Nyheder • 16/06/2014

Fynsk analysevirksomhed i ambitiøst projekt med SDU

Den fynske proteinanalysevirksomhed Alphalyse har netop fået godkendt et projekt sammen med SDU og Statens Serum Institut, hvor Innovationsfonden investerer seks millioner ud af det samlede budget på 11 millioner kroner.

Målet er at udvikle analysemetoder, der kan bruges under udviklingen af nye vacciner og ved kvalitetskontrol af eksisterende vacciner, og det økonomiske potentiale er enormt.

“Jeg vurderer, at der i salg kan genereres 2-3 cifrede millionbeløb, hvis vi får det til at fungere optimalt. Målt i arbejdspladser er der måske 100 danske arbejdspladser at hente i projektet,” vurderer COO i Alphalyse, Ejvind Mørtz, der har været særdeles glad for at få SDU med i projektet.

“Vi har et produkt, der efterspørges af vores kunder i medicinalbranchen, og vi er ret alene på markedet, så vi kender potentialet. Nu har vi fået Statens Serum Institut med som kunden, der skal beskrive ønskerne i forhold til de sikkerhedskrav, der efterspørges, og for vores vedkommende handler det om, at vi skal bruge vores kontakter i resten af markedet for at belyse behovet hos andre kunder. På den måde er kompetencerne fordelt, og det har været vigtigt for os at få professionel hjælp med ansøgningsprocedurerne i projektet,” siger Ejvind Mørtz.

Professionel hjælp fra det offentlige

For Alphalyse var det derfor velkomment, da specialkonsulent Marie Grimstrup fra SDU Erhverv – TEK Innovation i efteråret 2013 henvendte sig for at undersøge, om Alphalyse havde projekter, der gav grobund for et fælles samarbejde.

“I det daglige har vi ikke haft de personaleressourcer, der kræves til ansøgningsprocedurerne . Vi har hele tiden tænkt på potentialet i projektet, men vi havde ikke selv de 10 millioner kroner, der skulle investeres, og vi har indtil nu vurderet, at vores kræfter var bedre brugt på at sælge mere af det, vi allerede havde på hylderne, end at ‘spilde tiden’ på ansøgningerne,” konstaterer Ejvind Mørtz.

Af samme årsag råder han nu andre virksomheder med viden om deres udviklingspotentiale til selv at tage kontakt til SDU, hvis de mangler ressourcer til at rykke på de gode idéer:

“Ellers sker der tit det, at man nøjes med at fokusere på den daglige drift og skubbe de langsigtede strategier foran sig, fordi det er sikrere. Nu har vi en situation, hvor vi kan nøjes med at finde 3 millioner kroner, og det er en helt anden risiko, vi løber.”

Projektleder hentes fra SDU Erhverv – TEK Innovation

En del af de 11 millioner til budgettet går til at opruste Alphalyses maskinpark, så apparaturet opfylder de krav, kunderne i medicinalbranchen har, og derud over skal der ansættes og frikøbes personale til at udføre opgaven.

“Vi har allerede lavet en aftale med Marie Grimstrup, der bliver projektleder på halv tid, og ud over hende slår vi yderligere en stilling op i forbindelse med projektet. Desuden får vi ressourcer til løse andet personale fra andre opgaver, og alt i alt tror jeg, at vi ender med, hvad der svarer til tre nye stillinger,” siger Ejvind Mørtz.

Projektet, der har den officielle titel “Højavanceret LC-MS/MS analyse skal give mere sikre vacciner”, løber i tre år.

Du kan læse mere om Alphalyse hér (på engelsk)

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.