Nyheder • 18/12/2023

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

I Odense-virksomheden Geopartner Landinspektører A/S har den teknologiske udvikling ikke passeret i stilhed i det seneste årti. Tidligere har kunderne primært efterspurgt de klassiske landmålerydelser, når der skulle opføres byggeri eller anlægges veje, men udvalget af varer på hylderne er i dag betydeligt udvidet.

I dag tilbyder Geopartner både traditionelle ydelser indenfor opmåling, matrikulært arbejde og planlægning, men også kompleks digital kortlægning, 3D-modellering og leverance af software- og dataløsninger.

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Af samme årsag er virksomhedens egen IT-afdeling også i stadig udvikling.

Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Der er slet ingen tvivl om, at udviklingen på mit område går virkelig hurtigt. Derfor tror jeg, at vi kan opnå en synergieffekt, hvis vi kan pulje vores erfaringer i et netværk og lære af hinanden.

“Der er nok mange IT-eksperter på Fyn, men de fleste sidder uden ligesindede på deres arbejdsplads, og der tror jeg, at det bliver super værdifuldt for mig at få nogen at spare med, når det kommer til strategi på IT-området. Jeg tror, at vi selv er kommet 80% af vejen, men det er de sidste 20%, der er de svære,” konstaterer Kenneth Søndergaard.

Sparring med andre eksperter

En væsentlig milepæl i Geopartners digitale transformation har været implementeringen af geografiske informationssystemer (GIS), der håndterer og visualiserer data på en måde, som giver kunder nye muligheder inden for geografisk planlægning og analyse.

Men behandlingen af de uendelige mængder af data kommer ikke uden en pris. Derfor handler en stor del af arbejdsdagen i Kenneth Søndergaards afdeling om både sikkerhed og implementering af diverse standarder. Også på det område håber IT-chefen, at han og netværksfællerne kan udnytte fællesskabets styrke.

Kommunikationskoordinator Anne Løye Lauritsen sammen med IT-chef Kenneth Søndergaard
Kommunikationskoordinator Anne Løye Lauritsen sammen med IT-chef Kenneth Søndergaard

”Vi er for eksempel lige selv blevet ISEA 3000-certificeret. Der har vi gjort os nogle erfaringer, som andre kan lære af, så de kan komme hurtigere i mål. Vi ved også, at der med nye teknologier, kommer nye udfordringer.

Der er det også vigtigt, at man har andre at sparre med i forhold til at træffe de rigtige strategiske beslutninger,” siger Kenneth Søndergaard, der ikke er det mindste i tvivl om vigtigheden i, at virksomhederne tænker IT og innovation ind i dagligdagen.

”Grundlæggende er Geopartner en landinspektørvirksomhed, men vi kunne slet ikke eksistere uden en ambitiøs IT-strategi, som blandt andet betyder, at vi løbende forbedrer os både internt og eksternt. Dels skal vi udvikle de løsninger, som kunderne og markedet efterspørger, dels skal vi internt i huset hele tiden have fokus på at understøtte vores egne arbejdsgange med digitalisering og automatisering, overalt hvor det er muligt,” forklarer Kenneth Søndergaard, som også på dette område håber på, at fællesskab gør stærk.

”Vi arbejder målrettet på at understøtte vores beslutningsgange med data, men det kræver meget strukturerede data og masser af disciplin. For vores vedkommende har vi derfor implementeret nyt ERP-system, og vi har truffet et strategisk valg om at have så få udbydere af software og så mange færdige pakker som muligt, for at holde styr på flowet. For alle, hvor den rejse er relevant, har jeg masser at bidrage med, fordi vi har været igennem det, men til gengæld er der mange andre områder, hvor andre er længere fremme end vi er,” siger Kenneth Søndergaard videre.

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.

Unge ledere skal styrkes i nye netværk hos Fynsk Erhverv

Hos Fynsk Erhverv åbnes dørene nu til et helt særligt Young Pro-netværk, der skal hjælpe unge ledere med at udvikle sig fagligt og personligt i et fortroligt og inspirerende forum. Thomas Olsen, som er udpeget til at facilitere netværket, bringer mere end 20 års erfaring med ledelse og udvikling af nye ledere ind i projektet. […]

BCM Transtech: Fra lokal maskinfabrik til global markedsleder

Broby: Da BCM Transtech besluttede at satse alt på en enkelt niche, ændrede det virksomhedens kurs for altid. Fra at have været en klassisk, lokal maskinfabrik med et bredt fokus på at løse alle nærværende udfordringer, blev fokus i begyndelsen af 2000’erne skarpt rettet mod ét enkelt marked. Den strategi har gjort dem til verdens […]

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.