Nyheder • 18/08/2014

Fem skarpe til John Klindt

Administrerende direktør, Klindt Industriudvikling og bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv

Mød medlemmerne i Fynsk Erhvervs bestyrelse

Fynsk Erhvervs bestyrelse består af driftige erhvervsfolk fra det fynske erhvervsliv.  Mød dem én for én her i de kommende uger.

HVEM: John Klindt

STILLING: Administrerende direktør Klindt Industriudvikling A/S,  www.klindt.dk/

BRANCHE: Industri, Segmentet for Små og mellemstore virksomheder (SMV)

Du repræsenterer SMV-segmentet i Fynsk Erhvervs bestyrelse. Hvorfor er det vigtigt at være repræsenteret her?

De fleste små og mellemstore virksomheder er første led i fødekæden til de store virksomheder enten som fleksible leverandører, eller som første fase i mange ansattes uddannelse og karriere.

Derudover er der for de mindre virksomheder lige så store udfordringer, som for de store. Måske en anden type, men de er der og skal høres på lige fod, og det er vigtigt, at Fynsk Erhverv har en politisk holdning i den retning.

For eksempel er de administrative byrder i forhold til det offentlige nogle gange uforholdsmæssigt store, og der skal Fynsk Erhverv være den vagthund, der sikrer, at det offentlige lægger lige så stor vægt på at servicere de store som på at hjælpe de mindre virksomheder.

 

Hvad er de største forcer/potentialer i det fynske erhvervsliv? Hvordan skaber vi vækst?

Jeg tror, at der er en stor loyalitet og stabilitet hos fynboerne, som giver virksomhederne stabile medarbejdere, de kan bygge deres virksomheder op omkring.

Vi har et universitet, der i samarbejde med erhvervslivet bør være med til at styrke vækstbrancher og skabe fremtidige forretningsområder. I den forbindelse er det vigtigt, at vi får arbejdet med, hvordan virksomheder i SMV-segmentet kan være med på vognen.

For en virksomhed med 50 ansatte er det typisk lettere at hente en akademiker med ind på teamet, end det er for en lille virksomhed med fem ansatte, hvor der typisk ikke er opgaver nok til en fuldtidsstilling.

Der kan en af løsningerne være at tænke i klynger, hvor virksomheder med interessefællesskaber udnytter akademikere bedre. Det kan være fagklynger som måske elektronikbranchen, men det kan også være virksomheder, der har det til fælles, at de kæmper for at komme ind på det tyske marked.

Væksten skaber vi desuden ved at sikre effektive generationsskifter og ved at udvikle en bestyrelseskultur for SMV-segmentet.

Hvad er de største udfordringer?

At få Fyn samlet med Odense som forstående motor med respekt for resten af interessenterne på Fyn.

At få kommunerne til at samarbejde om bedste muligheder for de ansatte i stedet for at kæmpe om hver enkelt virksomhed. Det skal være attraktivt at bo og pendle på Fyn, uanset hvor virksomhederne ligger.

Det er i mine øjne tåbeligt, når de fynske kommuner slås med hinanden om de eksisterende virksomheders gunst. Den tankegang skal vi ud af. Det handler om, at vi alle sammen skal slås for at gøre Fyn til et attraktivt sted at drive virksomhed, og så skal Fyn generelt være et godt sted at bo for de ansatte.

I Fynsk Erhverv kæmper vi for en harmonisering af rammevilkårene, så Fyn fremstår som en samlet attraktiv region – og i den forbindelse skal kræfterne forenes på tværs af kommunerne for, at vi både kan tiltrække virksomheder og gøre det muligt for nye at etablere sig her.

Kan Fynsk Erhverv som det fynske erhvervslivs egen interesseorganisation gøre en forskel for erhvervsklimaet og for de fynske virksomheder?

Ja bestemt, ved at være vågen på ovennævnte problematikker når de opstår, samt gøre opmærksom på dem på de rette steder. Desuden skal vi arbejde på, at der er fortsat fokus på udvikling af medlemsvirksomhederne.

Hvad er dit bedste råd til de fynske virksomhedsledere?

At de står sammen på tværs og udfordrer politikerne på effektiv administration og udvikling til fordel for erhvervslivet på Fyn. Der går alt for mange kræfter tabt i administrative byrder og i kampe på tværs af kommunerne.

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.