Nyheder • 06/02/2013

Fra klædefabrik til kulturcentrum

BRANDTS KLÆDEFABRIK: KD Selskaberne vil ikke blot udleje – de vil skabe synergier, oplevelser og kultur – seneste nye lejer er kokken Thomas Pasfall

Når man siger Brandts Klædefabrik tænker mange sandsynligvis på kunstmuseet Brandts. Men Brandts Klædefabrik er selve området, som ejes af udlejningsvirksomheden KD Selskaberne.
Da den gamle klædefabrik i 1977 måtte dreje nøglen om, tog et par købmænd chancen og købte den tomme fabrik med et større renoveringsarbejde til følge.
I dag trives et vigtigt kulturmiljø i Brandts Klædefabrik med museer, caféer/restauranter, specialbutikker, musikbibliotek og biograf. Amfiscenen byder i sommerhalvåret på koncerter og teater, og Farvergården danner ligeledes rammen om større arrangementer. Områdets kulturinstitutioner omfatter blandt andet Tidens Samling, Magasinet, Kulturmaskinen, Det Fynske Kunstakademi og Odense Filmværksted.

KD Selskaberne, som ejer området, er ikke som de fleste udlejere. For fokus har fra dag ét været at skabe et unikt område i Danmarks 3.største by:
– Det er utroligt vigtigt for os, at der er stor synergi. Kombinationen af kultur, spændende spisesteder og unikke specialforretninger er dét, som gør Brandts Klædefabrik så fantastisk – det finder man ikke mange steder, udtaler Passage Manager Eva Pasgaard.

Eva blev i marts 2012 ansat til at gøre Brandts-området endnu mere kendt i offentlighedens bevidsthed.
– Brandts Klædefabrik er unik, og det skal jeg gøre omverdenen mere opmærksom på – både i kraft af markedsføring og PR, men også ved at tiltrække og arrangere endnu flere arrangementer i området, forklarer hun, og fortsætter:

– Udover at markedsføre området, forsøger jeg også at gøre det lettere at drive virksomhed herinde. Mange af butikkerne er små enkeltmandsvirksomheder, og dem hjælper jeg gerne med eksempelvis at komme på Facebook, få lavet en pressemeddelelse, eller måske en plakat, fortæller Eva Pasgaard.
Og Brandts Klædefabrik står netop nu overfor en spændende udvikling. Henover sommerferien omdannes Musikbiblioteket til Studenterhuset, som skal drives af SDU. Og så flytter den kendte kok Thomas Pasfall (tidl. forpagter af Munkebo Kro) også ind i Brandts Klædefabrik med Restaurant Pasfall.
Posthuset, som lukker i dag, giver mulighed for yderligere butiksliv i området. Planen er, at det tidligere posthus skal opdeles i 5 mindre butikslokaler. Der har igennem længere tid ikke været ledige butikslokaler i området, og med de nye butikker vil der kunne blive skabt et endnu mere spændende område for de handlende.

Læs mere på www.brandtsklaedefabrik.dk og på www.kdselskaberne.dk

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk