Nyheder • 22/01/2015

Fynsk Erhverv underskriver charter med amerikansk ambassadør

Den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, var gæstetaler, da over 75 fynske virksomheder – og Fynsk Erhverv – tirsdag aften underskrev Fynsk Mangfoldighedscharter, hvor underskriverne tilkendegiver, at de bakker op om en mangfoldig arbejdsstyrke.

“Det danske charter for mangfoldighed er et formelt dokument, som erhvervsaktører og arbejdspladser kan underskrive, hvorved de tilkendegiver, at de bakker op om mangfoldighed på det danske arbejdsmarked og sætter pris på forskellighed blandt egne medarbejdere.”

Sådan står der på charterets hjemmeside, hvor man også kan skrive sin egen virksomhed på, som Odense Kommune, som den første efter København, tirsdag aften lavede en lokal udgave af.

Fynske Medier lagde hus til arrangementet, som Rådmand Steen Møller åbnede med en tale om styrkerne
ved et mangfoldigt arbejdsmarked.

Herefter talte den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, om både sine egne og de mere generelle amerikanske erfaringer med et meget forskelligartet sammensat samfund og arbejdsmarked.

– Min far lærte mig, at det ikke kun er fordi, det kan betale sig, at det er en god idé at være åben overfor anderledes mennesker end én selv, det er også fordi, det er den rigtige ting at gøre, sagde Gifford bl.a. – og henviste til forskellige studier, der har vist, at en mangfoldig arbejdsstyrke kan ses på virksomheders bundlinje.

Han fortalte også, at forandring er det eneste konstante, man kan regne med; så man kan lige så godt som udgangspunkt indstille sig på at møde forandringer og de(t) anderledes med et åbent sind.

– Mangfoldigheden har altid været det, der gjorde USA stærkt – og det at vi har en fælles forståelse for, at mangfoldighed er en styrke, sagde Rufus Gifford.

Efter ambassadøren fortalte chefredaktør for Fyens Stiftstidende, Per Westergaard, at han faktisk  til at begynde med var skeptisk overfor at lægge hus til arrangementet, for han havde aldrig rigtig set mangfoldighed som noget væsentligt blandt mediehusets ansatte. Men så kom han til at tænke på, hvor mange med udenlandsk baggrund, der rent faktisk sidder rundt omkring i organisationen, både på redaktionen og i de andre organisatoriske led.

– Vi har folk siddende på redaktionerne med anden etnisk baggrund end dansk, som helt naturligt har en anden erfaring og tilgang til det omkringliggende samfund, som jo bliver mere og mere mangfoldigt, og det vil vi få flere af i fremtiden, det er jeg sikker på, sagde Per Westergaard, og fortsatte:

– Men vi har også mange andre end ‘æblekindede fynboer’, som overhovedet muliggør, at vores avis udkommer. Vi kan simpelthen ikke få nok danskere til at køre avisen ud fra kl. 24.00 til kl. 8.00 – der er vi helt afhængige af udlændinge, ligesom vi ikke har nok programmører og systemudviklere på Fyn, selvom universitetet ligger lige herude, så dem henter vi i udlandet.

Jens Hempel-Hansen fra Fynsk Erhvervs bestyrelse talte som den sidste på dagen – dog i egenskab af næstformand i Dansk Industri Fyn.

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.