure blev solgt til USA. Det var et solidt, dansk brand, som udlandet var interesserede i, og H. C. Andersen er den mest kendte dansker nogensinde.

“Urene kommer ca. til at være prisklasse med Skagen Ure, men vi kan roligt sige, at de bliver i mere end dobbelt så god kvalitet.”

Urfirmaet ligger på Odense havn og består indtil videre af Henning Glasdam og hans hustru samt to andre.

– Det kan være, det ikke bliver taget så godt imod, som vi håber på og regner med, men det kan også blive en stor succes. Og så kan det betyde mange arbejdspladser til Fyn, for vi bliver i Odense – digterens hjemby, siger Henning Glasdam.

Odense Bys Museer modtager royalties for hvert solgt ur, så succes for urfirmaet betyder også flere midler direkte til Odense by.

Schweiziskproduceret kvalitet til gode priser
Urene i H.C. Andersen Watches kollektion bliver produceret i Schweiz.

– Urene kommer ca. til at være i prisklasse med Skagen Ure, men vi kan roligt sige, at de bliver i mere end dobbelt så god kvalitet, fortæller Henning Glasdam.

– De er produceret i Schweiz under det officielle ‘Swizz made’-certifikat som garanti. Det hjælper os mod kopivarer i udlandet.

Udover en chokoladeserie fra en nordjysk producent for nogle år siden kender direktøren for H. C. Andersen Watches ikke til andre fysiske produktserier, der på samme måde benytter den danske nationaldigter som varemærke.

Først Danmark – så verden
H.C. Andersen Watches har allerede talt med repræsentanter for et stort kinesisk firma, som viste stor interesse for uret med den odenseanske digter, og ambitionen er, at urene skal kunne købes i hele verden.

– H. C. Andersen er uden tvivl det, Danmark er mest kendt for i udlandet. Han er mere kendt end Lego. Vi lancerer først vores ure i Danmark, og så er planen, at vi begynder at sende til alle de markeder, der viser interesse i det. Men det er meget svært på forhånd at forudsige, hvilke markeder, der viser størst interesse, slutter Henning Glasdam.

 

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.