Nyheder • 15/07/2019

Fynsk Erhverv satte vigtige valgtemaer til debat forud for Folketingsvalget

Christiansborg-Slot

Første halvår af 2019 bød på flere valg, herunder et Folketingsvalg. Fynsk Erhverv er det fynske erhvervslivs fælles talerør, og derfor spurgte vi virksomhederne via Det fynske erhvervspanel om, hvilke temaer, der var de vigtigste i den kommende valgkamp.

Top-5 så således ud:

  1. Udbygning af den fynske motorvej syd om Odense 56,15 %
  2. Mindre regulering og bureaukrati 42,31 %
  3. Lavere Storebæltsafgifter 36,15 %
  4. Sikre digital infrastruktur i hele landet 35,38 %
  5. Bedre rammer for iværksætteri og innovation 33,08 %

Først i marts afholdt Fynsk Erhverv valgmøde med en paneldiskussion om disse temaer. Der var stor lydhørhed og opbakning til erhvervslivets ønsker, og vi er klar til at følge op på de gode meldinger, når ordførerskaberne fordelt, udvalgene trådt sammen, og den nye regering er klar.

Det blev til 15 fynskvalgte politikere i Folketinget. De blev kort efter valget inviteret til møde 2. september i Erhvervspolitisk Forum Fyn sammen med Fynsk Erhvervs bestyrelse. Dermed fortsætter det gode samarbejde med de fynske politikere på Christiansborg om vigtige temaer, der kan styrke rammerne for erhvervslivet på Fyn.

I den nye regering blev det til sæder til to fynskvalgte politikere. Dan Jørgensen er udnævnt til klima-, energi- og forsyningsminister, mens Trine Bramsen er ny forsvarsminister.