Nyheder • 05/09/2023

Gør-det-selv med effektive software-robotter

Hvis din virksomhed martres af gentagne, kedelige og tidsrøvende arbejdsprocesser, der tager tid fra medarbejderne, er der rigtigt godt nyt. Den moderne teknologi gør det nemlig muligt at automatisere rigtig meget, og faktisk er værktøjerne nu blevet så nemme at arbejde med, at de ansatte selv kan sætte systemerne op.

Det fortæller Jesper Hansen, der er Produkt Manager ved virksomheden RelateIT, og den 28. september sætter han handling bag sine ord ved Fynsk Erhvervs arrangement “Brain Boost: Automatiser dine manuelle forretningsprocesser med kontorrobotter”.

“Det jeg har tænkt mig at vise, er Power Platformen, som er noget Microsoft har lavet for at hjælpe virksomheder med at komme i gang med at automatisere processer. Så det vil sige, at det ikke er noget med, at vi skal have fat i en hel masse udviklere eller nogle dyre IT-konsulenter. Man kan faktisk komme ret langt selv via den her platform,” lover Jesper Hansen, der også har sat tid af i programmet til at hjælpe de fremmødte i gang med deres egne projekter.

Ifølge Jesper Hansen giver kontorrobotterne mange fordele, fordi processerne ensartes på et niveau, hvor mennesker slet ikke kan være med, og så bliver der tid til andre opgaver:

“Hver eneste gang der skal udføres en tasteopgave, bruger medarbejderne tid, men samtidig opstår der også en mulighed for fejl. Når data flyttes fra det ene til det andet system, så er der ikke noget, der går tabt eller bliver glemt, og automationen kører altid, så data er altid opdateret. Robotten gør også, at man ofte kan komme også meget hurtigere i gang fordi du ikke skal stå og vente på kompetencer, som der måske kun er få mennesker i virksomheden, der har.”

Blandt de virksomheder, der har taget Power Platformen til sig, er Odense Zoo, som du kan læse om her, og ifølge Jesper Hansen har alle typer af virksomheder et effektiviseringspotentiale, det er bare at tænke sig meget om og få de kedelige, tidskrævende og gentagende opgaver frem i lyset:

“Det frigiver rigtig meget tid, som med fordel kan bruges på projekter, hvor medarbejderen tilfører værdi. Og så er det let at komme i gang. Siden Microsoft lavet det, de kalder Power Automate, er det muligt at komme ret langt uden at forstå en masse om bits and bytes, og jeg tør godt love, at alle der kommer den 28. september kan gå hjem og komme i gang med en robot bagefter,” siger han.

 

Digitalisering skal gøre dyr og gæster glade i Zoo

Odense Zoo investerer i digitalisering og automatisering for at hæve dyrevelfærden og give gæsterne får bedre oplevelser.

SBS-Friction ruster sig til fremtiden

Den sydfynske bremseklodsproducent SBS-Friction satser benhårdt på bæredygtighed og teknologi

Tempur-direktør anbefaler øget fokus på sikkerhed

Selv om man er ret sikker på, at man har sine sikkerhedsforanstaltninger godt på plads, kan det ikke skade at blive klogere

Klimapilot klædte virksomhed bedre på til grøn omstilling

Mathias Høck har bekræftet vognmandsvirksomheden Peder Olsen & Søn i, at nytænkning kan være lønsomt

Det fynske Vækstbarometer 2023

Det fynske Vækstbarometer 2023 er klar. Her er viden og inspiration fra de fynske virksomheder til at realisere yderligere potentiale og skabe en positiv udvikling og vækst i virksomhederne i fremtiden.

Trængte budgetter flytter aben videre til virksomhederne

De kommunale budgetter for 2024 er på agendaen i de fynske kommuner lige nu og traditionen tro er der besparelser og omprioriteringer i sigte. Det giver god mening i mange tilfælde, men det går sjældent stille af sig.

Tempur-direktør anbefaler øget fokus på sikkerhed

Selv om man er ret sikker på, at man har sine sikkerhedsforanstaltninger godt på plads, kan det ikke skade at blive klogere

Mindeord om Preben Nielsen

Æresmedlem i Fynsk Erhverv, Preben Nielsen, er gået bort. Empatisk, nærværende, lyttende og vidende – et skattet medlem i foreningen gennem rigtig mange år.

Gratis værktøjer og ressourcer til at sikre normal drift under kommende kriser

35 fynske virksomheder fik kort før sommerferien fyldt deres værktøjskasse, da de deltog i seminaret “Beyond the Crisis”. Bag overskriften “Beyond the Crisis” gemmer sig et omfattende projekt, som  Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (GTS-Institut) netop har afsluttet.  Projektet har det formål at blive klogere på, hvordan man sikrer fortsat drift under kriser. Vi har […]

Vigtigt at kunne trykprøve ideer i sit netværk

Muligheden for faglig sparring og idéudvikling står øverst på listen når Martin Murrekilde skal fortælle om værdierne i et HR-netværk

Klimaregnskaber sikrer virksomheder et forspring

Den 29. august indleder Udvikling Assens, Totalbankens og Fynsk Erhverv i fællesskab forløbet “GO GREEN – Lav dit første klimaregnskab”

Deltag i “Videnforum for Digital Transformation” og styrk din forretning

CIO fra H. Daugaard, Lars Romsøe har selv arbejdet med Digital Transformation i flere år. Disse værdifulde erfaringer bringer han med sig som mødeleder og facilitator i det nye Videnforum for Digital Transformation.