Nyheder • 18/12/2023

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

I Odense-virksomheden Geopartner Landinspektører A/S har den teknologiske udvikling ikke passeret i stilhed i det seneste årti. Tidligere har kunderne primært efterspurgt de klassiske landmålerydelser, når der skulle opføres byggeri eller anlægges veje, men udvalget af varer på hylderne er i dag betydeligt udvidet.

I dag tilbyder Geopartner både traditionelle ydelser indenfor opmåling, matrikulært arbejde og planlægning, men også kompleks digital kortlægning, 3D-modellering og leverance af software- og dataløsninger.

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Af samme årsag er virksomhedens egen IT-afdeling også i stadig udvikling.

Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Der er slet ingen tvivl om, at udviklingen på mit område går virkelig hurtigt. Derfor tror jeg, at vi kan opnå en synergieffekt, hvis vi kan pulje vores erfaringer i et netværk og lære af hinanden.

“Der er nok mange IT-eksperter på Fyn, men de fleste sidder uden ligesindede på deres arbejdsplads, og der tror jeg, at det bliver super værdifuldt for mig at få nogen at spare med, når det kommer til strategi på IT-området. Jeg tror, at vi selv er kommet 80% af vejen, men det er de sidste 20%, der er de svære,” konstaterer Kenneth Søndergaard.

Sparring med andre eksperter

En væsentlig milepæl i Geopartners digitale transformation har været implementeringen af geografiske informationssystemer (GIS), der håndterer og visualiserer data på en måde, som giver kunder nye muligheder inden for geografisk planlægning og analyse.

Men behandlingen af de uendelige mængder af data kommer ikke uden en pris. Derfor handler en stor del af arbejdsdagen i Kenneth Søndergaards afdeling om både sikkerhed og implementering af diverse standarder. Også på det område håber IT-chefen, at han og netværksfællerne kan udnytte fællesskabets styrke.

Kommunikationskoordinator Anne Løye Lauritsen sammen med IT-chef Kenneth Søndergaard
Kommunikationskoordinator Anne Løye Lauritsen sammen med IT-chef Kenneth Søndergaard

”Vi er for eksempel lige selv blevet ISEA 3000-certificeret. Der har vi gjort os nogle erfaringer, som andre kan lære af, så de kan komme hurtigere i mål. Vi ved også, at der med nye teknologier, kommer nye udfordringer.

Der er det også vigtigt, at man har andre at sparre med i forhold til at træffe de rigtige strategiske beslutninger,” siger Kenneth Søndergaard, der ikke er det mindste i tvivl om vigtigheden i, at virksomhederne tænker IT og innovation ind i dagligdagen.

”Grundlæggende er Geopartner en landinspektørvirksomhed, men vi kunne slet ikke eksistere uden en ambitiøs IT-strategi, som blandt andet betyder, at vi løbende forbedrer os både internt og eksternt. Dels skal vi udvikle de løsninger, som kunderne og markedet efterspørger, dels skal vi internt i huset hele tiden have fokus på at understøtte vores egne arbejdsgange med digitalisering og automatisering, overalt hvor det er muligt,” forklarer Kenneth Søndergaard, som også på dette område håber på, at fællesskab gør stærk.

”Vi arbejder målrettet på at understøtte vores beslutningsgange med data, men det kræver meget strukturerede data og masser af disciplin. For vores vedkommende har vi derfor implementeret nyt ERP-system, og vi har truffet et strategisk valg om at have så få udbydere af software og så mange færdige pakker som muligt, for at holde styr på flowet. For alle, hvor den rejse er relevant, har jeg masser at bidrage med, fordi vi har været igennem det, men til gengæld er der mange andre områder, hvor andre er længere fremme end vi er,” siger Kenneth Søndergaard videre.

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå

Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt

Logistikkompagniet: Vi skal forholde os til teknologien

Som ejer af virksomheden Logistikkompagniet er Jan Dewald Hansen nødt til at holde sig opdateret, når det kommer til de muligheder, som de teknologiske fremskridt bringer.